יום ראשון, אוגוסט 10, 2025 | ט״ז באב ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

ארץ טרופית יפה: האננס ישדרג כל מנה

הוא אקזוטי, מתוק ויש לו צבע משגע: המדור עושה כבוד לאננס, שישדרג לכם כל מנה - מקציצות ועד עוגה

מאת  אפרת ליכטנשטט
ח׳ באדר א׳ ה׳תשע״ט (13/02/2019 16:47)
בתוך מוצש, תרבות
צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

שנתיים וחצי. שנתיים וחצי זה הזמן שלוקח לאננס לגדול משתיל קטן לפרי שאפשר לקטוף ולאכול. ואחרי שקטפתם, תצטרכו לשתול שתיל חדש, כי שתיל של אננס מצמיח רק פרי אחד בכל חייו. נסו לדמיין איפה הייתם באמצע 2016, ואולי תקבלו רמז לסיבה שמחירי האננס כה גבוהים. תוסיפו לכך את עלות הפועלים, מיסי המדינה, תנאי מזג אוויר הפכפכים, החממות החדשניות והערמת קשיים על יבואנים, וקיבלתם את רוב הגורמים לאננס להפוך למוצר מותרות בישראל. אבל המחיר לא שובר את הישראלים, טעמו המשובח של הפרי האקזוטי שובה אותם והם קונים אותו בהמוניהם. עברו ימי השימורים, אנחנו אוהבים את האננס שלנו טרי!

ואחרי שקנינו אותו, אנחנו עוצמים את העיניים ומדמיינים שאנחנו על אי בחוף נידח בתאילנד, עם מים תכולים וחול זהוב, ביד אחת יש לנו שייק אננס וביד השנייה קרם שיזוף. יותר מאוחר ניכנס לעשות שנורקלים ואולי נשכור קייק לשיט מסביב לאי. התעוררתם? יופי, כי יש לנו כאן אננס בשל והמון מתכונים טעימים להכין.

אם כבר טעמתם פיצה עם אננס, בוודאי כבר גיליתם את הפוטנציאל הטמון בשילוב הפרי המיוחד הזה במנות מלוחות. ואכן חוץ מעוגות, שייקים וסלטי פירות, אננס מתאים מאוד גם כתוספת לסלט חסה, וגם לתבשילים מוקפצים וקלילים. אל תהססו להוסיף אותו לסיר ולגלות טעמים חדשים.

קציצות באננס

הייתם צריכים לראות את הפרצוף של פיצי כשהוא טעם קציצות באננס. ״אמא, למה הרסת את הקציצות?״, הוא שאל. אז המתכון הזה אולי לא מתאים לכל אחד, אבל אני אוהבת אותו מאוד, וייתכן שאפילו קצת שמחתי שיישארו יותר קציצות בשבילי להמשך השבוע.

צילום: אפרת ליכטנשטט
צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים כ־24 קציצות

לקציצות

600 גרם בשר בקר טחון
½ כוס (כ־½ צרור) כוסברה טרייה קצוצה דק
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית כוסברה יבשה
½ כפית אבקת ג'ינג׳ר
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כוס (70 גרם) פירורי לחם
1 ביצה

לטיגון

2 כפות (30 מ"ל) שמן רגיל

לרוטב

1 כף (15 מ"ל) שמן שומשום
2 כפות (40 גרם) מייפל
1 כף (15 מ"ל) סויה
2 כפות (30 מ"ל) רוטב צ׳ילי מתוק
כ־1 כוס (200 גרם) אננס, חתוך למשולשים קטנים
½ כוס (120 מ"ל) מים

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בידיים או בעזרת כף עץ. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומשטחים אותן מעט.
2. במחבת גדולה ועמוקה מחממים שמן ומטגנים את הקציצות היטב משני הצדדים עד שהן משחימות.
3. מוציאים את הקציצות מהמחבת, ובלי לנקות אותה מוסיפים את כל חומרי הרוטב, מחממים ומביאים לרתיחה.
4. מחזירים את הקציצות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ־30 דקות.
5. מגישים חם עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ואורז לבן.

עוף באננס

מנה משמחת וקלילה שאי אפשר להפסיק לזלול ממנה. אפילו הפרגיות היו מופתעות.

צילום: אפרת ליכטנשטט
צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים 8־10 מנות

½1 ק"ג פרגיות
½ אננס גדול, חתוך למשולשים קטנים
1 פלפל אדום קצוץ גס
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

למרינדה

1 כוס (240 מ"ל) רוטב חמוץ מתוק (אני משתמשת ב־Duck Sauce של המותג Golds)
1 כף (15 מ"ל) רוטב סויה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
3 שיני שום פרוסות דק
1 כפית ג׳ינג'ר טרי מגורר

להגשה

מעט כוסברה

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות כשעה.
2. מחממים תנור ל־190 מעלות.
3. מוסיפים את הפלפל האדום, האננס והבצל לקערת הפרגיות ומערבבים.
4. מעבירים את הפרגיות עם הרוטב לתבנית גדולה ומכסים בנייר כסף. אופים אותן כשהן מכוסות במשך 40 דקות, ולאחר מכן מסירים את הנייר כסף ואופים עוד 15 דקות כדי שהפרגיות ישחימו מעט. במהלך האפייה מרטיבים את הפרגיות ברוטב, עם כף גדולה, כדי שלא ייתייבשו.
5. מגישים חם עם הרבה אורז.

עוגת קראמבל פריכה במילוי אננס

עוגה מיוחדת וטעימה במיוחד, עם מעטפת פריכה ומילוי רך וכמעט פודינגי. חותכים לחתיכות קטנות ומחלקים לאנשים שאוהבים.

צילום: אפרת ליכטנשטט
צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים לתבנית בקוטר 20 ס״מ

לקראמבל

100 גרם חמאה רכה
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל/כוסמין לבן
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
¼ כפית מלח

למילוי

1 ביצה
½ כוס (100 גרם) סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית וניל
¼ כוס (35 גרם) קמח רגיל
½1 כוס (300 גרם) אננס קצוץ למשולשים קטנים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בקוטר 20 ס״מ.
2. בקערה בינונית מערבבים חמאה, קמח, סוכר ומלח בעזרת מזלג ויוצרים תערובת פירורית. שומרים בצד 3/4 כוס של פירורים, ואת שאר הפירורים מעבירים לתבנית. מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית בגובה אחיד. אופים את הבסיס כעשר דקות ומוציאים מהתנור.
3. בינתיים מכינים את המילוי: בקערה נקייה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי מלבד האננס. מפזרים את האננס על התחתית האפויה ושופכים מעליו את הבלילה. מפזרים מעל הבלילה את הפירורים ששמרנו בצד בצורה אחידה על כל העוגה.
4. אופים במשך 35־40 דקות נוספות, עד שהעוגה מזהיבה ויציבה. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לפרוסות קטנות.
5. שומרים בטמפרטורת החדר עד 48 שעות ומעבר לכך במקרר.

תגיות: אוכל

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    קרובים להכרעה? בבית היהודי גוררים רגליים במו"מ מול האיחוד הלאומי

    הידיעה הבאה

    רקמה אנושית אחת: נשים רוקמות לזכר אורי אנסבכר ז"ל

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    רקמה אנושית אחת: נשים רוקמות לזכר אורי אנסבכר ז"ל

    רקמה אנושית אחת: נשים רוקמות לזכר אורי אנסבכר ז"ל

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD