יום שישי, מאי 9, 2025 | י״א באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

טונה אפשרויות

הגיע הזמן להוציא את שימורי הטונה מהמזווה ולהפוך אותם לכוכבים בארוחה מושלמת

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ח בסיון ה׳תשע״ט (01/07/2019 13:41)
בתוך אוכל, מוצש
צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

בכל רגע נתון תוכלו למצוא במזווה שלי שמונה קופסאות של שימורי טונה, וביום טוב אפילו עשר. כזו אני, דור שלישי שאוהבת לראות את המזווה שלה מלא בקופסאות שימורים, על כל צרה שלא תבוא. לאמא שלי יש 16 קופסאות (וגם 12 צנצנות נס קפה, ו־9 מיונז), אז אני במצב טוב.

אם כבר הזכרתי את אמא, היא מכינה את סלט הטונה הכי טעים בעולם. יש בו כל הדברים הרגילים – מיונז, ביצה קשה, בצל ירוק, ואיכשהו הוא יוצא כל כך טעים. בגללו גדלתי עם הידיעה הברורה שמשימורי טונה אפשר להכין רק סלט טונה, ורק במחנה קיץ ובצבא מותר לאכול את הטונה ישר מהקופסה. אף אחד לא דיבר על קציצות ותבשילים.

ואז הפכתי לאמא בעצמי, ומתכונים נוספים נכנסו לאוסף המתכונים שלי, ושימורי הטונה עברו לשורה הראשונה והמכובדת במזווה.

אני יודעת, זה חומר גלם קצת פשוט ולא זוהר, הכי בסיסי, נטול כל גינונים. אבל דווקא בגלל זה הגיע הזמן לחשוף אותו ולדבר עליו, להפסיק להחביא אותו מאחורי התירס והזיתים (אני יודעת שיש לכם), ולהתחיל לנצל אותו למנות מקוריות ומיוחדות, קלות להכנה וטעימות מאוד. ועוד לא דיברנו על הערכים התזונתיים המצוינים שלו – שנשמרים גם בשימורים.

אז תביאו פותחן ובואו למטבח!

קציצות טונה שנחטפות מהצלחת

לפני כמה שנים נתקלתי במתכון של קציצות מטונה, ואני חייבת לומר שהייתי מאוד סקפטית. כמה עשרות קציצות מאוחר יותר הבנתי שטעיתי. אם עוד לא ניסיתם את המתכון הקליל הזה, אל תהיו חשדניים. אם יש לכם ילדים בבית, הם יגמרו אותן עוד לפני שתספיקו לטעום אחת בעצמכם.

צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות טונה שנחטפות מהצלחת. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (22 קציצות קטנות)

3 קופסאות (480 גרם) שימורי טונה בשמן (אפשר לשלב קופסה אחת במים), מסוננות
2 גזרים מגוררים
1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
¼ כוס כוסברה קצוצה דק
4 ביצים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית קינמון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מעט שמן זית לשימון התבנית והקציצות

להגשה (רוטב איולי)
3 כפות מיונז מעורבבות עם כפית חרדל וכפית פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משומן במעט שמן.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים.
3. בעזרת הידיים יוצרים קציצות קטנות עגולות ומעט שטוחות. מניחים את הקציצות על התבנית, אין צורך לשמור על רווחים.
5. מברישים את הקציצות בשמן מלמעלה.
6. אופים את הקציצות במשך 25־35 דקות, עד שהן יציבות ומוכנות. כדאי לטעום קציצה אחת כדי לראות שהן מוכנות.

מגישים חם עם מיונז או רוטב איולי

 

אמפנדס ממולאים טונה

המאפה הדרום־אמריקני בגרסה ביתית וקלילה, עם בצק רך וגמיש שכיף לעבוד איתו ועם מלית טעימה וקלילה שכולם אוהבים. אם הקיפול נראה לכם מסובך, תוכלו פשוט להדק את החיבור בין הצדדים בעזרת מזלג, ממש כמו בבורקס. את הבצק כדאי לאמץ לשלל מילויים.

צילום: אפרת ליכטנשטט
אמפנדס ממולאים טונה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (25־30 יחידות)

לבצק
2 כוסות (480 גרם) קמח
¾ כוס (105 גרם) קמח תירס
2 כפיות סוכר
כפית מלח
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
2 חלמונים
¾ כוס (180 מ"ל) מים + 2 כפות לפי הצורך

למילוי
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
1 בצל קצוץ דק־דק
3 קופסאות (480 גרם) טונה (אפשר לשלב בין טונה במים לטונה בשמן), מסוננות
1 ביצה קשה מרוסקת גס בפומפייה
1 כף (17 גרם) רסק עגבניות
¼ כפית מלח
¼ כפית כמון
¼ כפית פפריקה
¼ כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית אורגנו

להברשה
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח רגיל, קמח תירס, סוכר ומלח ומעבדים קצרות. מוסיפים שמן זית, חלמונים ומים ומעבדים כשלוש דקות לבצק רך וגמיש. אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של מים לפי הצורך.
2. עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
3. בינתיים מכינים את המילוי: במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות על אש בינונית עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים מעט מלח ופלפל ומצננים מעט.
4. בקערה גדולה שמים טונה, ביצה קשה, רסק עגבניות ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.
5. מרכיבים: מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6. חוצים את הבצק לארבעה חלקים ומגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק מאוד.
7. חותכים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 10־11 ס״מ (את השאריות אוספים ומרדדים שוב).
8. מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק על המילוי. מקפלים את הקצוות על ידי צביטות או שסוגרים אותו בעזרת מזלג, כמו בורקס.
9. מניחים את האמפנדס על התבנית ואופים במשך 15־20 דקות או עד שהם מזהיבים ויציבים. כדאי לטעום אחד כדי לראות שהם מוכנים.

מגישים חם עם סלסת עגבניות

 

טונה־לז

(בולונז טונה)

מהרגע שראיתי את המתכון הזה בבלוג הנפלא ״פתיתים״ הוא הפך למתכון של קבע אצלנו ואנחנו אוכלים טונה־לז לפחות פעם בשבועיים. כל היתרונות של בולונז: טעים + פסטה, יחד עם יתרונות שימורי הטונה: טעים + מהיר. תוסיפו לזה שתמיד יש בבית קופסאות שימורים של טונה ושני ילדים רעבים, וקיבלתם את ארוחת הערב המושלמת.

צילום: אפרת ליכטנשטט
טונה-לז (בולונז טונה). צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (3־4 מנות)
3 כפות (45 מ"ל) שמן
1 בצל גדול לבן או סגול
1/3 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור (לא חובה)
1/3 כפית סוכר
½ כפית אורגנו יבש
½ כפית בזיליקום יבש
¼ כפית פפריקה מעושנת/רגילה
2 קופסאות (320 גרם) שימורי טונה בשמן, מסוננות
1 פחית (400 מ״ל) שימורי עגבניות מאיטליה
½ קופסת (100 גרם) רכז עגבניות מאיטליה
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
250 גרם פסטה יבשה

אופן ההכנה
1. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן.
2. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות על אש בינונית עד שהוא רך וזהוב.
3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות ואת הרסק ומערבבים, מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים עוד מים רותחים לפי הצורך עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כעשר דקות. אם הטונה־לז נראה לכם סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים ולבשל עוד שתי דקות.

 

תגיות: אוכלמוצש

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    ראש המוסד: "ישנו חלון הזדמנויות לפתרון אזורי"

    הידיעה הבאה

    מינוי וינטר: עדות נוספת לרוחות השינוי בלשכת הרמטכ"ל

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: הלל מאיר, TPS

    מינוי וינטר: עדות נוספת לרוחות השינוי בלשכת הרמטכ"ל

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD