שבת, יולי 26, 2025 | א׳ באב ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

עד הגרגיר האחרון: תמרה אהרוני משרטטת צלחת חג

עם דג נא, ירקות בתנור, קציצות בשר וכמובן קינוח. הרימון הוא הכוכב של החגים, וכדאי לנצל אותו להפתיע את האורחים ולחגוג במטבח. המדור מארח את תמרה אהרוני

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״א בתשרי ה׳תש״פ (10/10/2019 20:00)
בתוך אוכל, מוצש
צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

תמרה אהרוני (31) ארכיטקטית ביום ושפית אחרי הצהריים, מבשלת מאז שהיא זוכרת את עצמה, וזה ממש לא מפתיע. ״אוכל ותרבות של אכילה היו חלק בלתי נפרד מהילדות שלי, מגיל צעיר מאוד היינו נוסעים כל המשפחה ברחבי העולם ואבא שלי (ישראל אהרוני) היה מדריך אותנו בכל מקום".

למזלה היא לא ויתרה על לימודי אדריכלות, וכיום היא מצליחה לשלב באופן מושלם בין שתי אהבותיה.
״כשנולד בני הבכור החלטתי שאני לא רוצה לחזור למשרה מלאה ולעבוד עד שעות מאוחרות, וכך יכולתי למלא את הזמן הפנוי שנותר לי באהבתי השנייה״. כשהיא לא במשרד, תמרה מופיעה בתוכניות בישול לצד אביה וגם בתוכניות משלה, והיא מתחזקת עמוד אינסטגרם פעיל שבקרוב יצטרף אליו בלוג שיאגד את עשרות המתכונים שפיתחה.

אם היית צריכה לבחור בין ארכיטקטורה לבישול?
"לשמחתי אני לא צריכה לבחור, וזו בהחלט שאלה קשה. מרגיע אותי לדעת שהמטבח תמיד יהיה שם. אני תמיד מבשלת – למשפחה, לחברים, וזה לא ייגמר".

איך זה להיות הבת של ״אהרוני״?
"זה כיף וזו זכות גדולה. אבא שלי הוא ממש כמו הדמות שרואים בטלוויזיה, הוא נחמד ומצחיק, יש לו ידע מדהים, ואני לומדת ממנו כל הזמן".

נפגשתי עם תמרה לבוקר של רימונים. המתכונים שלה תמיד יצירתיים עם טוויסט מיוחד ומקורי, הם יפהפיים ופוטוגניים עם שורשים חזקים במטבח הישראלי וקריצות למטבח האסיאתי – וחריף! הרבה חריף. התרגשתי לטעום מהאוכל המופלא שהכינה, התעלפתי מהטחינה וטרפתי קציצות, ועכשיו אתם: בחרו לכם מתכון מקורי להתחיל איתו את השנה, חגים רבים עוד לפנינו, וזה זמן מצוין להפתיע את האורחים ולחגוג במטבח.

סשימי סלמון

מנה חגיגית ומרשימה שמכינים בדקות ספורות. שילוב הטעמים נראה פשוט, אך זהו הביס המושלם.
הדבר היחיד שתצטרכו לדאוג לו זה דג טרי, ואת ההרכבה תוכלו לעשות ממש כמה דקות לפני ההגשה.

צילום: אפרת ליכטנשטט
סשימי סלמון. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
200 גרם פילה סלמון ללא עור
1 לימון
1 פלפל אדום חריף
1 כף רכז רימונים
2־3 כפות גרגירי רימון
3 גבעולי כוסברה
מעט שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה
1. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי של כ־0.5 ס״מ ומסדרים על צלחת.
2. מפלטים את הלימון: קולפים את הלימון וחותכים אותו לפלחים ללא ה״עור״ של הפלחים והחלק הלבן.
3. פורסים את הצ׳ילי דק.
4. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים.
5. מניחים על כל פרוסת סלמון פרוסת לימון, פרוסת צ׳ילי ועלה כוסברה.
6. בוזקים מעל הכול את רכז הרימונים ומעט שמן זית.
7. מפזרים מעל כל פרוסה גרגירי רימון ומעט מלח גס.

מלבי תבלינים ורימונים

מלבי קרמי ועשיר כמו שרק מלבי יכול להיות, עם סירופ עשיר בטעמים ועם תבלינים על בסיס רימונים שהופכים אותו למיוחד ולכזה שמעולם לא טעמתם.

צילום: אפרת ליכטנשטט
מלבי תבלינים ורימונים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
500 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות מייפל
1 כפית תמצית וניל
3 כפות (60 גרם) קורנפלור

לסירופ
1/3 כוס רכז רימונים
2 כפות סוכר חום או דבש
1 עלה דפנה
2־3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 תרמילי הל
1 סרט קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל

להגשה
גרגירי רימון
פיסטוקים
תאנים טריות, חצויות

אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים חלב, שמנת, מייפל ווניל ומביאים לרתיחה.
2. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור במעט חלב או מים ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים 4־5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומניחים בצד ל־10 דקות להצטנן.
3. כשהתערובת בטמפרטורת החדר יוצקים ממנה לכוסות הגשה שקופות, מכסים אותן בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
4. במחבת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומבשלים במשך 5־6 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
5. מוציאים את התבלינים ומצננים.
– לפני ההגשה יוצקים על כל כוס מלבי 1־2 כפות סירופ ומפזרים גרגירי רימון, פיסטוקים ותאנים.

קציצות ברוטב רימונים

קציצות טעימות במיוחד שסוחטות קריאות התפעלות מכל הטועמים, ותמרה מספרת שהסוד הוא בפרוסות הלחם הרטובות שגורמות להן להיות אווריריות ורכות, ובמיץ הרימונים ברוטב שהופך את הכול למעדן. אני השתכנעתי. (שימו לב: המנה מעט מתקתקה)

צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות ברוטב רימונים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות
750 גרם בשר טחון
1 צרור כוסברה
1 בצל סגול
3 פרוסות לחם
2 ביצים
מלח
פלפל שחור

לירקות
5 גזרים
10 בצלצלי שאלוט

לרוטב
¼ כוס שמן זית
1 כף גרגירי כמון
6־7 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5־6 שיני שום
2 כפות סוכר חום
1 ליטר מיץ רימונים
מלח
פלפל שחור

להגשה
כוסברה קצוצה
גרגירי רימון

אופן ההכנה
1. מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
2. מרטיבים את הלחם וסוחטים אותו היטב. שמים במעבד מזון לחם, בצל וכוסברה וטוחנים לתערובת פירורית ואחידה, ומוסיפים לקערה עם הבשר.
3. מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר ואת השום, וקולפים את בצלצלי השאלוט.
5. בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן. כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצלצלי שאלוט שלמים, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2־3 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
6. קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ־4 ס"מ.
7. בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג־פונג.
8. מסדרים את הגזרים ואת כדורי הבשר סביב־סביב בתוך הרוטב.
9. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ־45 דקות על אש נמוכה. באמצע זמן הבישול הופכים את הקציצות בתוך הרוטב.
– לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה וגרגירי רימון.

חצילים עם טחינה־סלק

מנה יפהפייה ומפתיעה בטעמים שלה. הטחינה־סלק היא נפלאה ומיוחדת בזכות מרכיב מפתיע: ג׳ינג׳ר! אל תוותרו עליו! את החצילים צורבים במחבת לפני האפייה דבר שנותן להם רובד של טעם נוסף ומיוחד ועם הכוסברה והרימונים זו חגיגה בפה.

צילום: אפרת ליכטנשטט
חצילים עם טחינה-סלק. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות
8 חצילונים קטנים
שמן זית
מלח
פלפל שחור

לטחינה–סלק
½ כוס טחינה גולמית
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף
2־3 שיני שום
1 כף רכז רימונים
1 כף דבש או סוכר חום
1 סלק גדול
3־4 כפות מים קרים
מלח, פלפל שחור

להגשה
כוסברה קצוצה
גרגירי רימון

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. עוטפים את הסלק ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה עד שהסלק מתרכך.
3. חוצים את החצילונים לחצי לאורך, ממליחים ומפלפלים.
4. במחבת גדולה מחממים 3־4 כפות שמן זית ומניחים את החצילונים עם הצד השטוח כלפי מטה ומטגנים במשך 2־3 דקות עד שהם משחימים.
5. מעבירים את החצילונים לתבנית תנור, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 25־30 דקות.
6. קולפים את הסלק וחותכים אותו גס.
7. שמים את כל המרכיבים של הטחינה במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.
8. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
9. מורחים מהטחינה בנדיבות על צלחת הגשה, מסדרים את החצילונים מעליה ומפזרים כוסברה וגרגירי רימון.

תגיות: מתכונים לחגרימון

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    החלק שלא תראו במתכון: סל תרבות עם רותי רוסו

    הידיעה הבאה

    כך כבשו הפרשיות הביטחוניות של ישראל את הוליווד

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: נעם ריבקין פנטון

    התאבדותם של לווייתני השמאל

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD