לפני שעלתה לעונתה השביעית, הסדרה הדיסטופית־בריטית, "מראה שחורה" של נטפליקס, נתקלה באתגר קשה במיוחד. אם בתחילת דרכה, אי שם ב־2011, היוצרים היו יכולים להבעית אותנו בקלות על ידי בינה מלאכותית שיכולה לתקשר ורובוטים שהופכים את בני האדם למיותרים, היום, בהתחשב במציאות, הם צריכים להתאמץ הרבה יותר. כזכור, מדובר בהפקת ענק של נטפליקס, רבת יוצרים ושחקנים, שכל כולה עוסקת בקץ האנושות בדרכים שונות, וברוב המקרים האשמה העיקרית היא הטכנולוגיה. או ליתר דיוק, בני האדם שהמציאו אותה. היא עוררה גלים אדירים ברחבי העולם, כשעם כל פרק השונה לגמרי מקודמו, הצופים הבינו שזו לא עוד סדרת מדע בדיוני שאפשר להשאיר מאחור, זו נבואה, והיא אכן מתחילה להתגשם.
עם הרקע הזה, ומאות מיליוני עיניים שנשואות אליה, עלתה העונה השביעית וניסתה לעמוד בציפיות. אבל לאחר צפייה מייגעת בפרקים, אפשר להגיד שזו לא הייתה הצלחה גדולה. נראה שאחרי 13 שנה הקסם של מראה שחורה פג. אולי זה הגיל שהפך אותה למשעממת, אבל יותר מזה נראה שעם הרצון להתעלות על המציאות מסביב, שגם ככה זרועה בלא מעט חוסר אונים וחשש, יוצרי מראה שחורה הרימו את כפתור ה"טכנולוגיה מפחידה והרסנית", והחלישו את היחסים בין בני האדם, את האופי או כל דבר שקשור בדמויות. בכך הם וידאו שלא יהיו דרמות או הפתעות ונקבל כל סיפור כמו נוסחה ידועה מראש. אבל זו בדיוק הטעות. כוח הקסם של הסדרה שהיה נוכח בעיקר בעונות הראשונות היה היכולת שלה לנבור בנפש האדם ולחשוף את הרוע שקיים גם באנשים הנורמטיביים ביותר. נכון, הטכנולוגיה הייתה שם ככלי עזר מעולה כדי לשחרר את חוסר המוסריות, אבל אין ספק שעדיף היה שתישאר כדמות המשנה ולא כדמות ראשית. בעונה השביעית, לעומת זאת, הנבל המרכזי הוא תמיד המחשב הראשי, האווטאר, התוכנה. ובני האדם? הם ממש לא מעניינים. לא אלו שמשתמשים בטכנולוגיה החדישה כדי למרר למישהו את החיים, ולא מי שמפסידים להם בתוך רגע.
בשלב כלשהו השימוש בטכנולוגיה נעשה כל כך מעייף וצפוי, שהריגוש שבדרך כלל מראה שחורה הצליחה לספק פשוט נעלם. וכך, מול פנינו, מראה שחורה עשתה את מה שהיא כל כך מזהירה מפניו. היא אפשרה לטכנולוגיה לנצח את האנושות.
מראה שחורה // נטפליקס // 6 פרקים // גם הצ'אט GPT נכנס לדיכאון