יום שני, אפריל 21, 2025 | כ״ג בניסן ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אריאל שנבל

פרשן לענייני ארה"ב, כתב מגזין בכיר ובעל טור אישי במקור ראשון. בין השאר, מסקר מקרוב את המערכת הפוליטית האמריקנית מאז 2010

ההנחיה, היחס לישראל ואיפה האריס ניצחה במפתיע – סיכום עימות נשיאותי

קמלה האריס הגיעה לעימות כשהיא נחושה לנצח, והאסרטיביות שלה בהחלט שיחקה לטובתה. טראמפ יאשים את המנחים, שבהחלט היו מוטים לטובת הצד הדמוקרטי. שני הצדדים הצהירו על תמיכה בישראל

עוד לפני שנאמרה מילה אחת בעימות, קמלה האריס פסעה באופן אסרטיבי לעבר הפודיום של טראמפ ולחצה את ידו. כבר אז היה ברור שהאריס הגיעה נחושה כדי לנצח, להוביל את השיח ולדחוק את טראמפ לפינה. והיא אכן הצליחה לעשות זאת לאורך רוב העימות.

מראש היה ברור שיהיו נושאים שבהם האריס תהיה בעמדת מגננה, בראשם מצב הכלכלה ויוקר המחיה, מקורות אנרגיה ומשבר ההגירה מגבול מקסיקו. היה גם ברור שיהיו נושאים שבהם טראמפ יהיה במגננה, כמו מצבו המשפטי הסבוך ונושא ההפלות – הבייס שלו מתנגד להן בעוד הציבור האמריקאי ברובו המכריע תומך בזכות מלאה של האישה על גופה. ואכן, בנושאים הללו שני המועמדים שיחקו את המשחק המצופה מהם. כשדיברו על מקורות האנרגיה, האריס שהייתה צריכה ללכת בין הטיפות כשמצד אחד עומדים המתלבטים בפנסילבניה שרבים מהם חיים מהפקת פחם, ומהצד השני הפרוגרסיבים במפלגתה שמעוניינים בהפסקת הכרייה לחלוטין, זרקה משפט של גם וגם ואז חזרה לתקוף את טראמפ בנושא ההפלות. גם טראמפ השתמש באותו הטריק ועבר מהפלות לבעיות שיוצרות ההגירה הבלתי חוקית.

היתרון של האריס נעשה ברור דווקא כשהדיון נסב סביב שהיה אמור להיות קל עבור טראמפ – הנסיגה מאפגניסטן שבוצעה בידי ממשל ביידן וחרוטה בזכרון האמריקאי ככישלון קולוסלי. בהיפוך שברור שהתאמנה עליו רבות, האריס לא התגוננה ובמקום זאת האשימה את טראמפ המופתע בכך שהזמין לקמפ דייויד נציגים של הטאליבן כדי לדון איתם בנעשה באפגניסטן. הוא נתן בסופו של דבר תשובה, אבל זה כבר היה אחרי שהפסיד בקרב על הנרטיב. האריס ניצחה בנושא שהיה אמור להיות של טראמפ.

נושא החוץ המרכזי שעלה לדיון בעימות היה מלחמת רוסיה-אוקראינה, לאחר מכן מלחמת הסחר מול סין ורק במקום השלישי המצב במזרח התיכון. האריס הזכירה את טבח חמאס שהתחיל את המלחמה והצהירה שוב כי תעמוד על זכותה של ישראל להגן על עצמה, אך בד בבד הקפידה לציין שוב ושוב את הסבל הפלסטיני ואת הפתרון לדעתה – שתי מדינות. טראמפ לא יצא מגדרו כדי להגן על ישראל, ציין כי הטבח לא היה קורה במשמרת שלו, והוסיף איום חד משמעי – אם האריס תהיה נשיאה, מדינת ישראל לא תתקיים בתום שנתיים.

בתחילת העימות האריס הייתה נרגשת ולקח לה זמן להיכנס ל"זון". טראמפ היה נינוח יותר בהתחלה, אולם עם הימשכות העימות נראה יותר ויותר זועף. הדבר קשור גם לשני המנחים מרשת ABC שבלי ספק היו עוינים יותר כלפי טראמפ ואוהדים כלפי האריס. זה גם הנרטיב שללא ספק ילווה בימים הקרובים את סקרי דעת הקהל, שכבר מראים שהאריס ניצחה בעימות. הרפובליקנים יודעים שטראמפ לא היה בשיאו, ושגם אם לא היה פה נוק-אאוט האריס ניצחה בנקודות. את הנקודות האלה הם ינסו לעמעם דרך התקפה על אופן הנחיית העימות, וצריך לומר ביושר שיש להם קייס – ההנחיה אכן הייתה מוטה לרעתו.

משפטי הסיכום של האריס היו טובים, של טראמפ טובים יותר, אבל בסך הכול כאמור מטה האריס יכול להיות מרוצה מטבילת האש שלה בעימותים נשיאותיים. טראמפ, לעומת זאת, יקווה שהעימות הזה לא ישנה שוב את כיוון המומנטום, שבעשרת הימים האחרונים שוב נטה כלפיו.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.