בלי פוטושופ: האפליקציות שיצילו לכם את החופשה

מכירים את זה שאתם מזמינים חופשה בארץ או בחו"ל והמלון, הנוף או החוף לא מזכירים אפילו בקצת את התמונות שלא הפסקתם להתפעל מהן? שתי אפליקציות חדשות עושות סוף לחופשות מפוקפקות

שחר שילוח | 7/11/2011 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
האם ככה זה נראה באמת? ראג'ה אמפט, אינדונזיה
האם ככה זה נראה באמת? ראג'ה אמפט, אינדונזיה AFP

על החופשה הזאת פנטזתם כמה שנים טובות. חיכיתם שהילדים יגדלו קצת, שהחובות יצטמצמו וחסכתם כל שקל מיותר לטובת חופשה בקוטג' ציורי בכפר באנגליה, בבונגלו חלומי על חופי זנזיבר או על מלון פאר עם נברשות ששוקלות כמו פיל ממוצע. ואז, כשהחופשה מתחילה, החלום מתנפץ. הקוטג' הציורי מתגלה כמחסן עם ריח חשוד ואת הצמחייה המוריקה מחליף כביש בטון שעובר לכם מטר מהמיטה, שאגב, גם היא לא משהו. איזו אכזבה. 

התבוננות בצילומים של חופים זהובים, נהרות שוצפים על רקע גבעות ירוקות, ערים עם סמטאות ציוריות וצימרים שנראים כמו בקתות רועים שוויצריות משחקת תפקיד מרכזי בתהליך בחירת יעד החופשה הבאה או מקום הבילוי בעיר הזרה שאליה הגענו.

אבל ממש כמו אותו בונגלו מתפורר באמצע שפך הביוב של זנזיבר, גם אתם עלולים למצוא את עצמכם נופלים לתהום שבין תמונה למציאות, כי מי שרוצה שתגיעו למלון שלו לא יעלה לאתר הרשמי תמונות של המקלחת הטחובה והמדשאה הקמלה. כמה אופציות סלולריות ואינטרנטיות עשויות לעזור לנו להתחבר למציאות בטרם רכשנו כרטיסי טיסה. מה עשינו לפני עידן הסמארטפונים? בעיקר כתבנו מכתבי תלונה ואכלנו את הלב.
AP
עד לפני רגע היה כאן שדה מוריק. נשבעים AP

teleportd היא אפליקציה לאייפון שלמעשה מציעה מנוע חיפוש המציג בפני המשתמש תמונות מהמקום שאליו הוא רוצה להגי, כפי שהוא נראה כיום, בלי סיועי פוטושופ שונים. התמונות שתראו הן צילומים שצולמו על ידי אנשים שנמצאים שם בזמן אמת. ה-teleportd היא אפליקציה חינמית לאייפון בלבד, פרי פיתוח של חברה צרפתית שהושק לפני מספר שבועות. התוכנה מבצעת חיפוש בין תמונות שהועלו לטוויטר,

לאתר שיתוף התמונות Instagram, ל-Foursquare – רשת חברתית לשיתוף מידע מהעיר שבה אתם נמצאים, ולאתר PicPlz שנועד לשיתוף תמונות מאייפון ואנדרואיד.

החצי העליון של המסך שלכם יציג בפניכם את מיקומה של כל תמונה על מפת גוגל. כשעושים זום-אין לאזור מסוים במפה, האפליקציה חושפת עוד ועוד תמונות של היעד ומציגה תמונות מרגע זה ממש ועד כאלה שצולמו לפני חודש.

Skylines הוא גם אתר אינטרנט וגם אפליקציה סלולרית שמיישמים את אותו הרעיון. מנוע החיפוש מבוסס על אינפורמציית geo-location, מיקום גיאוגרפי, של המכשיר שצילם את התמונה. 
מדובר באפליקציה חינמית לאנדרואיד ואייפון שהושקה במאי השנה על ידי חברה הולנדית. היא מאפשרת לחפש לא רק מקומות, אלא גם אנשים ודברים (search for someone, something or somewhere) בין תמונות שהועלו בחודשים האחרונים ל-Instagram, Twitpic, אתר אירוח התמונות והווידיאו yFrog ולאתר שיתוף התמונות, הווידיאו והסאונד Mobypicture. 

התוכנה מסננת את האימג'ים לפי מיקום שמוגדר למשל במידע על התמונות בטוויטר ובפייסבוק. כדי להניב כמה שיותר תוצאות מה-Skylin.es צריך קצת סבלנות לטובת משחקי ניסוי וטעייה באופן שבו מקלידים את שם המקום שמעניין אתכם, לדוגמה, עם שם העיר שבה נמצא הרחוב שמעניין אתכם או בלעדיה, עם שם המדינה או בלעדיה, עם מרכאות או בלעדיהן וכו'.

מהתרשמות ראשונית נראה שלא רצוי להסתמך יותר מדי על השעשוע החדש כדי לבחור יעד לנסיעה. אבל אם אתם נמצאים למשל בניו ג'רזי ורוצים לדעת מה העניינים בסנטרל פארק בניו יורק, האפליקציות יכולות לתפקד כמקור מידע חביב ביותר. רק אל תשכחו להיות נחמדים ולצלם את המקום בעצמכם לטובת הבאים בתור.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים