הכיבוש טעים: מתכונים לחמוצים

הם לא רק בריאים יותר וטעימים יותר, הם אפילו מקשטים את המטבח. ירקות כבושים ביתיים הם הטרנד שלנו לקיץ הנוכחי

איטה ורונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 13/6/2013 11:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"מה אתה מחמיץ פנים? בסך הכול הכנסתי קצת צבע הביתה", אמרה לי השפית באחד האמשים אחרי שחזרתי מעוד יום עמוס במשרד.

"שום מחמיץ", השבתי. "פשוט שמתי לב לכל צנצנות החמוצים האלה שמפוזרות בבית והחלטתי להביע סולידריות כלפיהן. זה הטרנד החדש עכשיו? במקום דקורציה יש צנצנות עם ירקות?"

"יפה, נכון? זה מכניס צבע וענין ועכשיו זו העונה של הירקות הללו אז חשבתי לגוון קצת. אתה לא אוהב את זה? זה גם יפה, גם זול וגם בסוף אוכלים את זה", היא לא ויתרה בקלות. "תמיד אמרת שחבל שלא פתחנו שווארמייה, אז הנה, עכשיו סידרתי לך שווארמה-סטייל בסלון".

"מה שכבש אותי באוכל הרחוב הזה הוא לא צנצנות החמוצים", ניסיתי להבהיר. "אלא מחזור המכירות שהם עושים. כשהיינו סטודנטים לחשבונאות וכלכלה, יצאנו לאכול צהריים מול האוניברסיטה והמזללות האלה היו מפוצצות באנשים כל הזמן. אתה קורע את עצמך בלימודים קשים כשבסוף התואר אתה בסך הכול סופר כסף של אנשים אחרים, בעוד השווארמה-מן שלא גמר תיכון, נו אפעס, מפוצץ קופות. איזה עולם זה?"

"תשמע מותק, מבחינתי אתה יכול כבר מחר בבוקר לסגור את המשרד שלך ולהחליף מקצוע", הביעה השפית את דעתה על היכולות המקצועיות שלי. "אני רוצה לראות אותך עומד יום שלם, מנסר פיסות בשר מהעמוד המסתובב וממלא פיתות. יודע מה? אני אפילו אכין לך את החמוצים!".
מלפפונים כבושים

הירק אולי הכי סטנדרטי לכבישה, אבל בבית הוא יוצא הכי טוב.

החומרים:
1 ק"ג מלפפונים קטנים, טריים ומוצקים
1 ראש שום (כ- 12 שיני שום)
צרור עלי שמיר
1 פלפל אדום חריף
1/2 כוס חומץ
3 כפיות גדושות מלח
3 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. שוטפים את המלפפונים תוך קרצוף בסבון ומים. במקביל קולפים את שיני השום.
2. מסדרים את המלפפונים והפלפל בצנצנת כשביניהם שיני השום. מלמעלה מניחים את צרור השמיר. יוצקים את החומץ.
3. בכלי נפרד ממיסים את המלח במעט מים רותחים ומשלימים במים קרים, מערבבים ויוצקים לתוך הצנצנת.
4. שומרים במקום חמים ומואר מספר ימים עד שהמלפפונים משנים את צבעם והם מוכנים.


מיקס ירקות כבושים

המיקס הזה מככב בכל הסטקיות והשיפודיות עוד מימי 'חגיגה בסנוקר'. להגיש עם קציצות, יה וואראדי!

כוכב הסטיקיות. מיקס ירקות כבושים
כוכב הסטיקיות. מיקס ירקות כבושים צילום: דניאל לילה
החומרים:
1 ראש כרוב בינוני
1 כרובית
1 קולרבי
2 גזרים בינוניים
1 מלפפון
1 פלפל אדום
1 בצל
8 גרגירי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
1.5 כוסות חומץ הדרים
1 כף מלח
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
1. מנקים היטב את הירקות. חותכים את הכרוב והפלפל לחתיכות גסות. את הכרובית מפרידים לפרחים, את הגזר והמלפפון חותכים לפרוסות אלכסוניות ואת הקולרבי פורסים לפרוסות. מכניסים לסיר גדול יחד עם הפלפל האנגלי ועלי הדפנה.
2. בכלי נפרד מערבבים את המלח, הסוכר והחומץ ויוצקים על הירקות. מוסיפים לסיר מים עד לגובה הירקות ומרתיחים על גבי האש. ממשיכים ברתיחה עדינה חמש דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מצננים.
3. מעבירים לצנצנות ושומרים במקרר.

חצילונים מוחמצים במילוי עשבי תיבול

רכיבים:
1 ק"ג חצילונים
צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה
8 שיני שום קלופות
1 פלפל ירוק חריף
1 כף מלח גס
1 סלק מקולף, חתוך לרבעים
2 כוסות מים
2 כוסות חומץ טבעי 5 אחוזים
1 כף סוכר
1 כף מלח

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את החצילונים וחורצים כל אחד לאורכו. מרתיחים מים בסיר ומבשלים בהם את החצילונים כעשר דקות. מסננים מנוזלים ומצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעט מלח גס בתוך כל חצילון.
2. טוחנים את עשבי התיבול, השום, הפלפל החריף יחד במעבד מזון וממלאים את החצילונים. מכניסים את החצילונים הממולאים לצנצנת, יחד עם רבעי הסלק.
3. מערבבים יחד את החומץ, המים, הסוכר והמלח ויוצקים לתוך הצנצנת כך שיכסו את החצילונים.
4. מניחים לשלושה עד ארבעה ימים עד שהחצילונים מוכנים לאכילה. שומרים במקרר.

***
הכתבה המלאה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ממולאים וכבושים''

פייסבוק