שלוש תקיפות ישראליות בוצעו בלילה שבין שני לשלישי לעבר בסיסים של צבא אסד – כך דיווחו בסוריה. על פי הדיווחים, ארבעה מטוסי קרב של חיל האוויר, אשר שהו במרחב האוויר של לבנון, שיגרו טילים על אתרים צבאיים באזור אל-קוטיפה, שבסמוך לדמשק. במקביל סיפרו הסורים גם על תקיפה שביצעה ישראל באמצעות טילי קרקע-קרקע מאזור הגולן ומטבריה. לפי גרסתם, במהלך שלוש התקיפות פעלה מערכת ההגנה האווירית שלהם והצליחה ליירט כמה טילים ואף לפגוע במטוס ישראלי. עם זאת, אחד הטילים נפל ליד אחד הבסיסים הצבאיים וגרם לנזק. לצד הדיווחים, הצבא הסורי הבהיר כי התקיפות מוכיחות את התמיכה של ישראל בארגוני הטרור, בניסיון להעלות להם את המורל אחרי הפסדים קשים במספר קרבות לטובת הצבא הסורי.
בדמשק לא פירטו מה היה יעד התקיפה, אולם אתר של המורדים הסורים הודיע כי מדובר היה במחסן שבו מאוחסנים טילים ארוכי טווח. באתר דיווחו כי קולות נפץ נשמעו באזור קלמון, הסמוך לאל-קוטיפה, שבמערב המדינה. על פי מקורות זרים, הצבא הישראלי תקף בסוריה כמה פעמים בחודשים האחרונים, בין היתר, מרכזי מחקר צבאי סמוך לדמשק, ואתרים צבאיים בסמוך לגבול באזור רמת הגולן.

התקיפות הישראליות, לכאורה, מבוצעות בזמן שבסוריה מתקיימת פעילות נרחבת של הכוחות האיראניים-שיעיים בניסיון לבסס אחיזה על אדמת סוריה, בייחוד בקרבת הגבול הישראלי. כמו כן, איראן מקדמת פרויקטים לשיפור היכולות הרקטיות.
ראוי לציין כי טהרן מחזיקה כיום מוקדי שיגור טילים מטעמה בתימן, באמצעות החות'ים ובלבנון באמצעות ארגון חיזבאללה. בעבר דווח, על פי מקורות זרים, שישראל פגעה ביכולות הדיוק האיראניות מסוריה, וכנראה שבאיראן עושים מאמצים לחדשם. נראה כי מטרת הרפובליקה האסלאמית לייצר פלטפורמה שתאפשר להם לירות לעבר ישראל מכמה חזיתות.
מנגד, עולה כי הגורם המרסן את האיראנים בסוריה, הוא הכוח הרוסי. לנשיא הרוסי ולדימיר פוטין יש עניין גדול בנוכחות במרחב המזרח תיכוני בכלל ובסוריה בפרט. ומנגד אין לו עניין בשיפור היכולות האיראניות באזור. ההשקעות הרוסיות בסוריה משמעותיות מאד ובעלות אינטרסים מובהקים, שרוסיה לא תרצה לוותר עליהם. הפרויקט המגלומני של איראן ליצור אזור שליטה שיעי רציף בין איראן דרך עיראק ועד לסוריה וללבנון, לא בדיוק מועיל לשמירה על האינטרסים האלו. בפועל יכולות כאלו כבר קיימות, כאשר מבחינה תיאורטית, כיום משאית הנושאת במטענה טילים איראניים יכולה לצאת מטהרן ולהגיע לסוריה או ללבנון קרקעית. ישראל הבהירה שלא תהיה מוכנה לקבל מציאות שכזאת ובשיחות שהתקיימו בין גורמים ישראלים לרוסים דווח כי העניין הובהר.

אחרי שנים של שקט מול משטר אסד האב והבן, האתגר הסורי מבחינת ישראל הופך להיות מורכב יותר ויותר. מעבר לכוחות איראניים הנמצאים במרחב, ישנם אלפי לוחמי חיזבאללה בשטח ובנוסף אליהם כ-9,000 לוחמים של מיליציות שיעיות שהגיעו מפקיסטאן ואפגניסטאן כדי להילחם בדאעש וייתכן שייקחו חלק במלחמה הבאה מול ישראל.
אין ספק שהמלחמה הבאה בצפון תהיה מורכבת הרבה יותר לצבא ולעורף הישראלי. הניסיון המלחמתי שצבר חיזבאללה בסוריה שכלל מלחמה מסודרת ומאורגנת בדוקטרינה רוסית ובפיקוד איראני, שינו את תפיסת הלחימה שלו. חיזבאללה בהכוונה איראנית יהיה הרבה יותר אקטיבי ממלחמת לבנון השנייה.
בניגוד ל-2006, אז הארגון נקט בתורת לחימה מגננתית מול ישראל והשתדל למשוך את החיילים לתוך "שמורות הטבע" עתירות המלכודות שיצרו, הפעם הם יבקשו ליצור מכה שתכתיב את המלחמה, ואף לבצע פשיטות של כוחות לתוך ישראל, כדי לפגוע בעורף הישראלי. לוחמים של חיזבאללה נראים בשנים האחרונות קרובים לגבול כשהם מפרים את הבנות הפסקת האש מול ישראל, ואף נועצים את דגלם קרוב לעמדות ישראליות, מה שמלמד על יכולת ורצון של הארגון לחצות את קווי האויב.
על כן, סביר להניח כי התקיפות שמבוצעות על פי תקשורת זרה על ידי חיל האוויר הישראלי, נועדו למנוע התבססות איראנית בשטח ולמנוע העברת נשק מתקדם לכוחות הפועלים בסוריה ובלבנון.