לדוג איתו: ארבעה מתכוני דגים

יש הרבה דגים בים, אבל אפשר בכיף ליהנות מהזולים שבהם - אמנון, בורי וקוד. שף איתן ששון מ"גוצ'ה" מנדב מתכונים קלילים בהתאם

את
מיכל כ''ץ | 18/6/2011 11:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שי בן אפריים
סטייק בורי עם פלפלים ועגבניות. שי בן אפריים
סטייק בורי עם פלפלים ועגבניות (4 מנות)

חומרים:

2 דגי בורי מנוקים ללא ראש וזנב, פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (בקשו ממוכר הדגים)
4 עגבניות תמר אדומות, חתוכות לקוביות גדולות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל לבן קצוץ
5 שיני שום מעוכות
1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
כוסברה לקישוט

הכנת הרוטב:

1. מחממים סיר קטן או מחבת כבדה עמוקה.
2. מטגנים בסיר במעט שמן זית את הבצל לכדי הזהבה.
3. מוסיפים את הפלפלים והשום הכתוש ומטגנים כחמש דקות נוספות.
4. מוסיפים פפריקה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את קוביות העגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה למשך 25 דקות.
6. מוסיפים 2 כפות כוסברה קצוצה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

הכנת הדג:

1. מחממים מחבת פסים לחום גבוה (עד שעולה ממנה עשן).
2. מתבלים את נתחי הדג בשמן זית, מלח ופלפל, וצולים על המחבת במשך כשלוש דקות מכל צד.
3. יוצקים רוטב לצלחת ומסדרים עליו את נתחי הבורי.
4. מזליפים מעט שמן זית מעל ומקשטים בכוסברה.

שי בן אפריים
אמנון בפסטו כוסברה. שי בן אפריים
אמנון בפסטו כוסברה (4 מנות)

חומרים:

2 דגי אמנון (מושט) מפולטים
2 כפות ממרח פסטו כוסברה (מתכון בהמשך)
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שמן זית לטיגון
40 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חומרים לממרח פסטו כוסברה:

1 כף צנוברים
1 כוס כוסברה קצוצה (מזר אחד)
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. להכנת הפסטו: טוחנים את כל החומרים מלבד השמן. מוסיפים את השמן ומעבדים למשחה חלקה. מתבלים במלח ופלפל.
2. להכנת הדגים: מורחים את הדגים היטב בכף פסטו.
3. מחממים במחבת טפלון מעט שמן זית, ומטגנים את הדגים במשך שלוש דקות מכל צד.
4. מוציאים את הדגים ומוסיפים למחבת את היין, מיץ הלימון ועוד כף פסטו.
5. מוסיפים את קוביות החמאה ומבשלים עד שהחמאה נמסה והרוטב מסמיך.
6. יוצקים את הרוטב על הדגים.

שי בן אפריים
פילה קוד מטוגן עם איולי ירוק. שי בן אפריים
פילה קוד מטוגן עם איולי ירוק (4 מנות)

חומרים:

800-600 גרם פילה קוד טרי, נקי מעצמות ומחולק ל-4 נתחים
50 גר' חמאה
2 כפות מיונז
2 כפות שמנת חמוצה
2 שיני שום קצוצות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
4 פלחי לימון מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה עם השום, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק.
2. מוסיפים את השמנת והמיונז ומערבבים היטב אך בעדינות, כדי לשמור על מרקם אוורירי.
3. מחממים מחבת טפלון רחבה וממיסים בה את החמאה.
4. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים במחבת על צד העור. מטגנים עד להזהבה והופכים בזהירות. ממשיכים לטגן עוד כשתי דקות, מסירים מהאש ומעבירים לנייר סופג.
5. מגישים את הדג לצד רוטב האיולי ופלח של לימון.

שי בן אפריים
פילה קוד בשמנת וירקות שורש. שי בן אפריים
פילה קוד בשמנת וירקות שורש (4 מנות)

חומרים:

800-600 גרם פילה קוד טרי, נקי מעצמות ומחולק ל-4 נתחים
שמן זית לתיבול מלח ופלפל לבן
20 גר' חמאה
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
1 כרישה (החלק הלבן), חצויה לאורך ופרוסה דק
3-2 מקלות אספרגוס, חתוכים למקטעים של 3 ס"מ
50 מ"ל (כמות של מנת צ'ייסר) ברנדי או וויסקי
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מורחים את הדגים בשמן זית מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שצד העור כלפי מטה. מכניסים לתנור למשך 10-8 דקות (תלוי בעובי הנתחים). כאשר הדגים מוכנים, מעבירים אותם לצלחות הגשה.
3. מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את הירקות. מקפיצים כדקה ומוסיפים את הברנדי או הוויסקי.
4. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מסמיכים את הרוטב.
5. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על נתחי הדגים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''דגים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים