יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון

בקייל קלות: שלושה סלטים מכרוב העל

חלוט, מטוגן או בגרסתו הטרייה - הקייל הוא אחד הירקות הכי בריאים ומזינים בנמצא

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ד בניסן ה׳תשע״ח (09/04/2018 11:14)
בתוך אוכל, מוצש, תרבות
ראשי אוכל
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מבחינה חיצונית הקייל נראה כמו חסה מסולסלת וכהה במיוחד, אך למעשה מבחינה בוטנית הוא בן דוד של הכרוב, הכרובית והברוקולי. מבחינה היסטורית הוא היה כאן לפני כולם והיה הירק הפופולרי ביותר עד ימי הביינים, אז נכנס הכרוב לתפריט ולקח לו את הבכורה.

הוא פרץ שוב לחיינו לפני כעשור, עם הרבה רעש וצלצולים, ומיד קנה לו מעריצים ומתנגדים. אוהביו אוכלים ממנו בכל הזדמנות, מכינים ממנו סלטים וכריכים ושותים אותו בשייקים. הם מהללים את ערכיו התזונתיים המשובחים, ואכן טבלאות הערכים של הקייל מדהימות עם כמות גבוהה מאוד של ויטמינים, סיבים תזונתיים, חומצות אמינו, ברזל מגנזיום ועוד ועוד. הוא פשוט מנצח בנוקאאוט את רוב הירקות בסביבה ואם תוסיפו מנה אחת של קייל לתפריט היומי שלכם תוכלו ללכת לישון בשקט. מתנגדיו מציינים את טעמו המר ומרקמו הקשה והסיבי, וטוענים שלא צריך לסבול כשאוכלים (היוש אסף), חלקם טעמו אותו פעם אחת ולא הסכימו לנסות אותו שוב (היוש אמא). חוקר מקליפורניה אף הגדיל לעשות וטען שצריכה מוגזמת שלו מסוכנת לבריאות, שזה כנראה נכון לגבי כל דבר שאוכלים.

אז באיזו קבוצה אתם? והאם תיתנו לקייל הזדמנות נוספת? (כן! כן!). העקשנים מוזמנים להחליף את הקייל בחסה או בעלי תרד, רק אל תגלו…

סלט תפו״א עם קייל ואספרגוס

כשחולטים את עלי הקייל מקבלים גרסה מרוככת וטעימה הרבה יותר, ולמעשה, זה ממש מתבקש לחלוט עלה כמו קייל. כאן בשילוב עם אחד הירקות האהובים עליי – אספרגוס והחבר לצרה תפוח האדמה, מתקבל סלט טעים ומשביע. מושלם כארוחת צהריים קלה.

צילום: אפרת ליכטנשטט
סלט תפו"א עם קייל ואספרגוס. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
1 צרור אספרגוס
10 עלי קייל נקיים
400 גרם תפוחי אדמה קטנטנים
חופן עירית קצוצה דק־דק
1/3 כוס שבבי שקדים קלויים

לרוטב
6 כפות שמן זית
2 כפות חרדל
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
1 כף מיונז
1 כף דבש
1 כף מים
קורט כורכום
½ כפית מלח
¼ כפית שחור

אופן ההכנה
1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח. מכינים קערה גדולה עם מי קרח.
2. חולטים את האספרגוס במים רותחים במשך שלוש דקות ומוציאים אותם בעזרת מלקחיים לקערת מי הקרח. מוציאים ומייבשים.
3. מביאים שוב את המים בסיר לרתיחה ומכניסים את עלי הקייל לחליטה של דקה ומוציאים גם אותם למי קרח. מוציאים ומייבשים.
4. בסיר נוסף מבשלים תפוחי אדמה קטנטנים עד שהם רכים מאוד (לעצלנים וממהרים: ניתן לקנות תפוחי אדמה מבושלים ברשתות השיווק או להכניס שקית של תפוחי אדמה קטנטנים למיקרו ל־8־12 דקות).
5. חותכים את האספרגוס לחתיכות בגודל ביס ואת תפוחי האדמה לחצאים או רבעים, קוצצים את הקייל ומערבבים את כל חומרי הסלט.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים אותו סמוך להגשה.

סלט קייל טרי עם תפוזים סיניים ואוכמניות

גם קייל טרי, לא מטוגן ולא חלוט, יכול להיות טעים מאוד, רק הקפידו לחתוך החוצה מכל עלה את השדרה הלבנה והקשה, ושדכו אותו לסלט עשיר בטעמים, כמו זה שלפניכם.

צילום: אפרת ליכטנשטט
סלט קייל טרי עם תפוזים סיניים ואוכמניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
120 גרם עלי קייל (חבילה)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 מלפפון חתוך לחצי ואז לפרוסות
½ כוס אוכמניות טריות (אפשר להחליף בתותים)
5־6 תפוזים סיניים חתוכים לפרוסות דקות
½ כוס אגוזי פקאן

לרוטב
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
¼ כפית מלח
קורט פלפל שחור
אפשר להוסיף גם: 1 כוס קינואה מבושלת

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
2. שוטפים היטב את עלי הקייל וחותכים מכל עלה החוצה את השדרה הפנימית, הקשה לאכילה. קוצצים את עלי הקייל דק־דק, מניחים בקערה ושופכים עליהם את הרוטב בזמן שמכינים את שאר החומרים.
3. קולים את אגוזי הפקאן על מחבת ללא שמן לכמה דקות, עד שהם משחימים מעט.
4. מוסיפים את שאר החומרים לסלט ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

סלט צ׳יפס קייל ודלורית צלויה

בצ׳יפס מקייל נתקלתי לראשונה לפני כמה שנים במסעדה אופנתית בניו־יורק, ונדהמתי מהטעם המיוחד והטעים. באופן כללי אפשר לטעון (ובצדק) שכל דבר מטוגן הוא טעים, אך עלי הקייל מפתיעים במיוחד, מרירותם נעלמת והם פריכים ונפלאים. רוצים לתת הזדמנות לקייל? התחילו מכאן!

צילום: אפרת ליכטנשטט
סלט צ'יפס קייל ודלורית צלויה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
1 דלורית בינונית
8 עלי קייל חתוכים לחתיכות גדולות
3 עלי חסה קצוצים גס
2 גזרים
3 צנוניות פרוסות לפרוסות דקיקות
½ בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
1/3 כוס צימוקים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות שמן לטיגון הקייל

לרוטב
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1 כפית מייפל
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
1. צולים את הדלורית: מקלפים את הדלורית וחותכים אותה לחתיכות דקות וארוכות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח ופלפל בנדיבות. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כחצי שעה או עד שהדלורית רכה.
2. מטגנים את הקייל: בסיר גדול ועמוק (בגלל שהשמן קופץ ממש) מחממים שמן וכשהוא חם (אם מכניסים ידית של כף עץ היא מתמלאת בועות) מכניסים את עלי הקייל – 5־6 חתיכות בכל פעם. מטגנים כדקה ומוציאים לנייר סופג (בדקו שהעלה אכן קריספי).
3. מקלפים את הגזרים עד לליבה, ליצירת סרטים דקים של גזר.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב ומתבלים סמוך להגשה.

תגיות: אוכל

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    רפואת העתיד? "נטילת תרופות בסלפי"

    הידיעה הבאה

    "רק בעברית עוד נותר לי מה לומר"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: סדן הפקת אמנות

    "רק בעברית עוד נותר לי מה לומר"

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD