יום שישי, יולי 25, 2025 | כ״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
צילום: אפרת ליכטנשטט

מספר מנצח

עוגות המספרים כובשות ומיוחדות, ובעיקר מושלמות לחגיגת יום הולדת. המדור מארח את הקונדיטורית ואושיית האינסטגרם המובילה בישראל, עדי קלינגהופר

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״א באב ה׳תשע״ח (23/07/2018 11:30)
בתוך אוכל, מוצש
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מבין כל הטרנדים העכשוויים המציפים את הרשת בשנה האחרונה, יש טרנד אחד בולט שקשה להתעלם ממנו: עוגות מספרים! עוגות המציינות את גיל היומולדת קיימות כבר עשרות שנים, אבל עוגת המספרים העכשווית כבר לא עשויה משכבות טורט שמנמנות, את האחרונות החליפו שכבות דקיקות של בצק פריך וטעים כיאה לשנת 2018. בין השכבות מזלפים קרם טעים ומקשטים בכל העולה על הדמיון – פרחים, מקרוּנים, שוקולדים, סוכריות וכמובן פירות.

כדי ללמוד מהטובה ביותר, נפגשתי עם הקונדיטורית המוכשרת עדי קלינגהופר, שמחזיקה בחשבון אינסטגרם (adikosh123) בעל מספר שיא של עוקבים והגבוה ביותר לקונדיטור בישראל, 247 אלף (!). עדי כובשת את לבי מיד בעדינותה ובנעימות שהיא משרה, וכשהיא מספרת לי שהיא רק בת עשרים, אני נפעמת עוד יותר.

"זה באמת טרנד חזק מאוד באינסטגרם", היא מספרת לי, "אני חושבת שזה פשוט בגלל שאלו עוגות יפהפיות וכובשות. הן מצליחות לדעתי כי זו עוגה אישית עם מספר שמיוחד ומשמעותי לאדם שמקבל אותה. אני משתדלת מאוד לעשות כל עוגה כך שתתאים במיוחד למזמין, שואלת על התחביבים והטעמים שהמקבל אוהב".

איך בעצם הכול התחיל?

"תמיד ידעתי שאני רוצה להיות קונדיטורית. את העוגה הראשונה שלי אפיתי כבר בגיל שמונה. לפני חמש שנים, כשהייתי בת 15, אמא שלי נפטרה ועברתי משבר גדול מאוד ששינה את חיי. נכנסתי לדיכאון ולא רציתי לעשות כלום. בכל רגע פנוי שהיה לי, הייתי נכנסת למטבח ואופה עוגות. מצאתי בזה נחמה גדולה וממש כמו תרפיה, הרגשתי שזה מחזיר אותי לחיים". עדי למדה קונדיטוריה בעצמה והלכה והתמקצעה עם הזמן. "הכנסתי עוגות יומולדת לחברות, ולאט לאט השם שלי עבר מפה לאוזן, ואנשים התחילו להזמין ממני עוגות".

צילום: אפרת ליכטנשטט
מקרון שוקולד ופופקורן בקרמל. צילום: אפרת ליכטנשטט

לפני שנה עברה קורס קונדיטוריה ב"בישולים", וכך מיסדה את התואר המכובד. במקביל היא מקבלת אינספור מיילים מכל העולם ומאות הזמנות לעוגות, אך בשלב זה לא מספיקה להיענות לכול. אני מפצירה בה לפתוח מקום משלה שיצליח לענות על הביקוש, והיא מנסה להרגיע את ההתלהבות: "עכשיו אני פשוט שמחה מכמות העבודה שיש לי. אני עדיין צעירה ורוצה לקחת כל צעד בזמן שלו. אני כל כך מאושרת מהעובדה שאני יכולה לאפות יום־יום וכך לגרום לאנשים שמחה".

נשביתי בשקט הפנימי וברוגע של עדי, ולא יכולתי שלא לשים לב לביטחון הרב שהפגינה בזמן שהסבירה לי את אופן הכנת העוגות, ועל הדרך הנכונה לקישוט ולצילום.

"את יודעת שאת הכי טובה?", שאלתי אותה בסוף יום הצילום. עדי הסמיקה ולא הצליחה לענות.

עוגת מספרים

אז איך מכינים עוגת מספרים בבית? זה נראה טיפה מורכב, אבל לגמרי אפשרי.

בצק פריך שקדים
מספיק ל־4 ספרות, כל שתי ספרות נכנסות לתבנית תנור בגודל 30X40

מרכיבים
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
80 גרם (חצי כוס + כף) אבקת סוכר
30 גרם (3 כפות) שקדים טחונים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
קורט מלח

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את החומרים היבשים ומערבבים.
3. מוסיפים באיטיות את החמאה ולאחר מכן את הביצה. מערבבים עד איחוד חומרים אך לא
יותר מדי.
4. על משטח העבודה יוצרים מהבצק צורת דיסקית, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים.
5. לאחר הקירור מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה (חשוב!) לעלה דק בעובי 3־4 מ״מ, וחותכים את הצורות הרצויות. הדרך הנוחה ביותר היא להדפיס ספרה גדולה במדפסת ביתית, לגזור את הצורה ולהניח על הבצק.
6. בעזרת סכין חדה חותכים את הצורה ומוציאים את חתיכות הבצק המיותרות ואז חוזרים על הפעולה כדי שלכל ספרה תהיינה שתי עוגיות.
7. מעבירים את הספרות עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ־20 דקות או עד הזהבה (השגיחו על התנור!). חשוב מאוד לקרר את הסִפרה קירור מלא.

מקרון שוקולד

כ־50 יחידות (דרוש משקל ומדחום סוכר)

מרכיבים
37 גרם חלבון (א׳)
100 גרם אבקת שקדים
90 גרם אבקת סוכר
10 גרם קקאו
37 גרם חלבון (ב׳)
110 גרם סוכר
37 גרם מים
מעט צבע מאכל חום
למילוי שוקולד חלב
200 גרם שוקולד חלב קצוץ דק או מטבעות
62 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות. בקערה נקייה מניחים את חלבון א׳, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקקאו ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים את חלבון ב׳.
3. בסיר נקי מניחים את המים והסוכר ומבשלים לסירופ תוך כדי ערבוב, כשהסירופ מגיע ל־115 מעלות מתחילים להקציף את חלבון ב׳ עד שנוצרת קציפה לבנבנה, ובינתיים מבשלים את הסירופ לטמפרטורה של 118 מעלות.
4. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה הנכונה מעבירים אותו בזרם דק לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה.
5. מקציפים במהירות גבוהה עד שנוצרת קציפה יציבה אך לא נוקשה מדי. מוסיפים צבע מאכל חום ומערבבים עד אחידות.
6. מתחילים לקפל את החלבון לתערובת השקדים בשלושה סבבים, עד שהמסה אחידה.
7. מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר חלק מספר 8 ומזלפים מקרונים בקוטר 5 ס״מ (אפשר לשרטט עיגולים על נייר אפייה או משטח סילפט).
8. מוציאים בועות אוויר מהמקרונים בטפיחות קלות של המגש על השולחן.
9. אופים כ־14־16 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר.
10. מכינים את המילוי: מרתיחים בקלחת את השמנת, ובמד ליטר או בכלי גבוה מניחים את השוקולד.
11. מעבירים את השמנת הרותחת למד ליטר ומחכים דקה. טוחנים במוט בלנדר עד שיתקבל גנאש חלק.
12. מקררים עד קירור מלא.
13. מעבירים את הגנאש לשקית זילוף, מזלפים מעל עוגיות המקרון וסוגרים לסנדוויץ׳.
14. שומרים את העוגיות במקרר בכלי סגור היטב.

קרם מסקרפונה

מרכיבים
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ״ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מרככים את גבינת המסקרפונה במהירות נמוכה.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים בזרם איטי ובהדרגה את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב ורך. יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, כדי שהקצפת לא תישבר.
4. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול מספר 12, ומזלפים נקודות גדולות על הבצק.

