יום חמישי, יוני 19, 2025 | כ״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

פרח העוגות: טארט תותים שיחזיר אתכם לאביב

כמה טיפות של מי ורדים יוסיפו טעם נפלא לכל קינוח. המדור מארח את הקונדיטורית והבלוגרית נטלי לוין

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ח באדר ה׳תש״פ (24/03/2020 14:56)
בתוך אוכל, מוצש, תרבות
צילום: אפרת ליכטנשטט

טארט תותים מלבי עם קרם פרש. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

נטלי לוין הוציאה ספר מתכונים חדש וזו בהחלט סיבה למסיבה. לפני שש שנים הוצאנו יחד, נטלי ואני, את הספר הראשון שלנו, ״הספר המתוק״, שהיה יריית הפתיחה לקריירות עמוסות מתכונים של שתינו. ממש אחר כך התחלתי לכתוב כאן, במקור ראשון!

נפגשתי עם נטלי לבוקר של אפייה, זלילות וסיפורים, ובחרנו להכין מתכונים באווירה אביבית עם חומר גלם ששתינו כל כך אוהבות: מי ורדים. רק כמה טיפות ממנו, והקינוחים המוכרים מקבלים טוויסט נפלא.

ניצלתי כמובן את זמן הזילופים והצילומים כדי לשאול את נטלי מספר שאלות.

למה ספר? חצי מיליון איש מבקרים בבלוג שלך מדי חודש, האם אנשים עדיין קונים ספרי בישול?
"תאמיני או לא, אנשים פשוט אוהבים ספרים. הספר הגיע לחנויות רק בתחילת החודש אבל כבר במכירה המוקדמת ברשת נמכרו שתי מהדורות. אנשים אוהבים להחזיק ספר ביד, ללכת איתו למטבח, לדפדף בו, לתכנן איתו ולקבל ממנו השראה. מאז הספר הקודם שהוצאנו יחד חלמתי להוציא ספר נוסף ואני כל כך מאושרת שזה התגשם".

מה מייחד את הספר החדש?
"הספר מכיל עשרות מתכונים חדשים וגם קלאסיקות אהובות מהבלוג. יש המון עוגות בחושות קלות להכנה, עוגיות, בראוניז, קינוחים טבעוניים, קינוחי חגים מרשימים… בקיצור – מגוון מאוד".

אז בואו נקבל את האביב עם מי ורדים שיעזרו לנו לשמור על אופטימיות.

טארט תותים מלבי עם קרם פרש

אין כמו הסבלנות של נטלי לקישוט טארטים מהממים, אבל הטארט הזה הוא אחד הטעימים שפגשתי לאחרונה. הקרם פרש הוא שדרוג נפלא למילוי. אתם חייבים לנסות!

טארט תותים מלבי עם קרם פרש. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
תבנית טארט עגולה או רינג בקוטר 24 ס"מ

לבצק פריך:
150 גרם (1 כוס + כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
1־2 כפות חלב (לפי הצורך)

למלית קרם פרש מי ורדים:
250 גרם (1 מכל) קרם פרש
125 מ"ל (½ כוס) שמנת להקצפה
40 גרם (4 כפות) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מי ורדים

לקישוט:
סלסילת תותים טריים
עלי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה
בצק פריך:
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים מוסיפים בהדרגה מעט חלב.
3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3־4 מ"מ.
6. מרפדים את תבנית הטארט בבצק. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, כדי שהשוליים יישארו גבוהים ולא יצנחו במהלך האפייה.
7. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כ־30 דקות.
8. מחממים תנור ל־170 מעלות.
9. אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית יריעה קטנה של נייר אפייה מקומט (אפשר גם מנז'טים מנייר בגודל המתאים) וממלאים בקטניות יבשות או במשקולות מיוחדות לאפייה.
10. אופים בצורה זו במשך 10־12 דקות.
11. מסירים את המשקולות ואת הנייר וממשיכים לאפות עוד 10־15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה.
12. מצננים לחלוטין.

קרם פרש מי ורדים:
1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים קרם פרש, שמנת, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר ומי ורדים, ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
2. יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה ומיישרים לשכבה אחידה.

קישוט:
חותכים תותים לפרוסות ומסדרים בצורת מניפה בחלק העליון של הטארט.
מגישים מיד.

הערות:
* לגרסה כשרה לפסח אפשר להשתמש בקמח "תמי" או "כרגיל" באותה הכמות.
* הטארט נשמר בכלי סגור במקרר עד שלושה ימים, אך הוא במיטבו ביום ההכנה.

