לחם עשיר עם אגוזים, צימוקים ואניס
של שף חמודי חבשי
1 ק"ג קמח
200 גרם אגוזים
100 גרם צימוקים או אוכמניות מיובשות
60 גרם שמרים טריים
1/2 כף מלח
4 כפות סוכר
40 מ"ל סילאן (או דבש)
700 מ"ל מים פושרים
100 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
1 כפית גרגירי אניס
דבש, להברשה
ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את החומרים במשך עשר דקות לקבלת בצק מבריק וחלק (ודביק יחסית).
2. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה.
3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומעצבים לשלוש כיכרות, דקות וארוכות.
4. מניחים את הכיכרות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מקפידים להשאיר מספיק מרווח ביניהם), ומתפיחים שוב במשך 40 דקות.
5. אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 40 דקות.
6. מוציאים מהתנור ומיד מברישים בדבש (לברק, לארומה ולטעם).