זה מדעי: למה לא כדאי לצאת עם גברים עשירים?

מחקר חדש בחן את האופן בו משפיע מצב כלכלי על התפתחותן של מערכות יחסים. הבשורות הרעות: גברים עשירים נוטים לייחס יותר חשיבות למראה חיצוני, ולהיות מעורבים במערכות יחסים קצרות טווח

nrg סגנון | 25/5/2016 11:00
תגיות: עשירים, זוגיות, אהבה, מערכות יחסים,
אם כסף הוא שיקול מבחינתכן בחיפוש אחר זוגיות, אולי כדאי שתחשבו פעמיים על סדרי העדיפויות שלכן: מחקר חדש קובע כי גברים עשירים נוטים לשפוט יותר בחומרה את המראה החיצוני של בנות זוגן, ולא להתחייב למערכות יחסים ארוכות טווח.

עוד כותרות ב-nrg:
- ערן זהבי השתולל בדרך לחדר ההלבשה
- הליכוד וליברמן סיכמו: "נקווה שהפלונטר עם בנט ייפתר"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

המחקר, שנערך בסין, בחן את התפקיד שמשחק מצב כלכלי בהתפתחות מערכות יחסים ואת האופן בו משפיע עושר על התנהגות רומנטית – כך עולה מידיעה שפורסמה אתמול (יום ג') ב"דיילי מייל" הבריטי.
 
שאטרסטוק
לאנשים עשירים קל יותר להתקרב לבני זוג אטרקטיביים. המחשה שאטרסטוק

לצורך המחקר גייסו החוקרים סטודנטים מקומיים שהיו מעורבים במערכות יחסים הטרוסקסואליות ארוכות טווח. לאחר מכן חולקו המשתתפים באופן רנדומלי לקבוצות של עשירים ועניים והחוקרים עודדו אותם להתחבר לתחושות שמתאימות לקבוצה אליה השתייכו.

החוקרים ביצעו שני ניסויים שנועדו להדגיש את ההשפעה שיש לתחושות המשתתפים באשר למצבם הכלכלי. במסגרת הניסוי הראשון התבקשו המשתתפים להשיב לשאלות בנוגע למצבם הכלכלי. לאחר מכן ביקשו החוקרים מהמשתתפים להצביע על שביעות רצונם ממצבם הכלכלי ומבן זוגם, כולל שאלות בנוגע לרמת המשאבים והאטרקטיביות של בן או בת הזוג.

לדברי החוקרים, מה שהתברר בניסוי זה היה שהגברים שהשתייכו לקבוצה העשירה – היו מרוצים פחות מהמראה החיצוני של בנות זוגן ומעוניינים יותר במערכות יחסים קצרות טווח, לעומת הגברים ששויכו לקבוצה הענייה. החוקרים טוענים כי המסקנה היא שההעדפות הזוגיות של גברים נובע מהתפיסות שלהם בנוגע למצבם הכלכלי.

אצל נשים, לעומת זאת, לא נרשם שוני משמעותי אצל אלו שחשו עשירות בנוגע למראה החיצוני של בני זוגן – בהשוואה לנשים שהשתייכו לקבוצה הענייה.
 
הניסוי השני בחן את ההשפעה של המצב הכלכלי על האינטראקציות של המשתתפים עם בני המין השני. באמצעות תרגיל גירוי מנטלי, עודדו החוקרים את הנבדקים להתחבר למצב הכלכלי שאליו סווגו – עשירים או עניים. לאחר מכן ארגנו החוקרים מפגש עם נבדק אטרקטיבי מהמין ההפוך, וניתחו את המרחק מאותו אדם בו בחרו המשתתפים לשבת.

הפעם התוצאה הייתה דומה אצל גברים ונשים: לטענת החוקרים, המשתתפים שחשו עשירים - בלי קשר למגדרם - הפגינו נכונות יתרה להתקרב פיזית לאדם השני, והיה להם קל יותר לגשת לאדם אטרקטיבי מהמין ההפוך. אלו שהשתייכו לקבוצה הענייה, לעומת זאת, לא התנהגו באופן דומה.
 


"רצינו לקבל הבנה טובה יותר של החשיבות הפסיכולוגית של כסף בהתפתחותן של מערכות יחסים רומנטיות, משום שמעט מאוד ידוע על הנושא הזה", הסביר פרופ' דריוס צ'אן מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת הונג קונג. "באופן זה לאנשים תהיה פרספקטיבה טובה יותר בנוגע למערכות היחסים שהם נמצאים בהן".

לדברי החוקרים, הממצאים מעידים על כך שאנשים מאמצים אסטרטגיות ליצירת זוגיות בהתבסס על גורמים סביבתיים, ובין היתר מצב כלכלי. "שמנו לב שגברים עשירים יותר מייחסים חשיבות יתרה לאטרקטיביות של בת הזוג, מציבים רף גבוה יותר – ומעדיפים להיות מעורבים במערכות יחסים קצרות טווח, לעומת גברים שיש להם פחות כסף", אומר צ'אן.

"לעומת זאת, אצל נשים כסף עלול להוביל לפחות גיוון בגלל שלסיומה של מערכת יחסים ארוכת טווח יש מחיר גבוה", הוסיף. לדבריו, למרות שהמחקר נערך בסין, החוקרים סבורים כי ממצאים דומים עשויים להתקיים גם בתרבויות אחרות. "המנגנון הבסיסי של בחירת בני זוג הוא דומה למדי בכל התרבויות", הסביר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק