מתוק התפוח: עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים קלילה שהולכת נהדר עם כוס תה לאחר ארוחת ערב שבת והכי חשוב: בלי יותר מדי מאמץ

nrg מעריב | 7/6/2012 8:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: דן פרץ
עוגת תפוחים בחושה. קלי קלות זה הכי כיף צילום: דן פרץ
עוגת תפוחים בחושה

החומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

400 גרם תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
1 כף קינמון
50 גרם צימוקים
50 גרם מרגרינה
2 כפות ברנדי
1 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1/5 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
2 תפוחים אדומים שלמים לקישוט

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מבשלים את התפוחים, החמאה, הצימוקים, הסוכר, הקינמון והברנדי בסיר כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. מסננים היטב ומקררים.
3. מקציפים במיקסר עם מטרפה את השמן והסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כדקה.
4. מעבירים לוו גיטרה ומוסיפים את החומרים היבשים מנופים. מערבבים כדקה.


5. מוסיפים את התפוחים עם כל תכולת הכלי למיקסר ומערבבים כדקה. מוזגים לתבניות האינגליש קייק.
6. חותכים את התפוחים האדומים עם הקליפה לפרוסות דקות ומניחים על העוגה במניפה.
7. זורים מעט סוכר על התפוח ומכניסים לאפייה.
8. אופים בתנור חם כחצי שעה ו/או עד שקיסם יוצא יבש.

באדיבות מירי ארזי, בעלת של רשת הקונדיטוריות "מתוקה"

>>> לאפות לחם עם צימוקים

>>> מנות לחובבי אגוזים

>>> עוגת תפוחים לסוכרתיים של אודטה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים