יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

טעים, קל להכנה וללא נקיפות מצפון: קינוחים ללא סוכר

נדמה לנו שאהבה למתוקים ובריאות לא ממש הולכים יחד, אבל הגיע זמן לנפץ את המיתוס הזה. יש היום שלל אפשרויות לקינוחים טעימים ומתוקים, בלי גרם אחד של סוכר. חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא ועדי גבירצמן עם מתכונים לקינוחים מנחמים שיותירו אתכן בלי רגשות אשמה ועם טעם מתוק בפה ובלב

מאת  דורית בן ארי
י׳ באדר ה׳תשפ״ה (10/03/2025 09:56)
טעים, קל להכנה וללא נקיפות מצפון: קינוחים ללא סוכר

גאלט תותים. צילום: עדי גבירצמן. מהתפריט - מתכונים דלי

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

"אני יכול להתגבר על הכול מלבד על הפיתוי", אמר פעם אוסקר ויילד, וכנראה זה קרה שנייה אחרי שסיים לחסל עוגת שוקולד. כי כולנו מכירים את הרגע הזה – סיימתם לאכול, הבטן מפוצצת, אבל תמיד יש מקום לקינוח קטן, כזה שסוגר את הארוחה. רק בואו נודה על האמת – הקינוח הוא לא באמת חלק מהארוחה. הוא האירוע עצמו. הוא הסיבה שהסכמנו מלכתחילה לאכול קודם את הברוקולי והחסה בחוסר חשק מופגן. הוא הפרס שהבטחנו לעצמנו אחרי יום עבודה ארוך. לפעמים הוא אפילו ארוחת הבוקר (גלידה בבוקר, מי אנחנו שנשפוט?). זה לא אשמתנו. המוח שלנו מתוכנת לחפש מתוק. מחקרים מראים שצריכת סוכר מפעילה את אותם אזורי ההתמכרות וההנאה שבמוח. אז כשאומרים שאנחנו "מכורים" לשוקולד, זו לא רק מטאפורה. האבולוציה תכנתה אותנו לרצות מתוק, כי בטבע, מתוק = אנרגיה = הישרדות. מה שהאבולוציה לא צפתה זה שהאדם ימציא סופרמרקטים עם מחלקות שלמות של עוגות, עוגיות, שוקולדים וגלידות. וממש כמו בסרט טוב, ברגע האחרון לפני שהגיבורים נופלים למלכודת הסוכר – מגיעה הטכנולוגיה להציל אותם ומגלה להם עולם שלם של קינוחים ללא סוכר, שהוא כמו יקום מקביל שבו מותר לכם הכל, רק בלי רגשות אשם. אז הרמנו את הכפפה, וביקשנו מחלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא ומעדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר – כמה מתכונים טעימים, בריאים ומתוקים ללא סוכר שיצאו לכם כאילו הם עם. באחריות.

פנקוטה שוקולד ללא סוכר / חלי ממן

מצרכים (ל-8 מנות)
1 שקית (14 גרם) של אבקת ג'לטין
4 כפות כפות מים
1 מיכל (250 מ"ל) של שמנת לבישול 10%
1 כוס + 2 כפיות חלב 3%
150 גרם שוקולד חלב ללא סוכר, שבור לקוביות
מעט קוקוס או בוטנים טחונים (להגשה)

אופן ההכנה
-מערבבים את הג'לטין והמים בכלי חסין חום ומניחים בצד כ-10 דקות.
-מוזגים את השמנת והחלב לסיר, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש.
-מוסיפים לסיר את קוביות השוקולד, ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
-מחממים את הג'לטין במיקרוגל במשך 20-15 שניות, עד שהוא מגיע למרקם נוזלי.
-יוצקים את הג'לטין המומס לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
-יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון אישיות או לכוסות.
-מעבירים למקרר לשעתיים או יותר, עד שהתערובת קרה ויציבה לחלוטין.
-לפני ההגשה מחלצים את הפנקוטה מהכלים בעזרת סכין והופכים על גבי צלחות הגשה.
-מקשטים במעט קוקוס או בוטנים טחונים.

פנקוטה שוקולד ללא סוכר. צילום: יח"צ

תפוחים אפויים ברוטב וניל / חלי ממן

מצרכים (ל-2 מנות)
2 תפוחים ירוקים
2 כפיות גרנולה עם מבחר פירות יבשים
1/2 כפית תמצית וניל
2 שקיות ממתיק – סוכרלוז או אחר
2 מעדני דיאט בטעם וניל

אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מוציאים את ליבת התפוחים ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בחלל שבמרכז
התפוחים שמים את הגרנולה, מעט תמצית וניל ושקית ממתיק מלאכותי מומס במעט מים חמים.
-אופים כ-40 דקות עד שהתפוחים מתרככים במידה.
-מעבירים את מעדני הווניל לקערית חסינת חום ומחממים כ-30 שניות במיקרוגל.
-יוצקים את המעדנים לצלחת הגשה ומניחים מעל את התפוחים.
מלבי של פעם / 'התפריט' מתכונים דלי פחמימה

תפוחים אפויים, מתוך ספר הבישול של חלי ממן. צילום: סיוון ציפורין

מלבי של פעם / 'התפריט' מתכונים דלי פחמימה

מצרכים למלבי (4 מנות)
200 מ"ל חלב שקדים לא ממותק
100 מ"ל שמנת מתוקה (או חלב קוקוס לגרסה טבעונית)
¾ כפית קסנטן גאם או גואר גאם (מייצב טבעי שמשמש להסמכת קינוחים דלי פחמימות)
2.5 כפות ממתיק בצורת אבקת סוכר (לדוגמא: אלולוז, פרי הנזירים, אריתריתול)
1-1.5 כפית תמצית בטעם מי ורדים (לפי הטעם האישי)
לקישוט והגשה
3-4 יחידות פיסטוק קלוף טבעי, קצוץ גס
1 כף קוקוס טחון
4-6 יחידות פטל טרי או תותים פרוסים
אופציונלי
בוטנים קצוצים למי שאוהב

אופן ההכנה
-בקערה קטנה, מערבבים כ-1/4 כוס חלב שקדים עם הקסנטן גאם, עד לקבלת תערובת חלקה במרקם משחתי וללא גושים.
-במחבת בגודל בינוני ועל להבה נמוכה-בינונית, מחממים את יתרת חלב השקדים. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את השמנת או חלב הקוקוס, תוך כדי ערבוב רציף עם מטרפה.
-מוסיפים לתערובת החמה את תמצית מי הוורדים ואת הממתיק, והמשיכו לערבב היטב עם המטרפה.
-מוסיפים בהדרגה את תערובת הקסנטן גאם המשחתית לנוזלים החמים, תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולהיפרד מדפנות המחבת. תהליך ההסמכה אמור לקחת בין 8-12 דקות.
-ממתינים 3-4 דקות לצינון קל של התערובת ואז מעבירים אותה לכלי הגשה אישיים או לקערה מרכזית אחת.
-מכניסים את כלי ההגשה למקרר לשעתיים לפחות, עד להתמצקות מלאה של המלבי.
-לפני ההגשה, מפזרים מעל המלבי את הפיסטוקים, הקוקוס והפירות האדומים לקישוט צבעוני ומרענן.

מלבי של פעם. צילום: עדי גבירצמן.
מהתפריט – מתכונים דלי

גאלט תותים / 'התפריט' מתכונים דלי פחמימה

מצרכים לבסיס ולשטרויזל (8 מנות)
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס ממתיק (אריתריטול/סוכרלוז/אלולוז)
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה גודל L
40 גרם חמאה מומסת
לקרם שקדים
1/2 כוס ממרח שקדים טבעי
3 כפות ממתיק אבקתי או אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
לשכבת התותים
12 תותים בינוניים, קטומים מהגבעול ופרוסים לפרוסות בעובי של כ-2 מ"מ
1 כף ממתיק אבקתי
להגשה (אופציונאלי)
קצפת דלת פחמימות או כדור גלידה ביתית דלת פחמימות

אופן ההכנה
-מחממים את התנור ל-180 מעלות והכינו תבנית אפייה בקוטר של 23 ס"מ (עדיפות לתבנית נמוכה המתאימה לפאי).
-בקערה בינונית, מערבבים יחד קמח שקדים, ממתיק ומלח. הוסיפו את החמאה המומסת והביצה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה למשטח שגדול בכמה ס"מ מקוטר התבנית. בעזרת מכסה של סיר או תבנית עגולה, מסמנים וחותכים עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ (גדול בכ-2 ס"מ מקוטר התבנית). את שאריות הבצק שמרו בצד, עטופות בניילון נצמד במקרר.
-מעבירים את הבצק המרודד אל התבנית ומקפלים מעט כלפי פנים את שולי הבצק, כך שתיווצר מעין מסגרת שתכיל את המילוי.
-מכניסים את בסיס הגאלט לאפייה ראשונית של 10 דקות, עד לקבלת הזהבה קלה.
-בזמן האפייה הראשונית, מכינים את קרם השקדים: בקערה קטנה מערבבים היטב את ממרח השקדים עם הממתיק עד לקבלת מרקם חלק ומתיקות רצויה.
-מוציאים את הבסיס מהתנור ומורחים בתוכו את קרם השקדים באופן שווה, כך שיכסה את כל הבסיס.
-מסדרים מעל הקרם את פרוסות התותים בצורה מעגלית או בכל צורה אסתטית אחרת שתבחרו.
-מפדרים קלות את שכבת התותים בממתיק אבקתי.
-מחזירים את הגאלט לתנור להמשך אפייה של 10 דקות נוספות.
-בזמן האפייה השנייה, מוציאים את שאריות הבצק מהמקרר ומפוררים אותן בעזרת הידיים לפירורים בגודל בינוני.
-מוציאים את הגאלט החצי אפוי מהתנור, מפזרים מעליו את פירורי הבצק (השטרויזל) ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות אפייה, עד להזהבה יפה של השטרויזל וריכוך התותים.
-מוציאים מהתנור, מניחים לצינון חלקי (כ-15 דקות), מפזרים מעט ממתיק אבקתי לקישוט ומגישים. אפשר להגיש עם כדור גלידה או קצפת דלת פחמימות לצד.

גאלט תותים. צילום: עדי גבירצמן.
מהתפריט – מתכונים דלי

תגיות: ללא סוכרמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "המהלך שקוף: ש"ס מנסה להשתלט על רבנויות הערים במדינה"

    הידיעה הבאה

    "המח"ט הסתובב ואמר: 'רגע, גם את נכנסת?'": הלוחמות שנפצעו וחזרו ללחימה

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    צילום: דובר צה"ל

    "המח"ט הסתובב ואמר: 'רגע, גם את נכנסת?'": הלוחמות שנפצעו וחזרו ללחימה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD