יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

שלושה מתכונים שבלעדיהם פסח לא יכול להיות שלם

איך יודעים שבא אביב: מדור ראשון, מאכלי חג וסיפור של שלושה דורות

מאת  תמרה אהרוני
ט׳ בניסן ה׳תשפ״ה (07/04/2025 15:53)
צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

היי,

אני תמרה, אני אכלנית, בשלנית יזמית, ועכשיו גם עיתונאית. אני אמא לשלושה, אוהבת ים, אודם אדום, שווקים וטיולים. גדלתי בבית קולינרי מאוד, ואף שניסיתי להתחמק מזה והרחקתי עד לימודי אדריכלות, לא הצלחתי – והיום אני מתעסקת בקולינריה ובאוכל בקשת רחבה של אפיקים, ונהנית מכל רגע.

זו הופעה ראשונה שלי כבעלת מדור בעיתון, ואני מתרגשת. התלבטתי הרבה עם מה להתחיל, וחשבתי שיהיה נכון לעשות מדור היכרות. אחרי הכול אנחנו נכנסים למערכת יחסים שבה ניפגש פה כל שבוע, אז מן הראוי שנכיר קצת.

היות שאנחנו ממש רגע לפני פסח, ופסח הוא אחד החגים האהובים עליי, אנסה להכניס אתכם לפסח הפרטי של המשפחה שלי, ולשם כך אני פורשׂת פה לפניכם את שלוש מנות הפסח האהובות עליי – אלו שמבחינתי אין פסח בלעדיהן.

הבחירה הייתה לא פשוטה. יש בארסנל המשפחתי שלנו הרבה מנות שאנחנו אוהבים ומקפידים להכין אותן בחג, אבל בסוף, כולן יפות, כולן חכמות ורק שלוש יכולות להיכנס למדור בעיתון, אז בחרתי לכם מתכונים של שלושה דורות לאותן מנות שאהובות עליי במיוחד.

אצלנו אומרים "מתחילים חזק, ואז מגבירים", אז אני מתחילה חזק, ומכאן אני מבטיחה שרק נעלה.

חג שמח!


צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

קניידלך ממולאים בכבד קצוץ

מתכון של אבא שלי • הכדורים המסורתיים ממולאים בהפתעה

מרכיבים

להגשה

מרק שאוהבים

 

למילוי

5 כפות שומן אווז מומס

2 בצלים קצוצים דק

500 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים משומן ומגידים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

לבצק

500 גרם קמח מצה

4 ביצים

4 כפות שומן אווז מומס (אפשר למצוא במקפיא בכל סופר)

מלח

פלפל שחור טחון טרי

½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

4-5 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מתחילים מהמילוי: מכשירים את הכבדים בצלייה ומניחים בצד.

2. ממיסים את שומן האווז במחבת רחבה, וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל כ־5 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב.

3. מוסיפים למחבת את הכבדים, מפלפלים ומטגנים אותם קלות.

4. לאחר צינון קוצצים את הכבדים לקוביות קטנות.

5. מכינים את הבצק: מניחים בקערה את כל החומרים, למעט המים ומערבבים.

6. מוסיפים את המים בהדרגה, לשים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה. מכסים ומקררים.

7. מתערובת הבצק יוצרים כדורים (קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג). יוצרים בכל אחד גומה רחבה וממלאים בתערובת הכבד. סוגרים לכדור ומהדקים.

8. מבשלים את הקניידלך הממולאים בסיר עם הרבה מים וכף של מלח במשך 7-6 דקות, עד שהם צפים. מוציאים ומסננים. מגישים עם מרק.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

סופריטו בוכרי: קבוב רוראן

מתכון של סבתא שרה

מרכיבים

להגשה

כוסברה קצוצה

גרגירי רימון

אופן ההכנה

לסיר

10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל של כ־3 ס״מ

1 כף גרגירי כמון שלמים

3 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות דקות

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון עמוק

לקבב

1 ק״ג בשר טחון

150 גרם שומן טחון (בקר או כבש)

1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית גרגירי כמון שלמים

½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

1. מכינים את הקבב: בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים של הקבב לתערובת אחידה, ובידיים משומנות יוצרים מהתערובות קבבים שמנמנים.

2. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן בגובה של כ־½ ס״מ, וכשהשמן חם צורבים בו את הקבבים במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהם משחימים, ומוציאים לצלחת.

3. מכינים את הסיר: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מטגנים בו את תפוחי האדמה בנגלות (כשליש מהכמות בכל פעם) עד שהם מזהיבים.

4. מוציאים את תפוחי האדמה המטוגנים למסננת, בוזקים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

5. משאירים בסיר כ־½ כוס שמן, מוסיפים את גרגירי הכמון ופרוסות הבצל ומטגנים 7-8 דקות, עד שהבצל מזהיב קלות.

6. מוסיפים את הקבבים ואת תפוחי האדמה לסיר, מוסיפים ½1 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים בזהירות.

7. מכסים את הסיר ומנמיכים להבה, וממשיכים בבישול עוד כ־30 דקות.

8. פותחים את הסיר, מוסיפים כ־½ כוס מים רותחים, מערבבים בזהירות, מכסים ומבשלים כ־30 דקות נוספות.

9. לפני ההגשה מרפדים צלחת הגשה גדולה במצות (אני ממליצה טיפונת להרטיב אותן במים), את התבשיל כולו (כולל הרוטב) יוצקים בזהירות על המצות, מפזרים כוסברה קצוצה וגרגירי רימון ומגישים.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

פבלובה שוקולד צ'יפס

מתכון שלי • המעדן המלכותי שמתאים לפסח, בלי שום תחליף

מרכיבים

לקישוט

100 גרם שוקולד מריר מומס או ממרח שוקולד שאוהבים

פירות שאוהבים

לקרם פטיסייר

5 חלמונים

1 כף גדושה קורנפלור

100 גרם (½ כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

240 מ"ל (1 כוס) חלב

½ מכל שמנת מתוקה

למרנג

5 חלבונים

1 כוס סוכר לבן

2 כפות קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 90 מעלות, חום עליון ותחתון בלי טורבו, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את המרנג: בקערת מיקסר נקייה ויבשה שמים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית.

3. מוסיפים את הסוכר בהדרגה לתוך הקערה תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף יציב.

4. מקפלים פנימה בזהירות את הקורנפלור, הווניל והשוקולד הקצוץ עד שהם נטמעים בתערובת באופן אחיד.

5. מניחים את המרנג על נייר האפייה ויוצרים צורה שרוצים. חשוב לא לשטח דק מדי.

6. אופים כשעתיים־שלוש עד שהמרנג יציב ופריך (גם בחלקו התחתון), מוציאים ומצננים היטב.

7. מכינים את הקרם פטיסייר: בסיר קטן שמים את החלמונים, הקורנפלור, הסוכר והווניל וטורפים כ־3 דקות.

8. לסיר נפרד מוזגים את החלב ומביאים לרתיחה.

9. מוזגים את החלב הרותח בטריפה נמרצת לתערובת החלמונים ומבשלים על להבה בינונית בבחישה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך, מסירים מהאש ומעבירים למקרר.

10. כשהקרם פטיסייר קר לגמרי, מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ואז מקפלים לתוכה את הקרם.

11. לפני ההגשה מורחים את הקרם בשכבה נדיבה על המרנג, מזלפים מעל שוקולד מומס ובעזרת קיסם מערבבים אותו קלות לתוך הקרם כך שנוצרים שבילים של שוקולד בתוך הקרם.

12. עורמים פירות מעל הפבלובה ומגישים.

• לגרסה פרווה אפשר להחליף את השמנת בשמנת צמחית, ואת החלב בחלב שקדים או סויה או בקרם קוקוס

תגיות: אוכלכשר לפסחמתכונים לפסחקניידלך

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    פרשת הרצח וההתאבדות: "מי שאומר שראה משהו, שקרן"

    הידיעה הבאה

    גולים, תרועות וגב תפוס בגביע העולם לסבתות בדרום אפריקה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    גולים, תרועות וגב תפוס בגביע העולם לסבתות בדרום אפריקה

    גולים, תרועות וגב תפוס בגביע העולם לסבתות בדרום אפריקה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD