תפיחה על השכם: גיל גלר מכין סופלה שוקולד

הסופלה, אימת האופים החובבים, הוא עניין של טכניקה ודיוק. גיל גלר מודד כמויות ומחייך

גיל גלר | 26/8/2011 7:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין


סופלה שוקולד מריר 73%, קצפת וגנש שוקולד

החומרים (6 מנות):

300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד
160 גרם חלמון
265 גרם חלבון
130 גרם סוכר
130 גרם קמח

ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערת ערבוב מעל אמבט אדים.
2. מוסיפים את החלמונים פנימה, אחד אחד, תוך כדי תנועות ערבוב מהירות כדי להימנע מהפיכת החלמון לחביתה.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקצף יציב.
4. מקפלים את קצף החלבונים אל תוך השוקולד המומס – תחילה את הקצף אל תוך השוקולד ואז את השוקולד אל תוך הקצף. לפעולה הזאת קוראים "השוואת מרקמים".


5. מנפים את הקמח אל תוך המסה המקופלת ומערבבים כך שלא יווצרו גושים.
6. מעבירים את המסה לשקי זילוף.
7. משמנים בחמאה כלי אפייה אישי ומזליפים לתוכו את המסה.
8. אופים בטמפרטורה של 220 מעלות כ-6 דקות.
9. מגישים עם גנש שוקולד וקצפת.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

להתחיל עם גיל

השף גיל גלר ילמד אתכם איך חותכים, מבשלים, מקפיצים ואופים נכון את כל מה שתמיד רציתם ולא ידעתם לשאול

לכל הכתבות של להתחיל עם גיל

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים