אוגוסט מעבר לפינה ואני ממשיכה עם רעיונות משפחתיים כיפיים לחופש הגדול, כאלה שאפשר לשתף בהם את כל בני הבית, כי מוקפץ זו מנה שכולם אוהבים, אבל להכין אותה זה כבר סיפור אחד לגמרי. אז מחלקים תפקידים: אני על הבצל, אסף על העוף, הילדים חותכים ירקות. זה בסדר, אנחנו לא ממהרים. מתחילים בצהריים, ועד הערב הירקות יהיו חתוכים ומסודרים כמו חיילים. רוצים שהמוקפץ שלכם יהיה טעים כמו במסעדה? אל תוותרו על רוטב סויה איכותי, על שמן שומשום ועל ג׳ינג׳ר טרי, שבהחלט משדרגים את המנה.
הכנתי כאן שלושה סוגי מוקפצים אבל אתם יותר ממוזמנים לשלב ביניהם. רוצים גם נודלס וגם עוף? אין בעיה! לא אוהבים פלפלים או שעועית? תחליפו בירקות שאתם אוהבים או פשוט באלה שיש במקרר, מוקפץ זה מנה מושלמת לחיסול שאריות של ירקות.
כמה עצות לפני שאתם יוצאים לדרך:
- מומלץ לעבוד עם ווק או לחלופין עם מחבת גדולה ולהבה גבוהה.
- חִתכו את הירקות לגפרורים דקים ככל האפשר כדי שיהיו מוכנים במהירות.
- כדאי מאוד להכין מראש את כל הירקות והרכיבים כדי לעבוד במהירות ולא להתעכב באמצע הטיגון.
סגור? יאללה צאו לדרך!
מוקפץ עוף בקארי

מרכיבים
1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות דקות
5 כפות קורנפלור
מלח ופלפל
לירקות
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
1 בצל לבן חתוך לרצועות דקות
1 כרובית קטנה או בינונית
2 זוקיני חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
לרוטב
2 כפות שמן
¼ כוס (60 מ״ל) רוטב סויה
1 כפית קארי
3 שיני שום כתושות
קוביית ג׳ינג׳ר טרי מגוררת (מאריזה מוקפאת)
¼ כפית קינמון
לסיום
פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. חותכים את הירקות ומניחים במסודר על השיש.
2. מערבבים בקערה את העוף עם הקורנפלור, הפלפל והמלח עד שיהיה מצופה היטב (הקורנפלור שומר על העוף רך ועסיסי).
3. חולטים את הכרובית בסיר של מים רותחים עם כף מלח במשך כעשר דקות. חותכים לפרחים קטנים.
4. מחממים שמן בווק ומטגנים את העוף במשך כ־5 דקות עד שהוא משחים מעט, ומוציאים לקערה בצד. אם אין ווק, אפשר להשתמש במחבת רגילה גדולה. רק חשוב לעבוד על אש גבוהה מאוד.
5. מוסיפים עוד שמן לווק ומטגנים את הבצלים על אש גבוהה עד שהם מתחילים להשחים.
6. מוסיפים כרובית, זוקיני ופלפל ומטגנים במשך שלוש־ארבע דקות על אש גבוהה עד שהם מתחילים טיפונת להתרכך, אבל לא להיות סמרטוטים. מוציאים את הירקות הצידה לקערה.
7. מוסיפים מעט שמן לווק ומוסיפים את כל חומרי הרוטב.
8. כשהרוטב מצטמצם מעט מחזירים לווק את העוף והירקות.
9. מערבבים היטב במשך כשתי דקות ומכבים את האש.
מגישים עם פטרוזיליה.
מוקפץ נודלס וירוקים

מרכיבים
200 גרם נודלס
לירקות
4־5 כפות שמן
1 בצל לבן חתוך לרצועות
2 זוקיני חתוכים לגפרורים
2 כוסות שעועית ירוקה
1 ראש לבבות חסה חתוך גס
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן קשיו קלוי קלות על מחבת (אפשר להחליף בבוטנים מומלחים)
לרוטב
3 כפות שמן
3 שיני שום פרוסות
¼ כוס רוטב סויה
קוביית ג׳ינג׳ר טרי מגוררת (מאריזה מוקפאת)
1 כף מייפל
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
1. חותכים את הירקות (אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים) ומניחים במסודר על השיש.
2. מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
3. מוסיפים שמן לווק ומטגנים את הבצל על אש גבוהה עד שהוא מתחיל להשחים.
4. מוסיפים זוקיני ושעועית (את החסה מוסיפים בהמשך) ומטגנים במשך שלוש־ארבע דקות על אש גבוהה עד שהם מתחילים טיפונת להתרכך, אבל לא להיות סמרטוטים. ומוציאים לקערה.
5. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את השום במשך חצי דקה.
6. מוסיפים סויה, ג׳ינג׳ר ומייפל ומטגנים במשך דקה.
7. מחזירים למחבת את הנודלס, מערבבים ומוסיפים את הירקות.
8. מוסיפים חסה ושמן שומשום, מערבבים ומכבים את האש.
מגישים עם בצל ירוק קצוץ וקשיו קלוי.
מוקפץ של טופו בכל הצבעים

מרכיבים
1 חבילת טופו (300 גרם), חתוך לקוביות קטנות
4־5 כפות שמן
1 בצל לבן חתוך לרצועות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
3 גזרים חתוכים לגפרורים
¼ כרוב סגול קצוץ דק־דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 סלסילת פטריות חתוכה דק
חופן נבטים
חופן כוסברה/פטרוזיליה
חופן קשיו קלוי קלות על מחבת (אפשר להחליף בבוטנים מומלחים)
לרוטב
3 כפות שמן
3 שיני שום פרוסות
¼ כוס (60 מ״ל) רוטב סויה
קוביית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
1 כף מייפל
1 כף צ׳ילי מתוק (לא חובה)
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
1. חותכים את הירקות ומכינים במסודר על השיש.
2. מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
3. מחממים שמן בווק ומטגנים את הטופו עם מלח ופלפל עד שהוא מתחיל להשחים ומוציאים לצלחת בצד. אם אין ווק אפשר להשתמש במחבת רגילה גדולה, רק חשוב לעבוד על אש גבוהה מאוד.
4. מוסיפים שמן לווק ומטגנים את הבצלים על אש גבוהה עד שהם מתחילים להשחים.
5. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים במשך ארבע־חמש דקות על אש גבוהה עד שהם מתחילים טיפונת להתרכך, אבל לא להסתמרטט.
6. מוציאים את הירקות הצידה לקערה.
7. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את השום במשך חצי דקה.
8. מוסיפים סויה, ג׳ינג׳ר ומייפל ומטגנים במשך דקה.
9. מחזירים למחבת את הטופו, מערבבים ומוסיפים את הירקות. מערבבים ומכבים את האש.