יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

לא תאמינו כמה זה קל להכנה: מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים עם בשר

אתם תכינו את את המצרכים והסיר יעשה את כל השאר. תבשילי קדרה חורפיים עם בשר

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״א בכסלו ה׳תשפ״ג (05/12/2022 18:36)

מרק בשר. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אנחנו משפחה שממעטת להזמין טייק־אווי, למרות הכיף והקלות של הביצוע, זה פשוט לא נכנס למערכת. תמיד אעדיף חביתה וסלט על הזמנת אוכל מבחוץ. אולי כי אני יודעת טוב מדי מה טבחים שמים במנות שלהם (רמז: הרבה מלח, שמן וסוכר), אולי כי אני כל היום במטבח, יוצרת ומצלמת מתכונים, אולי בגלל ההרגל. פעם בחודשיים אנחנו מתפנקים בסושי, פעם בחצי שנה בפיצה, באמת.

לפעמים ממש מתחשק לנו לאכול משהו מיוחד ואז אני חייבת להיכנס למטבח ולהכין בעצמי.

אחרי שצילמתי לפני חודש מדור על תבשילי בשר והפיצים היו כל כך מאושרים, חשבתי על זה שבעצם יש עוד כל כך הרבה דברים שאני יכולה להכין עם בשר שכולנו אוהבים ולכן חזרתי למטבח, כי החורף כבר כאן וזה הזמן להשקיע במאכלים ומאפים מפנקים.

תבשילי בשר זקוקים לשלוש שעות על האש (ואם יש לכם סיר לחץ או נינג׳ה, זה הזמן לשלוף אותם מהארון) ולכן מומלץ לחלק את הכנת המתכונים ליומיים או לבוקר וערב, חוץ מהזמן שמחכים, את רוב העבודה עושה הזמן בסיר.

אז יאללה, תפסיקו לחפש משלוחים ובואו איתי למטבח!

מרָק בָּשָׂר

מרק בשר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרק זה הדבר הכי כיפי בחורף, אז למה לא להכין מרק בשר עשיר וטעים שהוא ממש ארוחה שלמה?

מרכיבים

¼ כוס שמן

750 גרם בשר מס׳ 5

מלח, פלפל

2 בצלים גדולים קצוצים גס

1 גבעול סלרי קצוץ דק

1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים (קטנות אפשר להשאיר שלמות)

מלח ופלפל

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית סוכר

¼ כפית קינמון

1 כפית פפריקה מתוקה

2.5 ליטר מים רותחים

1 קילו גזר חתוך לפרוסות

1 בצל חתוך גס

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.

2. מוסיפים את קוביות הבשר, בוזקים עליהן מלח ופלפל, ו״סוגרים״ אותן כמה דקות עד שהן משנות את צבען מכל הצדדים, ומוציאים אותן לצלחת בצד.

3. מוסיפים לאותו סיר עוד שמן ואת הבצל והסלרי ומטגנים כ־10 דקות עד שהוא שקוף.

4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 10 דקות עד שאין כמעט נוזלים בסיר.

5. מחזירים לסיר את קוביות הבשר, מערבבים.

6. מוסיפים ראס אל חנות, פפריקה, מלח, פלפל, סוכר וקינמון ומערבבים היטב.

7. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.

8. מבשלים על אש קטנה כשעה ומוסיפים את הגזרים והבצל.

9. מבשלים שעתיים נוספות, מכוסה.

מוסיפים מים רותחים אם יש צורך.

בָּאן עִם תַּבְשִׁיל בָּשָׂר מְפֹרָק

באָּן עִם תבַּשְׁיִל בשָּרָ מפְרקָֹ. צילום: אפרת ליכטנשטט

אני לא מכירה אדם שיסרב לביס של באן עסיסי ומפנק. את הבאנים אפשר להכין לבד או לקנות (אני קניתי), ואפשר גם להשתמש בלחמניות רגילות, העיקר שיהיו רכות וטריות

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.

2. מוסיפים את קוביות הבשר, מפזרים עליהן מלח ופלפל, ו״סוגרים״ אותן כמה דקות עד שהן משנות את צבען מכל הצדדים.

3. מוסיפים גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה ובצל.

4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.

5. מבשלים על אש קטנה כשלוש שעות.

6. אחרי שלוש שעות מפרידים בין הבשר למרק (את המרק מקפיאים כציר בקר משובח).

7. מפרקים את הבשר בעזרת הידיים, כשהוא מתקרר מעט, ומחזירים אותו לסיר הריק.

8. מוסיפים את כל חומרי הרוטב לבשר ומערבבים.

9. טועמים ומוסיפים סויה לפי הטעם.

מגישים בלחמניות באן או בלחמניות רגילות, עם עלי כוסברה טריים, פרוסות פלפל צ׳ילי ומיונז.

שֶׁמובּוּרָכּ – מאפה בשר סורי־כורדי

צילום: אפרת ליכטנשטט
מאפה בשר סורי־כורדי. צילום: אפרת ליכטנשטט

שמבורכ הוא מאפה שמזכיר חצ׳פורי בצורתו אך שם נגמר הדמיון, הוא ממולא בשר ופירה ובעצם יכול להכיל כל תבשיל שתרצו. את השמבורכ הכרתי אצל מי שהכיר אותו לישראלים – השף אורן ששון במסעדת הרחוב שלו ״אישטבח״ בשוק מחנה יהודה. הגרסה הביתית מפנקת וטעימה, דורשת לא מעט הכנות ועבודה (גם בצק, גם תבשיל בשר וגם פירה) אבל התוצאה מושלמת

מרכיבים

למילוי הבשר

850 גרם בשר מספר 5

מלח ופלפל

1 כפית ראס אל חנות

½ כפית מלח

1 ליטר מים רותחים

לפירה

1 קילו תפוחי אדמה

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

¼ כפית כורכום

לבצל המטוגן

3 כפות שמן

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

לבצק

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות מדידה)

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

¼ כוס (60 מ"ל) שמן

1/3 1 כוסות מים (320 מ"ל)

1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. בשר: מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.

2. מוסיפים את קוביות הבשר, בוזקים עליהן מלח ופלפל, וסוגרים אותן כמה דקות עד שהן משנות את צבען מכל הצדדים.

3. מוסיפים עוד חצי כפית מלח וראס אל חנות.

4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים על אש קטנה כשלוש שעות.

5. אחרי שלוש שעות מפרידים בין הבשר לנוזלים (את הנוזלים מקפיאים כציר בקר משובח).

6. מפרקים את הבשר בעזרת הידיים, כשהוא מתקרר מעט.

7. בצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.

8. מוסיפים שמן ומים ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.

9. מוסיפים את המלח ומשנים את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד.

10. אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כפית או שתיים של מים. אם הבצק ממש רך ודביק מוסיפים טיפה קמח.

11. לשים במהירות נמוכה 10 דקות.

12. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

13. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.

14. מחלקים את הבצק ל־7 כדורים במשקל כ־120 גרם כל אחד.

15. מתפיחים את הכדורים חצי שעה נוספת ומחממים תנור ל־190 מעלות.

16. מטגנים את הבצלים על אש בינונית כחצי שעה עד שהם שחומים.

17. מוסיפים את הבצלים המטוגנים לבשר.

18. פירה: מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם בסיר גדול מלא במים רותחים עם כפית מלח. מבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

19. מעבירים לקערה גדולה ללא מים, מוסיפים מלח, שמן זית וכורכום ומועכים לפירה, אבל לא יתר על המידה.

20. הרכבה: מרדדים כל כדור לאליפסה באורך של 20־25 ס״מ.

21. מורחים על הבצק שכבה של פירה ובמרכז הפירה שמים ערמה יפה של בשר (אפשר לחלק מראש את הבשר ל־7 חלקים).

22. סוגרים את הבצק משני הצדדים כמו סירת קאנו ואז בעזרת הידיים יוצרים תנועת סיבוב של בורג (אפשר לכתוב בגוגל ״שמבורכ״ ולראות סרטונים).

23. מברישים את המאפים בביצה ואופים במשך 20־24 דקות עד שהם שחומים ויפים.

תגיות: אוכלבשרמאפיםמרקתבשיל קדרה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "אם בן גביר יוכיח את עצמו, אני אלך להצביע לו"

    הידיעה הבאה

    הטכנולוגיות החדשות שאמורות למנוע את הבריחה הבאה בכלא גלבוע

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    הטכנולוגיות החדשות שאמורות למנוע את הבריחה הבאה בכלא גלבוע

    הטכנולוגיות החדשות שאמורות למנוע את הבריחה הבאה בכלא גלבוע

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD