תפיחה על השכם: גיל גלר מכין סופלה שוקולד
הסופלה, אימת האופים החובבים, הוא עניין של טכניקה ודיוק. גיל גלר מודד כמויות ומחייך
החומרים (6 מנות):
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד
160 גרם חלמון
265 גרם חלבון
130 גרם סוכר
130 גרם קמח
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערת ערבוב מעל אמבט אדים.
2. מוסיפים את החלמונים פנימה, אחד אחד, תוך כדי תנועות ערבוב מהירות כדי להימנע מהפיכת החלמון לחביתה.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקצף יציב.
4. מקפלים את קצף החלבונים אל תוך השוקולד המומס – תחילה את הקצף אל תוך השוקולד ואז את השוקולד אל תוך הקצף. לפעולה הזאת קוראים "השוואת מרקמים".
5. מנפים את הקמח אל תוך המסה המקופלת ומערבבים כך שלא יווצרו גושים.
6. מעבירים את המסה לשקי זילוף.
7. משמנים בחמאה כלי אפייה אישי ומזליפים לתוכו את המסה.
8. אופים בטמפרטורה של 220 מעלות כ-6 דקות.
9. מגישים עם גנש שוקולד וקצפת.






נא להמתין לטעינת התגובות
