החיבור שלנו כבני אדם אל הטבע והירוק, הוא לאו דווקא חיבור מודע אלא צורך ביולוגי ואבולוציוני. גם מי שמתגורר במגדלי יוקרה בלב העיר, חש זאת. הדחף האנושי הטבעי הוא להיות חלק מהטבע סביבנו וחלק מהמערכת האקולוגית הכוללת, ולא חייבים לעבור להתגורר באמצע יער מבודד כדי לעשות זאת. מחקרים רבים כבר הוכיחו שהכנסת צמחייה לחלל הפנימי של הבית מוסיפה לתחושת הרוגע במקום. הנה כמה דרכים ושיטות לעיצוב הבית בהן ניתן להכניס את הירוק הביתה.

להכניס צמחייה טבעית
המעצבת הילה הראלי מגלריה OKNIN לעיצוב הבית אומרת כי: "אין כמו צמחייה אמיתית בבית. בכלל, אני מתנגדת לאלמנטים שמדמים צמחים. כל נושא הצמחייה הביתית תלוי כמובן בכמות האור הטבעי, כמו גם מידת ההשקעה. ישנם צמחים מאוד קלים ונוחים לתחזוקה כמו סנסיוורה, זמיוקולקס ופלודרנדרון, וכדאי להתייעץ עם אנשי המשתלה בהתאם לצרכים. אני ממליצה תמיד למקם צמחייה בסלון, במטבח, בחדר השינה ובמסדרונות וחללים 'מתים' ואלו בהחלט יפיחו חיים נפלאים".

נאור בוחניק, מהבעלים של משתלת ביאליק, מעניק כמה טיפים חשובים שאותם כדאי לבדוק רגע לפני שרוכשים צמחייה הביתה: "חשוב לבצע התאמה בין גודל העציצים לשטח החלל הפנוי. כדאי מאוד שלא לדחוס צמחים גדולים בחללים צפופים כדי לא ליצור מכשולים, כדאי לבחון פינות לא מנוצלות שבהן כן ניתן למקם עציצים, וחשוב מאוד להתחשב במתגוררים בבית – אם יש בעלי חיים או ילדים קטנים, יש לכך משמעות על בחירת הצמחים והכלים בהתאמה לצרכי הבטיחות השונים שלהם. כמובן שצריך לקחת בחשבון את כמות האור הטבעי בבית, זרימת האוויר, הלחות באזורים שונים בבית, ולתכנן הכל מראש, עוד טרם הקנייה".

נאור ממליץ על מספר צמחים שאותם כדאי להכניס לחללים המרכזיים כמו הסלון והמטבח, שבהם בדרך כלל יש אור מלא:
פוטוס – צמח משתרע ומטפס הצומח מהר ומתאים להנחה על גבי ארונות מטבח למשל

מונסטרה – צמח דקורטיבי טרופי עם עלים ייחודיים שמתאים להנחה על גבי שולחן אוכל או אי
פיקוס גומי – צמח טרופי ייחודי שמותאם לכלי שתילה על הרצפה

דקל חמדוריאה – דקל ננסי המותאם לפינות שונות בבית
"לחדרים חשוכים יותר הוא ממליץ על ביגוניה וסחלבים, ויש לו אפילו המלצות לצמחים שכמעט ולא דורשים תחזוקה, במיוחד עבור כאלו שמרגישים שהם רק חובבי צמחים מתחילים ולא יודעים ממש כיצד לתחזק גינה פורחת: סוקולנט בשם חלבלוב מילי שיש לו פריחה צבעונית יפה ו"לאקי במבוק" – צמח המזל – גם סוג של סוקולנט שמתאים למגדלים מתחילים וניתן למקמו בכל חדר בבית".

קירות ירוקים
קירות ירוקים הם גינה אמיתית לכל דבר, רק שהיא ממוקמת ב-90 מעלות, כגינה ורטיקלית, כשתפקידה הוא להגדיל ויזואלית את השטח הירוק בחלל. היא מתאימה במיוחד למרפסות של דירות למשל, או להרחבת שטח גן מצומצם.
לדברי שי דוד, מנכ"ל ובעלי חברת "כרכום, עיצוב נוף", כדאי להשתמש בצמחייה נשפכת שיכולה לכסות את התשתית שהיא שתולה בה. מעבר לכך כדאי לעשות שימוש בצמחייה רב שנתית שלא צריך להחליף מדי עונה. לדבריו, קיים מגוון רחב של צמחים שיכולים לחיות על קירות, וכן מגוון רחב של דרכים ליצירת קירות ירוקים כאלו: קירות הידרופוניים, עם כיסים מלאי מים בהם נשתל השורש של הצמח, קירות עם תאי שתילה ועוד.
שי דוד מדגיש כי "מעבר לפן העיצובי היפהפה חשוב להבין שקירות ירוקים בדיוק כמו גינה רגילה, דורשים תחזוקה. צריך לסלק מליחות מהדשא לקיר, לנקז את המים, לבדוק שהצמחייה פונה למקום הנכון, שיש מקום לשורשים להתפתח וכו'. תחזוקת גינה בדיוק כמו גינה רגילה".
קירות זכוכית וחלונות גדולים שמכניסים את הנוף פנימה
חוץ מצמחייה ישנן עוד דרכים להכניס את הטבע הביתה. קובי חליפה, מעצב הבית של חברת ארטפרו, מרמת השרון, מסביר: "אין ספק שגולת הכותרת היא הקשר ההדוק בין החוץ לפנים. לא משנה אם אתה גר בסביבה אורבנית, בעיר או בכפר, בבית פרטי או במגדל, המשפחה הישראלית רוצה להרגיש את הקשר עם החוץ בעזרת מפתחי ענק שיטשטשו בין הפנים לחוץ. הטרנד הזה רק הולך ומתעצם. רוצים לנשום! גם כשאנחנו בתוך הבית, אנחנו רוצים כמה שיותר חוץ, עם מפתחי ענק, כמעט ללא קיר, וכך גם כיום בונים דירות, עם חלונות מהרצפה עת התקרה, דרך נפלאה להתחבר עם הטבע ובכלל עם החוץ".

שימוש בחומרי גלם מהטבע
"החיפוש האינסופי שלנו אחר חומרים מחזיר אותנו לטבע כמקור השראה ובתוך כך העצים שמהווים נתח מרכזי ממנו", מסבירה המעצבת הילה הראלי מגלריה OKNIN לעיצוב הבית. לדבריה, ניתן לשלב את הטבע בבית על ידי שימוש בצבעים, חומרים ואפילו ריחות המופקים בתהליכים טבעיים:
"השימוש בחומרי גלם שמגיעים מהטבע כמו; עץ על כל גווניו ובעיבודים שונים, פורנירים, אבן, עור, נייר, חול (זכוכית) – מעניקים תחושה ביתית וטבעית יותר. לאנשים קל יותר להתחבר אליהם ולהכניס אותם לחללי הבית".

אלה שלומוב, בעלת סטודיו ELLA DÉCOR ממליצה בנוסף לחיפויי עץ לקירות גם על שימוש בקש ועצי במבוק. כיום, לדבריה, מצטרפים אליהם מגוון רחב של עצים נוספים ומפתיעים: "למשל קליפות עצי בננה ממוחזרות שהשימוש בהן אינו מזיק לסביבה וניתן למצוא אותן כיום משתלבות כחיפויים וטפטים לבית".