עוגיות מלבי

העוגיות האהובות על נטלי, פריכות ונפלאות, עמוסות בטעמים ובמרקמים. כל מי שטועם מתלהב.

עוגיות מלבי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
2 גלילים באורך 25־30 ס"מ – 50־60 עוגיות

לבצק:
175 גרם (¼1 כוסות) קמח
200 גרם (2 כוסות) קוקוס טחון
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם (¾ כוס) סוכר
¼ כפית מלח
1 כפית מי ורדים
1 חלמון
1־2 כפות חלב
100 גרם פיסטוקים קצוצים גס

לזיגוג:
100 גרם שוקולד לבן
חליטת עלי ורדים מיובשים (לא חובה)

אופן ההכנה
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קוקוס, חמאה, סוכר ומלח, ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים מי ורדים, חלמון וחלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. לקראת סוף העיבוד מוסיפים את הפיסטוקים.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים.
4. מחלקים לשני חלקים ומגלגלים כל פיסת בצק לגליל ארוך. אם רוצים, יוצרים "גליל" ריבועי כדי לקבל עוגיות מלבניות.
5. מקפיאים את גלילי הבצק במשך שעה.
6. חותכים את הגלילים לעוגיות בעובי ½ עד 1 ס"מ ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מחממים תנור ל־170 מעלות.
8. אופים את העוגיות במשך 10־15 דקות או עד הזהבה.
9. מצננים לחלוטין.
10. זיגוג (מוסיפים לפני ההגשה): ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
11. מעבירים לשק זילוף ומזלפים פסים דקים של שוקולד בחלק העליון של העוגיות. אפשר גם פשוט לפזר שוקולד עם כפית, ביד חופשית.
12. אם רוצים, מקשטים בשבבי פטל מיובש או עלי ורדים מיובשים.

הערות:
* העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה (ללא הזיגוג) עד עשרה ימים.
* לגרסה כשרה לפסח אפשר להשתמש בקמח "תמי" או "כרגיל" באותה הכמות.

טירמיסו מלבי

שדרוג לקינוח המוכר והאהוב (רק אל תגלו לאיטלקים!) עם מי ורדים בקרם ותותים טריים בין השכבות. איזה ביס מושלם.

טירמיסו מלבי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
6 כוסות אישיות בנפח 200 מ"ל
(אפשר להשתמש בכוסות קטנות יותר, ואז יהיו 10 מנות לפחות)

לקרם מסקרפונה מי ורדים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
225 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה
2 כפות אבקת סוכר
½ כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים

לבישקוטים:
120 מ"ל (½ כוס) מים חמימים
2 כפות ריבת תות
2 כפות ג'ין או רום
1 חבילת בישקוטים (200 גרם)

לקישוט והרכבה:
סלסילת תותים טריים

אופן ההכנה

קרם מסקרפונה מי ורדים:
1. בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומי ורדים, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
2. מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.

הרכבה:
1. מערבבים יחד מים, ריבה וג'ין ושמים בכלי שטוח שמתאים לטבילת הבישקוטים.
2. חוצים את הבישקוטים וטובלים אותם ומסדרים בתחתית הכוסות.
3. מזלפים קרם מסקרפונה על גבי הבישקוטים עד לגובה 1/3 משפת הכוס.
4. מפזרים כמה קוביות תות ומעליהן מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים.
5. מזלפים את יתרת קרם המסקרפונה ומיישרים את החלק העליון בכוסות.
6. מצננים במשך 3־4 שעות לפחות במקרר (עדיף לילה).
מקשטים בתותים טריים ומגישים.

הערות:
* לגרסה כשרה לפסח אפשר להשתמש בעוגיות קוקוס של פסח ולפורר אותן בין השכבות, וזה יכול להוות טוויסט נחמד שגם יתאים מאוד למלבי מבחינת הטעמים!
* הקינוחים נשמרים במקרר עד שלושה ימים.

לבלוג של נטלי: עוגיו.נט

תגיות: טארט תותיםמי ורדיםמתכוניםנטלי לויןעוגיות מלבי

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    בעקבות תקלה: ב"שערי צדק" הותקנו מצלמות תרמיות

    הידיעה הבאה

    לוחם קרב מגע גרמני: כך תשמרו על נייר הטואלט שלכם

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    לוחם קרב מגע גרמני: כך תשמרו על נייר הטואלט שלכם

    לוחם קרב מגע גרמני: כך תשמרו על נייר הטואלט שלכם

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD