יום חמישי, מאי 1, 2025 | ג׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אבי זיתן

מומחה לשיווק ואסטרטגיה

משבר הקורונה: מותגים צריכים להוכיח את מחויבותם לעולם בריא

זה הזמן של חברות ענק לקחת אחריות ולהראות שאיכפת להן, וכך לזכות בהערכת הצרכנים

עוד מוקדם לאמוד את נזקי נגיף הקורונה לכלכלה בארץ ובעולם, מה גם שעוד לא ברור לאן מתפתחת המגיפה. אבל דבר אחד ברור: הנזק יהיה משמעותי. עוצמתה של הכלכלה הסינית, השנייה בגודלה בעולם, והעובדה שהיא מושבתת ימים על ימים אינה, מבשרת טובות. לא מדובר במכה קלה תחת הכנף, אלא בפגיעה הולכת ומתגברת שגלי ההדף שלה בכלכלה העולמית ילכו ויתחזקו.

המראה האפוקליפטי של רחובות סין המצויים בעוצר מוחלט בגין מגיפה, ממש כמו בסרטים, רק מוסיף לחוסר השקט הכללי בשווקים השונים. השאלה הגדולה היא איזה מענה, אם בכלל, יש למותגים שונים למגיפה שאין להם כל שליטה עליה ועל האופן שבו היא מתפתחת. נכון לכתיבת שורות אלה, אנו הולכים אל הלא נודע: לאיש לא ברור באיזה שלב יצליחו המאמצים הגלובליים לעצור את המגיפה, בעיקר כשאין ודאות לגבי אותנטיות המידע שמוסרים הסינים בעניין.

אדם עוטה מסכה בתצוגת רכבים בהודו. צילום: EPA

ומצד שני, פאסיביות אינה אופציה למותגים בימים האלה. האם מותג יכול לנצח מגיפה? ברור שלא, אבל מותג בהחלט יכול להראות דווקא ברגעים האלה מצרכים מאוד אהובים על ידי הצרכנים: אמפטיה ומחויבות. הדרך לעשות זאת היא על ידי התגייסות של מותגים למען המאבק בקורונה, להיות עם הלקוחות המודאגים שלהם ברגעי האמת (הדאגה תגבר למרבה הצעיר עם גילויו של החולה הראשון בישראל). זה יכול להתבצע בדרכים מגוונות. מותגים של חברות ביטוח יכולים לדוגמה להשיק קו חם לישראלים מודאגים. חברות אופנה יכולות לחלק בארץ מסיכות ממותגות למקרה הצורך – וגם להירתם במקביל למשלוח חליפות וציוד לסין. ואלה רק דוגמאות כמובן.

בעולמות השיווק זהו עידן ה-Greenketing ("שיווק ירוק"). בעידן הזה, ישיבה על גדר של מותגים חלפה מן העולם – בוודאי בעניינים הקשורים לאורח החיים הבריא, שהפך לטרנד אדיר. מותגים חייבים לא רק להראות שהם חושבים ירוק, אלא גם להוכיח זאת במעשים. בשונה מהדורות הקודמים, דור ה-Y ודור ה-Z הם בעלי מודעות חברתית גבוהה וחשוב להם לרכוש מוצרים ממותגים, שתורמים לחברה ופועלים בהתחשבות בסביבה. וירוס הקורונה הוא הזדמנות למותגים להוכיח את מחויבותם למען כדור ארץ בריא וירוק יותר.

וכמובן שבצד העשייה הכרחי לשווק אותה כלפי חוץ. חשוב מאוד שהצרכן יידע על הפעילות – ואם אפשר לייצר פעילויות המשלבות אותו בתרומה, עוד יותר טוב. אנחנו חיים בעידן בו הרשתות החברתיות הופכות את הכול לשקוף, עוצמתי ומידי. כל פעילות עשויה להתפשט במהירות – ויכולה ליצור צונאמי חברתי. כבר כעת נגיף הקורונה תופס נפח אדיר בשיח ברשתות החברתיות ובכלל. פעילות מוצלחת של מותג, ש"תתלבש" על השיח הזה, תייצר רווח משולש: למותג, ללקוחותיו – ולכדור הארץ.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.