1. אלמוגים הם בעלי חיים ימיים פשוטים מאד – אין להם מוח, אין מי שיפקח מלמעלה, אין להם אברי ראייה, הם רק יודעים לזהות ולהגיב לגירויים מכניים. הם נמצאים בתחתית העץ האבולוציוני ומהם התפתחו היצורים המורכבים יותר החל מכוכב ים ותולעים. אלמוגים נוטים לגדול במושבות ענק, בתי הגידול הצבעוניים המרהיבים שנראים בשוניות. מבני האבן האדירים שנראים בים נובעים מכך שאלמוג, רקמה חיה די זעירה הוא למעשה בית חרושת לגיר, כך נבנה שלד האבן וכך נוצרים מבני הענק הסלעיים שנראים בשוניות. השוניות מושכות אליהן קבוצות אדירות של בעלי חיים ימיים ומתוך כך יוצרות את המערכת האקולוגית בעלת המגוון הגבוה ביותר על פני כדור הארץ.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– התאוששות מלידה יכולה להיות מלווה בהרבה פחות תסכול וכאב
– ישראל והודו ישתפו פעולה בפיתוח בדיקת קורונה זריזה
– אחרי 84 שנים: בית הכנסת הארבלים בירושלים יפונה לטובת יזם פרטי
2. בלילה מסוים אחד בנובמבר, זמן אביב באוסטרליה, מתרחש מדי שנה אירוע דרמטי בשונית המחסום הגדולה, מערכת שונית האלמוגים הגדולה והמגוונת על פני כדור הארץ. ימים ספורים אחרי התעגלות הירח, משחררים למעלה מ- 130 מינים של אלמוגים את הגמטות, תאי הביצית והזרע למים, בליל אהבה המוני. האירוע נערך בניצוחם של הירח, מצב הגאות והשפל וזמן השקיעה, ומתרחש בו זמנית גם בשוניות המרוחקות מאות קילומטרים האחת מהשניה. התאים הזכריים תרים אחר תאי הביצית של אלמוגיות מצודדות במרחב ומתאגדים לכדי יצירת פגית, הדור הבא של האלמוג והמשתכן החדש בשונית. מזה שנים מנסים חוקרים לנסות לפצח את תזמון רביית האלמוגים.

3. התזמון מתברר, קשור בשעון הביולוגי שמתקתק לא רק אצלנו בני האנוש. השעון הוא מנגנון שתפקידו לסנכרן את פעילותו של היצור עם העולם הסובב אותו ומצוי בכל אחד מהיצורים החיים כולל פטריות, חיידקים ואצות, סוג של מערכת פנימית אוטונומית שיודעת לקיים את השינויים הפיזיולוגים והביוכימיים של הגוף ולגרום לבעליו לעשות את הדבר הנכון בזמן הנכון. "כיוון" השעון יעשה על ידי גורם חיצוני, אור השמש או מופע הירח, אבל השעון ימשיך לפעול זמן מסוים גם כאשר היצור מבודד מהסביבה ומנותק מהגורמים המסנכרנים. באלמוגים יש כמה מנגנונים שעוזרים לסנכרן את המערכת – שינוי הטמפרטורה בים, מצבי הירח, שעות השקיעה ואורכי הגל.
4. סיפור השעון הביולוגי הולך ומסתבך כשלוקחים בחשבון שהאלמוגים לא חיים לבדם וששעון ביולוגי אחר מתקתק קרוב מאד אליהם. האלמוגים מנהלים מערכת יחסים הדדית וארוכת שנים עם אצות חד תאיות שיתופיות. האצות שוכנות בתוך רקמתם של האלמוגים, מבצעות פוטוסינתזה ומסלקות חומרי פסולת מגוף האלמוג, מספקות למארחם חומרי הזנה ומסייעות בעקיפין במלאכת בניית השלד. האלמוגים מצדם מספקים לאצות קורת גג, הגנה מטורפים ומזון אנאורגני.
5. כותרות העיתונים במדורי הטבע זועקות מפעם לפעם על מצבן הרע של שוניות האלמוגים ברחבי העולם ומנבאות להן עתיד קודר בגיבוי החוקרים. זיהום שמקורו בשפכים ובתעשייה מזהמת, שריפות יער גדולות שהזרימו ברזל לים, דיג בשוניות, נזקי תאורה מלאכותית, תיירות לא אחראית, עלייה בטמפרטורות מי הים, ופגעים אחרים מאיימים בחריפות על קיומן של "יערות הגשם של הים", בתי הגידול המרהיבים באוקיינוסים. התופעה הקרויה "הלבנת אלמוגים" – בליצ'ינג בלעז, פגע שגורם לאיבוד הצבע באלמוגים ולגסיסתו – מתרחבת לאורך השנים ופוגעת במערכת האקולוגית העשירה בים. נכון להיום ה"מחלה" כבר פשתה בכל שלושת האוקיינוסים הגדולים, והיא פוגעת בשוניות האלמוגים בעשרות מדינות ברחבי העולם.