במסווה של רצון להקל על הבירוקרטיה ובעקבות לחץ של חלק מהתעשיינים, מקדמים שר האוצר אביגדור ליברמן ופקידי משרדו הקמת "רשות רגולציה ארצית" שבסמכותה לפסול חוקים ותקנות בתחום האסדרה. הרשות תכלול ועדת שרים אך לא תכלול נציגים ממשרדי הבריאות והגנת הסביבה שתפקידם לשמור על בריאותנו.
לפקידות המקצועית במשרדי הממשלה, בהם תחום הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, השרות הווטרינרי, רשות המים והכבאות תפקיד חשוב. הם שומרים על חיינו, בריאותנו ואיכות חיינו באמצעות יוזמת חוקים ותקנות וקביעת תנאים מוגדרים ברישיונות העסק של מפעלי ועסקים שונים. מכאן שלעצמאותם של פקידים אלה תפקיד מכריע ויש לשמור עליהם מפני השפעות פוליטיות ולוביסטיות של בעלי הון וקבוצות אינטרס.
הצעת רשות הרגולציה בחוק ההסדרים מעלה מספר אירועי עבר במדינה שהיו עדיין מסכנים את הציבור וסביבה ללא חוק רישוי עסקים והיתר רעלים שבאחריות המשרד להגנת הסביבה. מֵכל האמוניה במפרץ חיפה, למשל, היה ממשיך לאיים על חיי התושבים ולשמש כמטרה לטילי החיזבאללה; חברת קו צינור אסיה-אירופה (קצא"א), שלה היסטוריה ארוכה של הזרמת מיליוני ליטרים של נפט ודלק לסביבה שפגעו בשוניות האלמוגים, בחופים ובשמורות הטבע בנגב והערבה, הייתה ממשיכה לפגוע בסביבה. גם אסדת "תמר" של חברת "נובל אנרג'י" הייתה ממשיכה לפלוט אלפי טונות של מזהמים לסביבה כפי שעשתה במשך שש שנים. רק לאחר עתירה ומאבק ציבורי עיקש קבע המשרד להגנת הסביבה תנאים מחייבים להיתר פליטה, ועל האסדה הותקנו מתקנים המצמצמים את הגזים המסרטנים ופליטות נוספות ב-90 אחוזים ויותר. מדינות רבות בעולם הגדירו תקנות לצמצום פליטות מארובות של אוניות למניעת זיהום אוויר בערי החוף. עלות השלמת התקנות היא כמה מיליוני שקלים לשנה לחברות הספנות וייקור המוצרים המיובאים במספר אגורות. ספק אם הרשות המוצעת תאפשר אישור תקנות אלה.
יש מקום לייעול הרגולציה, בהחלט. הסדרתה והנגשתה לציבור וליזמים נדרשים, כמו גם הפחתת הנטל הבירוקרטי עד כמה שאפשר, אך יש לעשות זאת לא באמצעות נטרולם של פקידי הממשלה. כבר כיום פתוחה האפשרות פני כל מי שעלול להיפגע מרגולציה חדשה לערער עליה עוד לפני שהיא מגיעה לדיון בוועדות הכנסת או לחתימת הממונה. הניסיון מלמד שהיזמים והתעשיינים יודעים היטב את המלאכה.
הקמת רשות משמעותה נטרולם של הפקידים המקצועיים במשרדי ההמשלה. אם האוצר סבור שאין צורך בפקידים מקצועיים, חבל לשלם משכורות. אפשר לוותר על אגף בריאות הציבור במשרד הבריאות, על רשות המים, על המשרד להגנת הסביבה ובכך לחסוך מיליארדים לקופת המדינה. אמנם זה יעלה מיליארדי שקלים שיבואו לידי בתחלואה, בתאונות עבודה, ובפגיעה באיכות החיים. אבל את זה, כנראה, לא סופרים באוצר.