פופקורן בקרמל

מרכיבים
100 גרם פופקורן מוכן (אפשרי גם פופקורן מלוח)
1 כוס סוכר
½ כוס מים
אופן ההכנה
1. מניחים את הפופקורן המוכן בקערה גדולה.
2. בסיר רחב מניחים מים וסוכר, מבשלים עד שהרוטב הופך לקרמלי, ומשגיחים על הסיר ללא הפסקה עד שהקרמל בצבע ענברי.
3. שופכים את הקרמל המוכן החם מעל הפופקורן. מערבבים בעדינות עד אחידות ומפזרים על מגש מרופד בנייר אפייה עד להתייבשות.
4. שומרים בקופסה סגורה עד השימוש.

צילום: אפרת ליכטנשטט
נשיקות. צילום: אפרת ליכטנשטט

נשיקות

כ־50 נשיקות, תלוי בגודל

מרכיבים
100 גרם חלבון
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל (לא חובה)

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר נקייה עם וו הקצפה מקציפים חלבון עד שנוצר קצף לבנבן.
2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב מאוד.
3. מנפים לקערה עם המרנג את אבקת הסוכר ומקפלים בעדינות עד אחידות. אם רוצים צבע מאכל זה הזמן להוסיף כמה טיפות ולקפל בעדינות.
4. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב או חלק, מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לצורה הרצויה.
5. אופים ב־70 מעלות כ־3 שעות.

עוגת שוקולד שכבות במילוי גנאש מוקצף

לעוגה גבוהה בקוטר 18 ס״מ

מרכיבים
2 כוסות קמח תופח
2 כפות נס קפה
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית לאפייה
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס שמן
3 ביצים L
קורט מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות ומכינים תבנית רינג בקוטר 18 ס״מ, מרופדת בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים.
3. מוסיפים לקערה את השמנת, השמן והביצים תוך כדי טריפה מתמדת כדי שלא יווצרו גושים.
4. מעבירים את הבלילה לרינג ואופים כשעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. מקררים קירור מלא, עדיף לילה שלם.

צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגת שוקולד שכבות במילוי גנאש מוקצף. צילום: אפרת ליכטנשטט

גנאש מוקצף

מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה (א׳)
75 גרם שמנת מתוקה (ב׳)
אופן ההכנה
1. בסיר קטן או בקלחת מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה (א׳), ובמד ליטר או בכלי גבוה מניחים את השוקולד.
2. מעבירים את השמנת הרותחת למד ליטר, ועם בלנדר מוט טוחנים לגנאש חלק. מקררים כשעתיים במקרר.
3. מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את השמנת מתוקה (ב׳), מקציפים עד שנוצר קרם יציב. יש להיזהר מהקצפת יתר כדי שהקרם לא יישבר.
אופן ההרכבה
1. פורסים את העוגה הקרה לשניים ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר שהוכן מראש (מרתיחים בסיר כוס סוכר וכוס מים).
2. מניחים על החלק הראשון מחצית מהגנאש המוקצף, משטחים בעזרת סכין פלטה או כף.
3. מניחים על הגנאש את השכבה השנייה ועוטפים את כל העוגה עם הגנאש המוקצף שנשאר, בעזרת סכין פלטה. מצננים במקרר.

ציפוי גנאש שוקולד מריר

מרכיבים
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. בסיר קטן או בקלחת מביאים לרתיחה את השמנת מתוקה ובמד ליטר או כלי גבוה מניחים את השוקולד.
2. מעבירים את השמנת הרותחת למד ליטר, ועם בלנדר מוט טוחנים לגנאש חלק.
3. מקררים מעט ושופכים בעדינות מעל העוגה לאט לאט.
4. יוצרים טיפות עם כף בצידי העוגה.
5. מקררים ומקשטים במקרונים, פופקורן וכל מה שאוהבים.

תגיות: אוכלמתכון

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    אזעקות בצפון: מערכת "קלע דוד" הופעלה לראשונה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: EPA

    קניין פרטי וראשות ממשלה: לקראת שינויים היסטוריים בחוקה הקובנית

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD