יום רביעי, מאי 7, 2025 | ט׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

גלידה הכי טובה: תפנית מתוקה לקיץ

תאמינו או לא, אבל את הגלידה הכי טובה ומשובחה אתם יכולים להכין בבית, בחמש דקות של עבודה ועם אינסוף אפשרויות

מאת  אפרת ליכטנשטט
י׳ באלול ה׳תש״פ (30/08/2020 15:38)
בתוך אוכל, מוצש, תרבות
גלידה הכי טובה: תפנית מתוקה לקיץ

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אני מודה שהייתי מעט חשדנית לגבי טרנד הגלידות הביתיות שפשט בכל רחבי הרשת. איך אפשר באמת להצליח לעשות גלידה טובה בבית? ובכלל לא היה נראה לי הגיוני להשתמש במוצר המוזר הנקרא ״חלב מרוכז״ (אגב, אין באמת קשר בין חלב למוצר הזה, שמכיל 90% סוכר).

אבל ניסיתי בכל זאת, וברגע אחד הבנתי הכול. הבנתי את ההתלהבות, את הוויראליות, את הסחף. באמת זאת גלידה, באמת בחמש דקות, ובאמת שזה טעים – אוי ויי, כמה שזה טעים. ובכן, שפחתכם הנאמנה חירפה נפשה והכינה גלידות רבות, במשך שבועות, תוך סיכון ממשי והרבה טעימות וניסיונות, בדרך לטעם המושלם.

אז מהי בעצם הגלידה הזאת? בסך הכול מדובר בחיבור גאוני של שני מרכיבים: שמנת מתוקה שמקציפים לקצפת ותוספת של חלב מרוכז שגורמת לקצפת לא להגיע למצב של ״אבן״ במקפיא. כך אחרי הפשרה קצרצרה מתקבל מרקם של גלידה רכה.

המקום ליצירתיות הוא אינסופי! תוכלו להוסיף לגלידה כל טעם שאתם אוהבים, כל תוספת / חטיף מתוק / חטיף מלוח / תבלין. זה פשוט קל קל קל.

לפני שאתם בוחרים מתכון ומתחילים, אדגיש שזאת לא גלידה שמכינים כדי לשמור במקפיא חצי שנה. זאת גלידה שמכינים לצריכה קרובה – יום או כמה ימים לפני האכילה, ואפשר גם להכין בבוקר כדי לזלול בערב. אין בה חומרים משמרים וחומרים תעשייתיים של גלידות, ולכן עדיף להכין כמות שאתם מאמינים שתתגברו עליה.

עכשיו אתם יכולים להתחיל!

קסטת חמאת בוטנים, עם במבה וסניקרס

קסטת חמאת בוטנים, עם במבה וסניקרס. צילום: אפרת ליכטנשטט

מחפשים חטיף מתוק וטעים לרגעים האלה ביום שבהם צריכים ״בוסט״ של מתוק ומלוח? הקסטה הזאת בשבילכם. היא מתוקה עם נגיעות מלוחות וממכרת למדי. תוכלו כמובן גם להכין אותה בתבנית ולא בצורת ״קסטות״.

מרכיבים

לתבנית בגודל 25/25 ס"מ (או גודל אחר לקסטות שטוחות יותר)

24־28 ביסקוויטים (תלוי בגודל התבנית)
חבילת במבה קטנה (50 גרם)
1 חטיף סניקרס (או יותר)
מכל וחצי (375 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
½ כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

אופן ההכנה

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליה מניחים ביסקוויטים בצורה מסודרת.
2. קוצצים את הבמבה גס.
3. חותכים את הסניקרס לחתיכות קטנטנות.
4. מחממים את חמאת הבוטנים כ־15 שניות במיקרוגל, כדי שתהיה רכה ומעט נוזלית.
5. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
6. מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
7. מוסיפים את חמאת הבוטנים וטורפים קצרות.
8. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את הבמבה והסניקרס.
9. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
10. מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויטים ומיישרים (זכרו את הכיוון שבו הנחתם את הביסקוויטים!)
11. מניחים את המחצית השנייה של הביסקוויטים בהתאמה.
12. מקפיאים 6־10 שעות, מוציאים מהתבנית את כל נייר האפייה וחותכים לקסטות בודדות.
13. מחזירים לתבנית ומכסים אותה בניילון.

גלידוניות מוקה בציפוי שוקולד

גלידוניות מוקה בציפוי שוקולד. צילום: אפרת ליכטנשטט

אוהבים את השילוב של קפה ושוקולד? הכנת הגלידוניות דורשת מעט יותר מאמץ מהכנת הגלידות האחרות והתהליך מורכב יותר בשל החיתוך והציפוי. מומלץ להרפתקנים, שיזכו בביס של אושר.

מרכיבים

לתבנית בגודל 18/28 ס"מ

2 כפיות אבקת נס קפה
3 כפות מים רותחים
מכל וחצי (375 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
3־4 כפות קקאו הולנדי איכותי

לציפוי

200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק־דק
2 כפות שמן קוקוס
חופן פקאנים קצוצים דק

אופן ההכנה

1. מרפדים את התבנית בשתי רצועות נייר אפייה בצורת X.
2. מכינים מקום במקפיא לתבנית.
3. ממיסים את הקפה במים הרותחים ושמים בצד.
4. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
5. מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
6. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את הקפה, ואת הקקאו מפזרים דרך מסננת.
7. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
8. מעבירים את התערובת לתבנית גדולה ומיישרים.
9. מקפיאים 6־10 שעות, מוצאים מהתבנית את כל נייר האפייה עם הגלידה, וחותכים לקוביות קטנות בגודל שרוצים.
10. מחזירים לתבנית ומקפיאים שעה נוספת.
11. מעבירים את קוביות הגלידה לרשת צינון ומחזירים למקפיא לשעה נוספת.
12. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, עם ערבוב בין חימום לחימום.
13. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
14. מוציאים את הגלידוניות מהמקפיא ומניחים את הרשת על גבי נייר אפייה / ניילון נצמד הפרוס על השיש.
15. בעזרת כף מפזרים שוקולד על הקוביות, ומיד מפזרים אגוזים קצוצים. מחזירים למקפיא לשעה נוספת.

מוציאים מהמקפיא שנייה לפני שאוכלים.

גלידת פירות טרופיים

גלידת פירות טרופיים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מחפשים מתכון קליל שכולם אוהבים? התחילו מכאן: גלידת פירות טעימה ומיוחדת, עם טעם מרכזי של מנגו ועוד פירות טרופיים מיוחדים ומרעננים, והיא גם יפה כל כך.

מרכיבים

1 מנגו גדול, מקולף וחתוך לחתיכות גדולות
תוכן של 2 פסיפלורות
½ פיטאיה חתוכה לקוביות
1/3 כוס חתיכות אננס טרי / משימורים
מכל וחצי (375 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז

אופן ההכנה

1. מרפדים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ בניילון נצמד.
2. שמים את המנגו ותוכן של פסיפלורה אחת בבלנדר / מעבד מזון וטוחנים לקרם חלק.
3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
4. מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
5. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את רוב המנגו הטחון (שומרים קצת לקישוט).
6. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא "לשבור" את הקצפת.
7. מוסיפים את קוביות הפיטאיה והאננס ומקפלים (שומרים כמה קוביות לקישוט).
8. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מקשטים בכמה כפות קרם מנגו ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת שיש. מוסיפים קוביות אננס ופיטאיה ואת תוכן הפסיפלורה השנייה.
9. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים.

אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.

גלידת שקדים, מי ורדים וקדאיף

גלידת שקדים, מי ורדים וקדאיף. צילום: אפרת ליכטנשטט

גלידה מיוחדת וממכרת שממש קשה להפסיק לאכול ממנה, עשירה בסוגים שונים של אגוזים, והתוספת של מי הוורדים ושערות הקדאיף הופכת אותה לכוכבת המסיבה.

מרכיבים

2 כוסות שערות קדאיף
50 גרם חמאה
¼ כוס פיסטוקים
¼ כוס פקאנים
¼ כוס צנוברים
¼ כוס גפרורי שקדים
מכל וחצי (375 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
½1 כפיות תמצית שקדים איכותית
¼ כפית מי ורדים

אופן ההכנה

1. מרפדים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ בניילון נצמד.
2. במחבת גדולה ממיסים את החמאה, מוסיפים את שערות הקדאיף ומטגנים אותן כחמש דקות עד שהן מזהיבות ומעט משחימות. מצננים לחלוטין.
3. במחבת גדולה ללא שמן, קולים את הפקאנים והפיסטוקים כמה דקות, רק עד שהם משחימים קלות. מצננים וקוצצים גס.
4. כעת קולים גם את הצנוברים והשקדים כמה דקות, רק עד שהם משחימים קלות, ומצננים.
5. מניחים מחצית משערות הקדאיף בתחתית התבנית.
6. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
7. מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
8. מוסיפים את תמצית השקדים ומי הוורדים וטורפים קצרות.
9. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים כמה כפות של שערות קדאיף ואת רוב האגוזים.
10. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא "לשבור" את הקצפת.
11. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
12. מקשטים בכל האגוזים ובשערות הקדאיף שנשארו.
13. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים.

אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.

תגיות: אוכלגלידהמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    יועץ הסתרים: שובו של מוחמד דחלאן לזירה הבינלאומית

    הידיעה הבאה

    ההוגים הציוניים ששאפו למדינה פן-מזרחית

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    ההוגים הציוניים ששאפו למדינה פן-מזרחית

    ההוגים הציוניים ששאפו למדינה פן-מזרחית

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD