יום שישי, יוני 20, 2025 | כ״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

זן נדיר: הביס המושלם שייקח אתכם לפריז

אל תשכחו את התפוחים בקערה ותנו להם כבוד במטבח. המדור נפרד מהחגים ולוקח איתו תפוח, צידה לדרך לכל השנה

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ד בתשרי ה׳תש״פ (23/10/2019 16:37)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

884
צפיות
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כל השנה הם יושבים בקערה בסלון ואף אחד לא מתפעל מהם, אף אחד לא מתרגש. אבל הם מחכים בסבלנות. מדי פעם, יד מושטת אליהם בדרך החוצה והם נארזים כצידה לדרך. תמיד הם שם וכבר התרגלנו לזה. לא תשמעו את הירקן אומר ״תראו איזה תפוחים מדהימים קיבלנו״. ככה זה עד ראש השנה. אז הם הופכים לנסיכים ליום אחד (בעצם יומיים). מושחים אותם בדבש, מכינים מהם עוגות, מוסיפים לסלטים חגיגיים ולחלות – חגיגה!

ואחר כך מה? הם חוזרים מבוישים לפינה בסלון ומחכים שמישהו ייקח אותם לדרך.

אז בואו ניתן להם עוד קצת תשומת לב – לפרי הנפלא הזה שאי אפשר בלעדיו. התפוח עשיר בוויטמין C ומכיל מינרלים רבים. צריכת תפוחים מעלה את ריכוז נוגדי החמצון בדם, מונעת דלקות ומקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, סרטן ועוד. תפוחים מכילים סיבים תזונתיים שמסייעים באיזון רמות סוכר ורמות הכולסטרול בדם, ועוזרים לתפקוד המעי. בקיצור, הוסיפו את התפוחים לתפריט כל השנה. החזרה לשגרה כבר כאן, אז תיקחו לכם אחד לדרך.

עוף בסלרי ובתפוחים

מחפשים לרענן את מתכון העוף הקבוע שלכם? (אני יודעת שאתם מכינים כל שבוע עוף בקטשופ וסויה!)
נסו את המתכון הטעים הזה, בטעמים מעט מתקתקים ומיוחדים. התחילו את השנה עם תפוחים.

עוף בסלרי ובתפוחים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
1 ק"ג עוף טרי, כרעיים ושוקיים
2 בצלים חתוכים גס
2 תפוחי עץ גרני סמית מקולפים ומגולענים, חתוכים גס
2 תפוחי אדמה (או יותר) חתוכים גס
10 ענפי סלרי חתוכים גס

לרוטב
1 כוס מיץ תפוחים
1 כפית גדושה חרדל
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
3 שיני שום כתושות
½ כפית קינמון
1 כף סויה
1 כף סילאן

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו. בתבנית גדולה מניחים את כל הירקות והתפוחים.
2. מעליהם מניחים את העוף.
3. בכוס גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על העוף והירקות.
4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 80 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.

תפוחים אפויים של אמא שלי

מנה נוסטלגית שאמא שלי הייתה מכינה לקינוח בליל שבת במשך שנים רבות. למה היא הפסיקה אני לא יודעת, אבל הגיע הזמן להחזיר את הקינוח הזה לשולחן. הוא מושלם אחרי ארוחה גדולה וכבדה, הוא בריא ודל בקלוריות, והכי חשוב – קל להכנה וממרכיבים שתמיד יש בבית. בקיצור, רוצו למטבח!

תפוחים אפויים של אמא שלי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
5־6 תפוחי גרני סמית שלמים, ללא ליבה וגרעינים
½ כוס תערובת אגוזים: פקאנים, אגוזי מלך, אגוזי קשיו, פיסטוקים וכו'
חופן צימוקים
1 כוס יין יבש או מתוק
2 כפיות סוכר
מעט קינמון

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. חותכים חריץ דק ולא עמוק לרוחב התפוחים, ומניחים בתבנית קטנה.
3. ממלאים את החור במרכז כל תפוח בצימוקים ובתערובת אגוזים.
4. מוזגים את היין על התפוחים ומפזרים עליהם סוכר וקינמון.
5. אופים במשך 40־60 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוחים.
6. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידה או בלעדיו.

מהם תפוחי גרני סמית?
זן שמגיע מאוסטרליה ונקרא על שם סבתא מריה אן סמית (גרני = סבתא, בטוח שלא חשבתם על זה!). סמית הצליחה ב־1868 להכליא שני זני תפוחים, כנראה באופן מקרי לגמרי, וליצור זן חמוץ ועמיד במיוחד. אפילו היא הופתעה מהתוצאה. התפוח מושלם לבישול ולאפייה, וכמובן גם לאכילה בצורה טרייה. בישראל נוטים לשבש את שמו ולקרוא לו ״גרנד״.

טארט תפוחים צרפתי

מחפשים טארט כמו בבתי הקפה הנפלאים של פריז? מצאתם! קלתית חמאתית, פריכה ומושלמת, קרם שקדים נפלא ופרוסות תפוחים דקיקות ורכות. הביס המושלם!
(מתאים לשתי קלתיות בקוטר 24 או לשתי תבניות מלבניות בגודל 25/20 ס״מ)

טארט תפוחים צרפתי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
לבצק (עבור 2 טארטים)
340 גרם (½2 כוסות) קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר
½ כוס (120 מ״ל) מים קרים מאוד
1 כף חומץ תפוחים

לקרם שקדים (עבור טארט 1)
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם חמאה
80 גרם (כשליש כוס) סוכר
¼ כפית מלח
1 ביצה
2 כפות קמח

לתפוחים (עבור טארט 1)
3 תפוחים גרני סמית ללא ליבה, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקיקות
1 כף חמאה מומסת

אופן ההכנה
1. לבצק: בכלי מזיגה קטן מערבבים את המים והחומץ.
2. מכניסים קמח, חמאה ואבקת סוכר למעבד מזון. מעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.
3. מוסיפים את המים עם החומץ כף אחרי כף, עד שהפירורים הקטנים מתאחדים והופכים לגדולים. אין צורך להשתמש בכל המים! משתמשים ב־3־4 כפות בערך.
4. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים שני כדורים שווים. שמים כל כדור בשקית ניילון ומועכים לדסקית. מקררים כשעתיים או לילה שלם.
5. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
6. מוציאים דסקית אחת למשטח שעליו נייר אפייה מקומח. מתחילים לרדד בעדינות, כדאי לסובב את הבצק בין רידוד לרידוד כדי שלא יידבק. מוסיפים קמח למשטח אם יש צורך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס״מ ומעבירים אותו לתבנית הטארט בעזרת נייר האפייה. מניחים בעדינות. חשוב לכסות את כל התבנית ולסתום חורים, אם נוצרו. חוזרים על הפעולה עם הדסקית השנייה בתבנית נוספת.
7. מחממים תנור ל־180 מעלות.
8. מניחים על הקלתית נייר אפייה מקומט, ממלאים בשעועית יבשה (המטרה היא שהבצק יישאר שטוח ולא יתרומם) ואופים עשר דקות. כעבור עשר דקות מוציאים את הנייר עם השעועית (זהירות!) ואופים עוד 8 דקות עד שהקלתית זהובה ובהירה.
9. מצננים לטמפרטורת החדר
(אפשר לשמור את הקלתית השנייה במקפיא עד שלושה חודשים או להשאיר אותה כבצק במקפיא).
10. לקרם שקדים: מכניסים שקדים, חמאה וסוכר למעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה, מלח וקמח ומעבדים לקרם חלק.
11. הרכבה: מחממים תנור ל־180 מעלות.
12. ממלאים את הטארט בקרם שקדים ומיישרים לשכבה אחידה.
13. מסדרים את התפוחים במניפה – לטארט עגול מסדרים בעיגול מסביב, ולמרובע יוצרים דוגמת פסים.
14. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.
15. אופים במשך 30־35 דקות עד שהקרם מתייצב והתפוחים רכים.
מגישים חם עם גלידת וניל או בטמפרטורת החדר.

תגיות: מתכוניםקינוח עם תפוחים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    סערה טרופית בדרכה לישראל, החזאים מבולבלים: "סופה קשה מאד לחיזוי"

    הידיעה הבאה

    צעד קטן למזרח, צעד גדול למגלה הארצות

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צעד קטן למזרח, צעד גדול למגלה הארצות

    צעד קטן למזרח, צעד גדול למגלה הארצות

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD