בשליטת לוב: ביקור במסעדת "גואטה"

המנות במסעדה הטריפוליטאית העממית "גואטה" צבעוניות, מתובלות בכבדות ומגרות. התוצאה: רוב מוחלט של לקוחות ממוצא אשכנזי

אלון צרפתי | 3/4/2011 14:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מסעדת גואטה
"90 אחוזים מהלקוחות שלנו הם ממוצא אשכנזי", אומר לנו רפי גואטה בסיום הארוחה, "תשמעו סיפור: לקוח אחד התיישב בשולחן, הזמין פה כמה מנות והתחיל לאכול. אחרי שני ביסים הוא התחיל לבכות, אחרי ארבעה ביסים קול ההתייפחות שלו הגיע עד המטבח. אימא שלי, שנבהלה, עזבה את הסירים ומיהרה לעברו, לראות מה אירע לו. התשובה שלו ריגשה גם אותה: "כל ביס מזכיר לי את אימא שלי, שהכינה אוכל כזה כל חייה ונפטרה". עד היום יש לי צמרמורות כשאני מספר את הסיפור הזה".
אין כמו האוכל של אמא של גואטה.
אין כמו האוכל של אמא של גואטה.  צילום: יח''צ

רפי, בעל מסעדת "גואטה" הוא באמת גבר מרגש, מלא חום ואהבה כלפי הצוות שלו (חמודי הערבי, נטשה שמוצאה רוסי ושגיב שהוריו מרוקאים) וכלפי הלקוחות. הוא מקבל את פנינו בנחמדות, שואל לשלומנו, מציע תוך כדי הארוחה כמה עצות מועילות (למשל, אם לחתוך את המפרום לאורך או לרוחב)ומצ'פר אותנו במעדנים על חשבון הבית. קריאה נרגשת למלהקי העונה הבאה של "האח הגדול" הזוכה הבא הוא לא מלצר, אלא בעל מסעדה לובית.

אומרים שאין כמו האוכל של אימא, ואנחנו אומרים שאין כמו האוכל של אימא של גואטה. לאה גואטה מגיעה ליפו מדי בוקר מבת ים, מתחבאת מאחורי הסירים ולא יוצאת משם עד שהסירים מהבילים וריחם מתפשט עד הרחוב.

יחצ
קוסקוס טריפולטאי ב''גואטה''. יחצ

בניגוד למראה העממי של המסעדה - קירות אפורים מדכאים, ריהוט עץ פשוט, מפה שעשויה נייר גס ורק מנורה ענקית המשתלשלת מהתקרה מזכירה שמדובר במקום אותנטי - האוכל הטריפוליטאי שלה באמת מרגש. צבעוני, מתובלן בכבדות, עשיר בטעמים - כמיטב האוכל הצפון-אפריקני.

ליגה אחרת לגמרי. מנות הביניים.
ליגה אחרת לגמרי. מנות הביניים. יחצ

זה אינו נוהג מקובל במסעדות פועלים, אולם ב"גואטה" מציעים ארוחת טעימות לזוג במחיר 127 שקלים. אף שבעינינו התמורה שווה כפליים, הפתיחה דווקא מאכזבת. ארבעת הסלטים המוגשים תחילה דלים יחסית בעושר הטעמים והריחות: זיתים שבורים, מסייר, צ'ירשי, כרוב לבן וטחינה.

מי שמציל את העסק הוא סלט הלימונים הכבושים, שמחדיר טעם דומיננטי לכל ארוחה. מנות הביניים היו כבר ליגה אחרת לגמרי: על צלחת אחת קיבלנו פלפל אדום ממולא, כרוב ממולא, מפרום במילוי בשר מענג וגולת הכותרת - בסטיל, קציצת תפוח אדמה מטוגנת עם בשר. אל תוותרו עליה.

המנה העיקרית כאן היא הקוסקוס הטריפוליטאי, שבדומה לזה התוניסאי מורכב מגרגרי סולת דקיקים - להבדיל מזה המרוקאי שגרגריו עבים
הרבה יותר. הקוסקוס מוגש בצלחת גדולה, ולצדו שלוש צלוחיות עם שלושה מרקים שונים: מרק ירקות פשוט, שעועית לבנה ושעועית עם בשר ברוטב אדום וממכר.

שלושת המרקים רותחים, טעימים ועשירים בירקות, ואולם חבל שלא הצלחנו לדוג יותר מחתיכת בשר קטנטנה אחת. בכלל, ייטיב למסעדה לו היו נוספים לארוחה שני כרעי עוף או 200 גרם בשר בקר, להשלמת החוויה הקולינרית.

אפילו התה כאן טעים בצורה יוצאת דופן. "שי בלקאקויאה" נקרא כאן התה שעשוי מבוטנים ומציפורן, מתוק מאוד וחזק. אופן הכנתו מורכב ודורש שעות רבות של הכנה, וטעמו בהתאם: שום תיון של "ויסוצקי" לא יכול להתחרות בתה הטריפוליטאי המנצח. הבטחנו לעצמנו שנבוא לכאן שוב, הרבה לפני שקדאפי ייפול מכיסאו.

"גואטה", שד' ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, תל אביב. 03-6813993.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->