יום חמישי, מרץ 27, 2025 | כ״ז באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user
צילום: אריק סולטן

חגי סגל

העורך הראשי לשעבר של 'מקור ראשון', לשעבר עורך הביטאון 'נקודה' ומייסד מחלקת החדשות בערוץ 7, מחברם של שבעה ספרי דוקומנטריה וסאטירה, מגיש תוכנית שבועית בערוץ הכנסת, תושב עפרה

בלאק פריידיי: חיסול מדען הגרעין האיראני היה מופת מוסרי

בהנחה הסבירה שישראל עומדת מאחורי המבצע ביום שישי שעבר, קשה לזהות עילה להתחבטויות ערכיות לפני הפעולה או סיבה כלשהי לנקיפות מצפון אחריה

קשה לדעת מה אמת ומה דמיון בתיאורים הפלסטיים על חיסולו של ראש מיזם הגרעין האיראני, אך אפילו מבחינה ספרותית גרידא יש משהו מרטיט בתיאור האמל"ח מתוצרת ישראל שהושאר בזירה. המחסלים האלמונים השאירו אותו שם כדי להעביר לאיראנים מסר מוסרי ומבצעי קצרצר: "לעולם לא עוד".

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– בקרוב בישראל? בארה"ב ממליצים לקצר את הבידוד ל-7 ימים

– לערוצי החדשות דווקא מותר להציג "עובדות אלטרנטיביות"
– תג המחיר של הליכוד למהלך פיזור הכנסת

במדינת היהודים זהו מסר קונצנזואלי. אנחנו יכולים להתווכח ימים ולילות על לקחי השואה ועל התהליכים המסוכנים שמתרחשים פה, או לא מתרחשים, אבל איש עוד לא חלק על צוואתם העיקרית של ששת מיליוני הנספים היהודים – לעולם לא עוד. על דעת כולנו, עם ישראל כבר לא ילך כצאן לטבח. מכאן ולהבא, עד קץ כל הימים והאנטישמים, הוא יתאמץ להקדים תרופה למכה ולגדוע בעוד מועד את ידו של כל צורר.

איור: שי צ'רקה
איור: שי צ'רקה

האם הצוואה הזו חלה על איראן? ובכן, בנושא הזה מתלקח לפעמים בארץ ויכוח פנימי מסוים, אם איראן החדשה היא גרמניה הישנה או סתם שכן עוין, אבל דעת הרוב הגדול נוטה לזהות קווי דמיון בין החומייניזם לנאציזם. האיראנים אולי לא מוכשרים כמו הגרמנים של פעם, וחלון ההזדמנויות שלהם לביצוע זממם קטן בהרבה מזה של ברלין 1939, אבל החלומות דומים למדי והחלון אינו מוגף כליל. יום אחד עלולה איראן לבצע פה טבח בסדר גודל נורא שלא היה כמותו מאז שחרור אושוויץ וטרבלינקה.

אין ספק, שלטון האייתוללות משתוקק להשמדת מדינת היהודים. שלא כמו היטלר בשנותיו הראשונות הוא אינו מסתפק ברטוריקה אנטישמית ובהכנות סמויות לפתרון הסופי של הבעיה היהודית, אלא מדבר גלויות על שאיפתו להכחדתנו. "יש למחוק את ישראל מהמפה", הכריז הנשיא הקודם אחמדינג'אד. "כוחותינו החמושים ערוכים ליום שבו נראה את השמדת ישראל”, התחייב לאחרונה מפקד חיל האוויר האיראני. המנהיג העליון עלי חמינאי הכריז ב־2015, כי "אם ירצה האל, לא תהיה מדינה ציונית בעוד 25 שנים". בינתיים חלפו חמש שנים, ותאריך היעד מתקרב. מדי שנה, לקראת סוף חודש הרמדאן, מציינים בטהרן את "יום ירושלים הבינלאומי", יום הכיסופים האיראני הלאומי לירושלים מטוהרת מיהודים.

מיזם הגרעין האיראני בא לעולם כדי לצקת תוכן פיזיקלי לכיסופים הללו. הוא מוכיח שטהרן אינה מסתפקת בדיבורים. המדינה השיעית העצומה משקיעה אנרגיות לאומיות אדירות בתעשייה שנועדה להפוך את גוש דן להירושימה כפולה ומכופלת. זהו חזונה המוביל. הידיעה שיום אחד תוכל לחזות בפטרייה אטומית מעל תל־אביב נותנת טעם לסבל הכלכלי הכבד שהעיצומים הבינלאומיים ממיטים עליה. למען אתגר חיסולנו היא אפילו מוכנה לספוג מכת נגד גרעינית שכנראה תונחת עליה אם תתקוף אותנו ראשונה, ברוח דברי אדולף אייכמן בשעתו כי יקפוץ בשמחה אל קברו אם רק יידע שבאותו קבר נמצאים כבר מיליוני יהודים. "הוא רצה למות מות קדושים ומשאלתו התגשמה", ניחמה השבוע אלמנתו של מוחסן פח'ריזאדה את מנחמיה.

הגנרל פרופסור פח'ריזאדה ניצח על פס ייצור של פצצות גרעין. האיש שהשתוקק למות מות קדושים הנחה את המדענים הכפופים לו כיצד להרכיב אותן על טילים. תרשומותיו המרשיעות נמצאות בידי ישראל מאז שלהי 2017, ומסגירות את האופי ההיטלראי של תוכניות ארצו נגדנו. הוא תכנן להרוג מאות אלפי יהודים בבת אחת. לא קשה לשער מה היה אסון כזה מעולל לחזון הציוני על מקלט בטוח לעם היהודי. מאזן ההרתעה שמאפשר לנו לחיות בשלווה יחסית על פי התהום הערבית סביב, היה סופג מכה איומה. גם אויבינו הקונבנציונליים היו מרימים ראש. הם היו עולים מעלה מעלה, ואנחנו יורדים מטה מטה.

לכן, בהנחה הסבירה שישראל עומדת מאחורי החיסול של פח'ריזאדה, קשה לזהות עילה להתחבטויות מוסריות לפני הפעולה או סיבה כלשהי לנקיפות מצפון אחריה. מתכנני החיסול ושולחיהם מימשו ביום שישי שעבר, בלאק פריידיי בפרסית, את הנדר הישראלי שלא לאפשר את היתכנותה של שואה חדשה, ואפילו לא חצי שואה. הם בחרו בעיתוי שמסבך מאוד את אפשרויות התגובה האיראנית: דונלד טראמפ עדיין בבית הלבן ומסוגל להעניש אותם קשות. ממשל ביידן מפציר בהם להתאפק ולהמתין לפתרון מדיני שאולי יבוא בהמשך השנה ואולי לא. מה שבטוח, מדען האטום מספר אחת שלהם כבר לא יקום לתחייה. מישהו השכים להרוג אותו לפני שהספיק לבצע בנו פוגרום גרעיני. האיחוד האירופי, שגינה השבוע את "הפשע הפלילי" בטהרן ושלח תנחומים כנים למשפחתו, מעדיף כנראה שסדר העניינים יהיה הפוך.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.