סלט תחת השמש: שלושה סלטים קיציים

לכבוד הימים החמים שבפתח, הנה כמה מתכונים לסלטים קלילים, מתקתקים וטעימים שמשלבים פירות וגבינות, שיעזרו לכם להתמודד בכיף עם שינויי הטמפרטורה

nrg מעריב | 19/5/2011 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יחצ
סלט אבטיח. יחצ
סלט חסות, אבטיח ופטה

החומרים ל-6 מנות:

1 ראש חסה ערבית
1 צרור עלי רוקט
1/4 אבטיח
300 גרם גבינת פטה עיזים
4 כפות שקדים מולבנים פרוסים, קלויים במעט שמן זית ומלח

לרוטב ויניגרט שמן שומשום:

3 כפות (כ-50 מ"ל) שמן זית עדין
1 כף שמן שומשום
1/2 כפית מלח
1 כף גדושה דבש
3 כפות חומץ
1 כף שטוחה חרדל דיז'ון

ההכנה:

1. בוררים את החסה ומשאירים רק את העלים הצעירים והיפים. שוטפים היטב את העלים, מייבשים וקורעים לחתיכות גדולות. שוטפים את עלי הרוקט.
2. קורצים מהאבטיח עיגולים בעזרת כף פריזאית. מעבירים

לקערה.
3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על החסה, הרוקט והאבטיח. מקפיצים בעזרת כפות הגשה עד שכל המרכיבים מכוסים היטב ברוטב.
4. מפוררים מעל את הגבינה וזורים את השקדים.

המתכון מתוך הספר "עונות ברוח - מטבח צמחוני, עיצוב ואווירה", מאת דפנה שני. צלמים: דורון הורביץ, נירית גור-קרבי. הוצאת "חמד, ידיעות אחרונות", מחיר: 148 שקל.

שחר דבח
סלט ירוק עם אגסים, יוגורט גבינת עיזים ופרחים אכילים בויניגרט הדרים. שחר דבח
סלט ירוק עם אגסים, יוגורט גבינת עיזים ופרחים אכילים בויניגרט הדרים

החומרים:

5 עלי חסה מסולסלת
חופן עלי רוקט
1/4 כוס יוגורט
קורט סומק
חופן של צימוקים לבנים
5 אגוזי מלך קצוצים גס
7 פיסטוקים קלויים קצוצים גס
תאנה מיובשת חתוכה לקוביות
אגס חתוך לרבעים
גבינת עיזים (סנט מור) או כל גבינת עיזים קשה אחרת
פרחי אמנון ותמר לקישוט (לא חובה)

לויניגרט:

1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפות חומץ הדרים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים
1 כפית דבש קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הרכבת המנה:

1. מערבבים את החסה, הרוקט, צימוקים, אגוזים, פיסטוקים ואגסים בקערת ערבול ומניחים בצד למספר שניות על מנת שהסלט יספוג טעמים.
2. לוקחים צלחת שטוחה ומניחים בבסיסה 2 כפות יוגורט סומק ומשטחים. מניחים את הסלט שהתקבל על היוגורט.
3. פורסים 2 פרוסות של גבינת עיזים ומניחים בצידי המנה.
4. לקישוט: מניחים מעל המנה שלושה פרחים אכילים של אמנון ותמר בצבעים שונים.

באדיבות השף שחר דבח, מסעדת Chez Eugène, מצפה רמון.

עדי ליבמן
סלט סברס וגבינת עיזים. עדי ליבמן
סלט סברס וגבינת עיזים

החומרים:

מיקס חסות צבעוניות (חסה "אלון" ירוקה או אדומה)
עלי רוקט
כף דבש דבורים טהור איכותי
1 לימון סחוט
200 מ''ל שמן זית איכותי
קילו סברס קרים קרים
גבינת עיזים

הכנת הרוטב:

מערבבים יחד את מיץ הלימון עם הדבש בבלנדר ומזליפים בזילוף איטי את שמן הזית, עד קבלת מרקם חלק, קרמי.

הכנת הסלט:

1. מניחים את מיקס החסות הצבעוניות ואת עלי הרוקט בקערת הגשה יפה.
2. מזליפים מחצית מן הרוטב.
3. מקלפים את הסברסים הקרים וחותכים לטבעות. מניחים את הטבעות על החסות, ומעליהם מוסיפים טבעות של גבינת עיזים. מזליפים את יתרת הרוטב על הכל.

באדיבות השף קים נוה ל"קפה רינגלבלום", רינגלבלום 6, באר שבע. 08-6491001.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->