אלישיב רייכנר

החל את דרכו במקור ראשון ב-2000. כותב טור בענייני חברה ופריפריה במוסף 'יומן'. פרסם שבעה ספרים על החברה הישראלית

"מנהל הסניף אומר שקשה לו מאוד לזרוק כמות כזו של אוכל, אבל זו ההוראה שקיבל"

העברת שאריות האוכל ממאות סניפי שופרסל ברחבי הארץ לעמותות שונות התאפשרה בזכות הסכם בין שופרסל ובין ארגון "לתת" המסייע לאוכלוסיות במצוקה, כל זה הופסק בחודשים האחרונים בעקבות כניסתה של הנהלה חדשה. שופרסל: "התרומות נמשכות ממרכזים לוגיסטיים של החברה"

במשך 15 שנה נהגה יפה ברקו, פעילה בעמותת "חסדי הדסה" בירוחם, לאסוף מדי ערב את הלחמים ודברי המאפה מסניף שופרסל המקומי כדי לחלק אותם לעשרות משפחות נזקקות ביישוב. חננאל מגד, עובד סוציאלי בעיריית ערד, מלווה את ארגון המתנדבים "יד לערד" שבמשך כשבע שנים נהגו לאסוף מדי ערב את שאריות הלחמים ודברי המאפה שנותרו בסניף שופרסל של ערד, ולחלק אותם לתושבים נזקקים בעיר. עשרות סועדים בבית התמחוי העירוני וקשישים במועדוני הקשישים נהנו מדי יום מדברי המאפה הללו. ד"ר זאב פורת מהיישוב עומר הקים לפני חמש שנים קבוצה בשם "המוציא לחם", שאספה את דברי המאפה הנותרים מסניף שופרסל בעומר והביאה אותם לבית תמחוי בבאר־שבע. בימי שישי נהגו פורת וחבריו לקבוצה לקחת את שאריות המאפים משופרסל, ולצרף אותם לסלי מזון שחולקו ל־25 משפחות נזקקות.

העברת שאריות האוכל ממאות סניפי שופרסל ברחבי הארץ לעמותות שונות התאפשרה בזכות הסכם בין שופרסל ובין ארגון "לתת" המסייע לאוכלוסיות במצוקה. אנשי לתת הסכימו לפרוס את חסותם על המהלך, ואפשרו את החלוקה של האוכל היישר מהסניפים לעמותות המקומיות. במקרים מסוימים "לתת" הביאו בעצמם את האוכל מהסניפים לבתי התמחוי. כך למשל, ניסים אלמקייס, מנהל סניף דימונה של ארגון "מאיר פנים", היה מקבל מדי שבוע משאית של ארגון לתת ובה שאריות של דברי מאפה וירקות שנאספו מסניפי שופרסל עבור הסועדים הרבים שהוא מאכיל.

צילום: הדס פרוש,פלאש90
סלי מזון לנזקקים. צילום: הדס פרוש,פלאש90

כל הטוב הזה הופסק בחודשים האחרונים בעקבות כניסתה של הנהלה חדשה לשופרסל. בשנה האחרונה הפכו האחים שלומי ויוסי אמיר לבעלי השליטה בשופרסל, קמעונאית המזון הגדולה בישראל. האחים אמיר, המכהנים כמנכ"לים משותפים של שופרסל, ערכו ברשת שינויים ארגוניים רבים מאז כניסתם לתפקיד. מסיבה שאינה ברורה, אחת ההחלטות שקיבלו הייתה להפסיק את ההסכם עם ארגון "לתת", המאפשר את חלוקת שאריות המזון מהסניפים לנזקקים. שאריות מזון נתרמות כעת רק ממרכזי הלוגיסטיקה הגדולים של שופרסל, וכל המזון שנותר במאות הסניפים לא נאסף אלא מושמד. "כואב לי הלב לראות את כמות הלחמים והמאפים שנזרקת מדי ערב", אומרת יפה ברקו מירוחם. "גם מנהל הסניף המקומי אומר לי שקשה לו מאוד לזרוק כמות כזו של אוכל, אבל זו ההוראה שהוא קיבל".

כשנחשפתי לסיפור לפני חודשיים וחצי פניתי לארגון "לתת" כדי לשמוע מדוע שופרסל ביטלה את ההסדר איתם. בארגון ביקשו שאמתין וסיפרו שהם במגעים עם הנהלת שופרסל החדשה במטרה להסדיר בקרוב את העברת התרומות מהסניפים לנזקקים. מאז עברו עשרה שבועות, והמציאות לא השתנתה.

משופרסל נמסר בתגובה: "שופרסל גאה בשותפות ארוכת טווח עם ארגון לתת, שבמסגרתה נאספים מזון ותרומות לארגון בהיקף מיליוני שקלים בשנה. במסגרת רה־ארגון, תרומות המוצרים לארגון נמשכות ממרכזים לוגיסטיים של החברה ולא ישירות מהסניפים".

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.