יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

גם ארוחה וגם תעסוקה לילדים: הבסיס למנה מוקפצת

על שלושה דברים עומדת מנה מוקפצת טובה - רוטב סויה איכותי, שמן שומשום וג'ינג'ר טרי

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ט באב ה׳תשפ״ג (06/08/2023 09:38)
גם ארוחה וגם תעסוקה לילדים: הבסיס למנה מוקפצת

מוקפץ של טופו בכל הצבעים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אוגוסט מעבר לפינה ואני ממשיכה עם רעיונות משפחתיים כיפיים לחופש הגדול, כאלה שאפשר לשתף בהם את כל בני הבית, כי מוקפץ זו מנה שכולם אוהבים, אבל להכין אותה זה כבר סיפור אחד לגמרי. אז מחלקים תפקידים: אני על הבצל, אסף על העוף, הילדים חותכים ירקות. זה בסדר, אנחנו לא ממהרים. מתחילים בצהריים, ועד הערב הירקות יהיו חתוכים ומסודרים כמו חיילים. רוצים שהמוקפץ שלכם יהיה טעים כמו במסעדה? אל תוותרו על רוטב סויה איכותי, על שמן שומשום ועל ג׳ינג׳ר טרי, שבהחלט משדרגים את המנה.

הכנתי כאן שלושה סוגי מוקפצים אבל אתם יותר ממוזמנים לשלב ביניהם. רוצים גם נודלס וגם עוף? אין בעיה! לא אוהבים פלפלים או שעועית? תחליפו בירקות שאתם אוהבים או פשוט באלה שיש במקרר, מוקפץ זה מנה מושלמת לחיסול שאריות של ירקות.

כמה עצות לפני שאתם יוצאים לדרך:

  1. מומלץ לעבוד עם ווק או לחלופין עם מחבת גדולה ולהבה גבוהה.
  2. חִתכו את הירקות לגפרורים דקים ככל האפשר כדי שיהיו מוכנים במהירות.
  3. כדאי מאוד להכין מראש את כל הירקות והרכיבים כדי לעבוד במהירות ולא להתעכב באמצע הטיגון.

סגור? יאללה צאו לדרך!

מוקפץ עוף בקארי

מוקפץ עוף בקארי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות דקות

5 כפות קורנפלור

מלח ופלפל

לירקות

1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

1 בצל לבן חתוך לרצועות דקות

1 כרובית קטנה או בינונית

2 זוקיני חתוכים לרצועות דקות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

לרוטב

2 כפות שמן

¼ כוס (60 מ״ל) רוטב סויה

1 כפית קארי

3 שיני שום כתושות

קוביית ג׳ינג׳ר טרי מגוררת (מאריזה מוקפאת)

¼ כפית קינמון

לסיום

פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. חותכים את הירקות ומניחים במסודר על השיש.

2. מערבבים בקערה את העוף עם הקורנפלור, הפלפל והמלח עד שיהיה מצופה היטב (הקורנפלור שומר על העוף רך ועסיסי).

3. חולטים את הכרובית בסיר של מים רותחים עם כף מלח במשך כעשר דקות. חותכים לפרחים קטנים.

4. מחממים שמן בווק ומטגנים את העוף במשך כ־5 דקות עד שהוא משחים מעט, ומוציאים לקערה בצד. אם אין ווק, אפשר להשתמש במחבת רגילה גדולה. רק חשוב לעבוד על אש גבוהה מאוד.

5. מוסיפים עוד שמן לווק ומטגנים את הבצלים על אש גבוהה עד שהם מתחילים להשחים.

6. מוסיפים כרובית, זוקיני ופלפל ומטגנים במשך שלוש־ארבע דקות על אש גבוהה עד שהם מתחילים טיפונת להתרכך, אבל לא להיות סמרטוטים. מוציאים את הירקות הצידה לקערה.

7. מוסיפים מעט שמן לווק ומוסיפים את כל חומרי הרוטב.

8. כשהרוטב מצטמצם מעט מחזירים לווק את העוף והירקות.

9. מערבבים היטב במשך כשתי דקות ומכבים את האש.

מגישים עם פטרוזיליה.

מוקפץ נודלס וירוקים

מוקפץ נודלס וירוקים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

200 גרם נודלס

לירקות

4־5 כפות שמן

1 בצל לבן חתוך לרצועות

2 זוקיני חתוכים לגפרורים

2 כוסות שעועית ירוקה

1 ראש לבבות חסה חתוך גס

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

חופן קשיו קלוי קלות על מחבת (אפשר להחליף בבוטנים מומלחים)

לרוטב

3 כפות שמן

3 שיני שום פרוסות

¼ כוס רוטב סויה

קוביית ג׳ינג׳ר טרי מגוררת (מאריזה מוקפאת)

1 כף מייפל

1 כף שמן שומשום

אופן ההכנה

1. חותכים את הירקות (אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים) ומניחים במסודר על השיש.

2. מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן.

3. מוסיפים שמן לווק ומטגנים את הבצל על אש גבוהה עד שהוא מתחיל להשחים.

4. מוסיפים זוקיני ושעועית (את החסה מוסיפים בהמשך) ומטגנים במשך שלוש־ארבע דקות על אש גבוהה עד שהם מתחילים טיפונת להתרכך, אבל לא להיות סמרטוטים. ומוציאים לקערה.

5. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את השום במשך חצי דקה.

6. מוסיפים סויה, ג׳ינג׳ר ומייפל ומטגנים במשך דקה.

7. מחזירים למחבת את הנודלס, מערבבים ומוסיפים את הירקות.

8. מוסיפים חסה ושמן שומשום, מערבבים ומכבים את האש.

מגישים עם בצל ירוק קצוץ וקשיו קלוי.

מוקפץ של טופו בכל הצבעים

מוקפץ של טופו בכל הצבעים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 חבילת טופו (300 גרם), חתוך לקוביות קטנות

4־5 כפות שמן

1 בצל לבן חתוך לרצועות

1 בצל סגול חתוך לרצועות

3 גזרים חתוכים לגפרורים

¼ כרוב סגול קצוץ דק־דק

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

1 סלסילת פטריות חתוכה דק

חופן נבטים

חופן כוסברה/פטרוזיליה

חופן קשיו קלוי קלות על מחבת (אפשר להחליף בבוטנים מומלחים)

לרוטב

3 כפות שמן

3 שיני שום פרוסות

¼ כוס (60 מ״ל) רוטב סויה

קוביית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

1 כף מייפל

1 כף צ׳ילי מתוק (לא חובה)

1 כף שמן שומשום

אופן ההכנה

1. חותכים את הירקות ומכינים במסודר על השיש.

2. מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן.

3. מחממים שמן בווק ומטגנים את הטופו עם מלח ופלפל עד שהוא מתחיל להשחים ומוציאים לצלחת בצד. אם אין ווק אפשר להשתמש במחבת רגילה גדולה, רק חשוב לעבוד על אש גבוהה מאוד.

4. מוסיפים שמן לווק ומטגנים את הבצלים על אש גבוהה עד שהם מתחילים להשחים.

5. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים במשך ארבע־חמש דקות על אש גבוהה עד שהם מתחילים טיפונת להתרכך, אבל לא להסתמרטט.

6. מוציאים את הירקות הצידה לקערה.

7. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את השום במשך חצי דקה.

8. מוסיפים סויה, ג׳ינג׳ר ומייפל ומטגנים במשך דקה.

9. מחזירים למחבת את הטופו, מערבבים ומוסיפים את הירקות. מערבבים ומכבים את האש.

תגיות: אוכל אסייתיילדיםמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    העימותים בבורקא: המשטרה טרם עצרה פלסטינים

    הידיעה הבאה

    במועצות הדרוזיות מאיימים בשביתה במחאה על מעצר ראש המועצה החשוד בפרוטקשן

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    העשור שבו "שיר השלום" התנפץ מול מציאות מדממת

    אחרי 30 שנה: הנחות היסוד של הסכמי אוסלו כשלו

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD