
אוכלים סרטים? 5 טעמי הפופקורן שיעשו את הקיץ
הילדים בחופש, האולימפיאדה בפתח והנתרן בחטיפים הקנויים מרקיע שחקים. זה הזמן להפשיל שרוולים וללמוד להכין פופקורן ביתי
כילדה, אני זוכרת בהתרגשות את ההמצאה החדשנית והמלהיבה של פופקורן במיקרוגל. חמש דקות, ויש לכם שקית מנופחת ורותחת ובתוכה פצפוצים של אושר. בעקבות החידוש גדל כאן דור שלם שפשוט לא זוכר כמה קל להכין פופקורן בסיר.עוד כותרות ב-nrg:
- השלב הבא ב'רב תרבותיות' - סובלנות לטרור
- בגלל טיפול פלסטי: השפתיים לא מפסיקות לגדול
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
האמת היא שזה לא מסובך בכלל, זה בריא יותר, ואפשר להיות יצירתיים ולהמציא מתכונים לפי דרישת הקהל. הטריק פשוט: כשהפופקורן מוכן, מצפים אותו בחמאה ובתערובת תבלינים לפי הטעם. הקיץ כבר נראה הרבה יותר טוב.

מרכיבים:
3 כפות שמן חמניות/קנולה
½ כוס (100 גרם) גרעיני תירס יבשים
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל התבלינים בקערה קטנה.
2. מחממים את השמן בסיר גדול, עד שהוא חם מאוד.
3. מוסיפים את גרעיני התירס וסוגרים את המכסה. כעבור דקה או שתיים גרעיני התירס יתחילו להתפוצץ. בשלב הזה עומדים ליד הסיר ומקשיבים: קולות הפיצוץ הולכים ומתגברים, ואז מתמעטים בהדרגה. כאשר מרווחי הזמן בין הפיצוצים גדלים ויש יותר משלוש שניות של שקט, מכבים את האש.
גרסה מתוקה וממכרת לפופקורן קרמל הנמכר בירידים וברחובות אירופה.

מרכיבים:
3 כפות שמן חמניות/קנולה
½ כוס (100 גרם) גרעיני תירס יבשים
¼ כוס דבש
1 כפית חמאה
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1 כף סוכר חום
¼ כפית קינמון
¼ כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים פופקורן לפי ההוראות.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. בסיר קטן מחממים דבש, כפית חמאה, חמאת בוטנים, סוכר חום, קינמון ומלח.
4. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
5. שופכים את התערובת על בפופקורן ומערבבים היטב בעזרת שתי כפות גדולות.
6. מפזרים את הפופקורן על נייר האפייה ואופים 3־4 דקות, עד שהוא משחים מעט. הפופקורן טעים ביום הראשון להכנתו.
טיפ: כדי שהגרעינים יתפוצצו, חשוב לקנות גרעיני תירס טריים ממקום שיש בו תחלופת סחורה גבוהה.
חטיף מעט מושחת, אבל טעים כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. לאוהבי השילוב של מתוק ומלוח, כלומר לכולם.

מרכיבים:
3 כפות שמן חמניות/קנולה
1/3 כוס (65 גרם) גרעיני תירס יבשים
40 גרם בייגלך שבורים
40 גרם חמאה
3 כפות שמן קוקוס
¾ כוס סוכר חום דמררה
¼ כוס שמנת מתוקה
1 כפית מלח
1 כוס מיני מרשמלו, או מרשמלו רגיל חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1. מכינים פופקורן לפי ההוראות.
2. חשוב לברור היטב את הפופקורן ולהשליך את גרעיני התירס שלא התפוצצו. לא נעים לפגוש אותם בתוך חטיף.
3. בסיר קטן מחממים חמאה, שמן קוקוס, סוכר, שמנת ומלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
4. מורידים מהאש, מוסיפים את המרשמלו ומערבבים היטב עד שהמרשמלו נמס לגמרי והתערובת אחידה.
5. שופכים את התערובת על הפופקורן ומערבבים בעזרת שתי כפות גדולות.
6. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. מועכים את הפופקורן והבייגלך לשכבה צפופה ואחידה, אפשר לעשות זאת בעזרת נייר אפייה נוסף.
8. מקררים את התבנית במקרר כשעה, משחררים מהתבנית וחותכים לקוביות בעזרת סכין גדולה וחדה.
9. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. החטיף טעים ביומיים הראשונים להכנתו, ואפשר לשמור בקירור או בהקפאה.
טיפ: לא רוצים להשתמש במרשמלו? הוסיפו רבע כוס סוכר ורבע כוס שמנת לחומרים שבסיר, ובשלו את התערובת שלוש דקות נוספות תוך בחישה מתמדת, עד שהיא מעט מתכהה ומתקרמלת. ממשיכים לפי ההוראות שבמתכון.
לפניכם שלוש וריאציות מתובלות לפופקורן, כל אחת מהן מעניקה ללבן־הלבן הזה טעם שונה וניחוחות אחרים. כל מה שצריך לעשות הוא לפעול לפי המתכון הבסיסי - ולפזר את התבלינים הרצויים.
אופן ההכנה:
1. מכינים פופקורן לפי ההוראות.
2. מעבירים את הפופקורן לקערה גדולה. מפזרים את החמאה המומסת ואת תערובת התבלינים על הפופקורן, בהדרגה. טועמים ומוסיפים עוד מהתערובת לפי הטעם.
3. אם לא מפזרים תבלינים אחרים, מפזרים מלח בנדיבות. הפופקורן טעים ביום הראשון להכנתו.

מרכיבים:
50 גרם חמאה מומסת/רבע כוס שמן
¼ כפית בזיליקום יבש
¼ כפית רוזמרין יבש
½ כפית אורגנו יבש
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית אבקת שום
1/3 כפית מלח

מרכיבים:
50 גרם חמאה מומסת/רבע כוס שמן
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח

מרכיבים:
50 גרם חמאה מומסת/רבע כוס שמן
1 כף שמן שומשום
1 כף סויה
½ כפית אבקת ג׳ינג׳ר
¼ כפית אבקת שום
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg