מנסור עבאס, יו"ר מפלגת רע"ם, שהעדיף אחרי טבח שמיני עצרת להתרחק מעין הסערה התקשורתית, מחדֵש לאחרונה את מסע החיזור שלו אחרי התמימות היהודית. עבאס חותר לשקם את תדמיתה של רע"ם, שנחבלה קשות בעקבות "ממשלת השינוי" ושבעתיים אחרי הטבח. לכן הוא מרבה להתראיין, לנאום בכנסת, ולחזר על פתחי ראשי האופוזיציה שאינם טורחים להזמינו לישיבותיהם המשותפות. עבאס לא נעלב, אלא מושקע במטרה אחת: לכבוש מחדש את תפקיד ממליך המלכים בישראל. האיש המסוכן ביותר בהנהגה הערבית היום מתעקש לשוב להיות רלוונטי ולשם כך עושה החייאה נמרצת לגוויית יצור הכלאיים הפוליטי־חולני שהקים עם בנט ולפיד: ממשלה ציונית הכרוכה על צווארה של מפלגת האחות של חמאס.
שלושה עקרונות הונאה סללו את דרכה של רע"ם אל כתר המלוכה בממשלת השינוי: עקרון ההסוואה באמצעות רטוריקה מטעה, עקרון ההפרד ומשול ביהודים, ועקרון המניפולציה הערכית.
עקרון ההסוואה הרטורית התאפיין בשימוש תדיר במילים ערבות לאוזן הציונית, בחנופה ובמתק שפתיים מתעתע: "אנחנו ברע"ם מקדמים חזון של שלום, ביטחון, שותפות וסובלנות בין יהודים וערבים". הרטוריקה חיפתה על מטרות נסתרות שרע"ם הגשימה לבסוף: הכשרה פוליטית מצד מפלגות ציוניות תמימות, וזריעת פילוג ומשבר אמון בין המפלגות הציוניות בכלל ובין מפלגות הימין בפרט, מה שהביא לפיצול בין השותפות הטבעיות ולהמלכת רע"ם כחברה בכירה בקואליציה.
כך זכתה רע"ם בשליטה על נכסים לאומיים, הרסה את המבנים הפוליטיים המסורתיים בישראל ויצרה כאוס פוליטי מסוג חדש. במאי 2021 מונה וליד טאהא לראש ועדת הפנים, עמדה לאומית וביטחונית רגישה; מפלגות ציוניות הצביעו בעד הכשרת בנייה בלתי חוקית ביישובים ערביים, הכירו בכפרים לא מוכרים, אישרו תקציבים שמימנו את הגשמת האידיאולוגיה של האחים המוסלמים בקרב תומכיה, ועוד.
בעקרון המניפולציה הערכית חזינו כשעבאס גער בימין עם שאלות מורשת שאין לו חלק ונחלה בהן: "הימין צריך לבחור בין ז'בוטינסקי לסמוטריץ'". השבוע העז להטיף לשרה אורית סטרוק, בצווחות מעל בימת הכנסת: "איפה המוסר שלך? איפה הערכים? איפה המצווה של פדיון שבויים נעלמה לך, איפה?"
עבאס שקוע בימים אלה בשחזור תרגילי ההונאה, וחשף השבוע בגלוי בחדשות סקיי בערבית את מזימותיו: "הצלחנו ליצור קרע בין המפלגות היהודיות… אנחנו רוצים להיות חברים בממשלה שוב ולהיות שוב לשון המאזניים שתקבע מי ירכיב את הממשלה הבאה".
השבוע זכה עבאס להכשר ציוני מחודש אצל ספי עובדיה ויניר קוזין בגלי צה"ל. השניים ערכו עמו ריאיון הלבנה, ומיצבו את עבאס כמי שיציל את גורל החטופים ואת גורלה של ישראל. עקרון הפרד ומשול שלט בשיח בין הצדדים. קוזין ועובדיה התרגשו מן החלופה האלקטורלית לבן־גביר, ועבאס נענה במתק שפתיים שמסגיר את כוונותיו: "אם הממשלה הזאת לא מסוגלת לקבל החלטה לגבי הגעה להסכם בשני מרכיביו הבולטים, שחרור החטופים והפסקת המלחמה, מן הראוי שתקום ממשלה, כדי להגיע להסכם ולקדם את המהלך עצמו… רע"ם תהיה מין רשת ביטחון שתאפשר לממשלה להשלים את ימיה, בתנאי כמובן שנראה שיש הסכם חזרת החטופים ויש הפסקת המלחמה".
את עבאס לא מעניינים החטופים אלא החוטפים. עבאס חותר לשמש לשון מאזניים במימוש הסכם הכניעה של ישראל להפסקת המלחמה והצלת גורל אחיו בחמאס, שתנועתו קשורה אליהם בעבותות רעיוניים וכלכליים.
ראיות הזהב על קשרי התנועה האסלאמית עם חמאס, שחשף פורום "בוחרים בחיים", הביאו לפתיחת חקירות נגדה במשרד המשפטים, ועולה מהן כי התנועה קיימה קשרים אידיאולוגיים עם ארגוני טרור בעזה, יו"ש, טורקיה וסוריה, ותמכה בהם בעשרות מיליוני שקלים. משרד המשפטים הודיע על פתיחה בהליכי פירוק נגד שתיים מן העמותות, והחקירות ממשיכות.
השילוב בין קשריה של רע"ם עם ארגוני טרור לצד פעילותה כסוכנת כאוס בקרב השלטון, המקדמת קרע ופילוג בין מפלגות ציוניות במטרה להחלישן ולרשת אותן כלשון מאזניים פוליטית החותרת תחת האינטרסים הלאומיים של ישראל – כל אלה מזכירים את דפוסי הפעולה של חמאס ואיראן. ניסיונות השיקום העצמי של רע"ם מחייבים בלימה בשני מהלכים דחופים: היערכות משפטית לפסילתה מלרוץ לכנסת, והוצאתה של התנועה האסלאמית אל מחוץ לחוק.