רויאל עם צ'יז: הצלם של המלכה אליזבת בפרויקט אופנתי
לנסיכה הבריטית מרגרט ולבעלה השני - הצלם אנתוני ארמסטרונג-ג'ונס (הלורד סנואודון) - היו נישואים רעועים לצד אהבה גדולה משותפת לצבע הכחול. את האהבה הזאת מנציח שיתוף פעולה בין הלורד למותג "אקנה", בספר המאגד אושיות כמו הנסיכה דיאנה ודיוויד בואי לבושים חולצות כחולות
- עשו לייק לעמוד הפייסבוק של סגנון
הנסיכה מרגרט, אחותה הצעירה של מלכת בריטניה אליזבת השנייה, נודעה לא מעט בזכות אורח חייה הבלתי שגרתי, זה שמשך אש מצד כלי התקשורת והציבור עוד מצעירותה, בתחילת שנות החמישים של המאה הקודמת. בניגוד לאחותה השמרנית, מרגרט התפרסמה כאחות היפה, המסוגננת והשמחה מבין שתי האחיות לבית המלוכה: זו שתעדיף בילוי נהנתני על פני העיסוקים הממלכתיים והמיושבים. היא אהבה מוזיקה, שירה, ריקודים ואלכוהול, ובעיקר אהבה לשלב בין כל אלה במועדוני ג'אז אפלוליים בלילות.
מרגרט, שמתה בשנתה בעקבות מחלה ממושכת, עישנה שלוש קופסאות סיגריות ביום, ונהגה להביע את סלידתה מחוקי בית המלכות "המשעמם" לדבריה. ב-1955 היא עוררה שערורייה כשהתאהבה בקצין חיל אוויר גרוש, פיטר טאונסנד. לפי חוקי בית המלוכה, נישואים לגרוש ישללו ממנה את כל זכויותיה במשפחת המלוכה והיא תיאלץ להפוך לאזרחית מן השורה, כפי שקרה לדודה אדוארד כשנישא לוואליס סימפסון האמריקאית, שהיתה גרושה פעמיים. בצעד מפתיע ומנוגד לאופיה, היא החליטה לוותר על לבו של טאונסנד ולציית לחוקי המשפחה השמרניים.
שבורת לב מן הפרידה, אך עדיין צעירה ויפה, הפכה מרגרט כחולת העיניים לאישה מחוזרת והחלה מנהלת חיי לילה פרועים לעיני הציבור הצמא לשערוריות. היא צולמה במועדונים, במסיבות ובברים שונים בחברת גברים רבים, למורת רוחם של אחותה ושל שאר חברי המשפחה, שרתחו על התנהגותה הפרועה. אף על פי שאהבה את חיי ההוללות, חמש שנים מאוחר יותר היא נישאה לצלם הבריטי המוערך אנתוני ארמסטרונג-ג'ונס, לאחר שהסתירה את הרומן מפני התקשורת.

ארמסטרונג-ג'ונס הפך בזכות מרגרט ללורד סנואודון ולזוג נולדו כעבור זמן קצר שני ילדים. מרגרט התקשתה ככל הנראה לשמור על נאמנות לבעלה החדש, ושמועות עיקשות נפוצו בבית המלוכה על שלל רומנים שניהלה אז בסתר, בין השאר עם מיק ג'אגר ועם השחקן פיטר סלרס. ב-1978 התגרש הזוג - הגירושים הראשונים בבית המלוכה הבריטי. למרות הנישואים הרעועים, אהבה אחת משותפת היתה לשניים - הצבע הכחול.
הלורד סנואודון, טוני כפי שקראה לו אשתו, כיום בן 82, הוא עדיין אחד מצלמי הדיוקנאות הבריטים המפורסמים והעסוקים ביותר כיום. עם השנים הפך הצבע הכחול גם לסימן ההיכר שלו. בכל 40 שנות עבודתו, שבהן ישבו מול עדשתו מיטב המצולמים המכובדים, מהמלכה אליזבת ועד דיוויד בואי, מעדיף סנואודון לצלם אותם כשהם לבושים חולצה כחולה. בכל פעם שהצילום אינו לרוחו, שולף עוזרו במהירות חולצה כחולה מאוסף החולצות הפרטי של הלורד ומלביש בה
את אהבתו לצבע הכחול מנציח כעת שיתוף הפעולה בין הלורד למותג האופנה השוודי "אקנה" (ראשי התיבות של Ambition to Create Novel Expressions), שלצד קו אופנה מצליח מייצר עונה אחר עונה מגוון של שיתופי פעולה מרתקים ומלאי מעוף, לצד מחלקת פרסום, הפקות וידיאו, אמנות ואינטרנט, וגם מגזין דו-שנתי.
במרכזו של הפרויקט "כחול-סנואודון" שיצרו ב"אקנה" עם הלורד, הוציא המותג לאור ספר המאגד בתוכו 61 מן הפורטרטים המרשימים ביותר בארכיון של הלורד, בעריכתה של בתו. לצד הספר, הראשון שהוציא המותג, השיקו ב"אקנה" גם מהדורה מוגבלת של חולצות כחולות בהשראת אלו שלובשים מצולמיו של הלורד: ממשפחת המלוכה הבריטית, בהם גם צ'רלס ודיאנה, דרך נשיא בריטניה לשעבר טוני בלייר, איב סן לורן, סרז' גינסבורג, ג'רמי איירונס, מנולו בלאניק, אגתה כריסטי ורבים אחרים.

כמותג שביסודות הצלחתו ניצבת קולקציית ג'ינס כחול שהפכה לשם דבר, היה הצבע הכחול בסיס יציב לשיתוף הפעולה עם הצלם הידוע. בתו הצעירה של הלורד סנואודון, פרנצ'סקה וון הופמנשטל, היא זו שיזמה והפיקה את שיתוף הפעולה החדש. "בחדר החושך של אבי, בתוך ארון הדוודים, ישנו מדף ועליו ערמה גדולה וחמימה של חולצות כחולות", סיפרה עם השקת הפרויקט. "אבי לובש אותן לארוחת צהריים וגם כדי לנקז את הבריכה. לובשים אותן דיוויד בואי, השחקן סר איאן מק'קלן וראש הממשלה דיוויד קמרון בתצלומי 'סנואודון'. אבי אוהב לדעת את ההיסטוריה של כל חולצה, כל אחת מהן מעט מהוהה מסביב לצווארון. חיבתו אליהן אינה רק בגלל הצבע הכחול בשלל גוני מדי עבודה. עבורו הן יוצרות במצולם שלו אנונימיות דמוקרטית. כשהייתי עוזרת לו בצילומים תמיד היתה נשאלת השאלה 'בוא ננסה חולצה כחולה, אכפת לך ללבוש אחת?".

"בדיוקנאות של סנואודון יש כנות אנושית", סיפר ג'וני יוהנסון, המנהל הקריאטיבי של "אקנה", שהקים את המותג ב-1998 יחד עם שלושה יזמים צעירים נוספים משטוקהולם. "משולבים בהם גוונים יפהפיים של כחול, והם היו ההשראה לפרויקט".
שמונה חולצות יוניסקס עוצבו בקולקציה החדשה; בפנים הצווארון של כולן רקום שמו של סנואודון המתנוסס מעל לוגו אקנה. "אין לי חולצה ירוקה, לבן הוא צבע בוהק מדי, שחור זה מדי לוויה, ואני אוהב כחול", הסביר סנואודון את אהבתו לגוון עם השקת הפרויקט. "החולצה הכחולה היא אנונימית, אך היא גם סוג של מדים. זה רקע פשוט שמאפשר לנו להתמקד בפני המצולם, בלי שדעתנו תוסח מהם. כחול הוא צבע רך. צבע פרקטי. צבע של עבודה. כמו ג'ינס כחול. וג'ינס כחול הוא דבר בינלאומי", סיכם.
מחיר הספר 80 פאונד. ניתן להשיג בחנויות "אקנה" ברחבי העולם ובאתר האינטרנט של לורד סנואודון או באתר החברה.
- האמן הישראלי שמעצב בדים ל"אקנה"
- הבייסיק הסקנדינבי הופך להצלחה עולמית
- הסטייל של המלכה אליזבת לאורך השנים
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אופנה-
