סנדוויץ' אחד ביום: כריך אנטיפסטי ופטה
כריך מקמח מלא עם שכבת פסטו בזיליקום ופרוסות גבינת פטה, בתוספת סלט ירוק. נסו אותו כארוחת צהריים במשרד ותרגישו בבית
לחם מקמח מלא
גבינת פטה
ממרח פסטו בזיליקום
החומרים לפלפלים הקלויים:
1-2 ק"ג פלפלים אדומים
1/2 כפית סוכר
כפית מלח
מעט שום כתוש
מעט פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון 1 בינוני
3 כפות שמן זית
החומרים לחצילים:
1 ק"ג חצילים קטנים
מיץ משני תפוזים סחוט טרי
מיץ מלימון 1
1 שן שום פרוסה
3 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
טימין טרי (עם הגבעולים)
רוזמרין טרי (עלים בלבד)
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
1 מקל קינמון, שבור לחתיכות
2 מסמרי ציפורן

כריך אנטיפסטי.
יחצ
ההכנה:
הכנת הפלפלים:
1. מחממים תנור ל-250 מעלות, זורים מלח דק על הפלפלים. חותכים את ה"עוקץ" מהפלפלים, מסדרים את הפלפלים על גבי מגש שעליו נייר אפייה, כשהחלק הירוק (החתוך) כלפי מטה, ויש רווח בין פלפל לפלפל במגש, קולים עד להשחמה טובה (כ-25 דקות). מניחים בקופסה גדולה עם מכסה שנסגר
היטב (האדים בקופסא עוזרים להפריד את הקליפה) וממתינים לקירור חלקי.
2. מקלפים את הפלפלים בעדינות, מחלקים בעזרת האצבעות כל פלפל ל-4 עד 6 חלקים, לפי גודל הפלפל. בתהליך הקילוף נפטרים מכל הגרעינים, מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים לפלפלים המסוננים.
הכנת החצילים:
1. מנקים את החצילים מהעוקצים, פורסים אותם לאורך, בעובי 5-6 מ"מ ומניחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בשמן זית פשוט וקולים בתנור, בחום של 250 מעלות למשך כ-15 דקות. יש להגיע להשחמה יפה.
2. לאחר ההשחמה מכינים את המרינדה לחצילים משאר החומרים.
3. מקררים את החצילים ומכניסים לקופסה. מערבבים את המרינדה ושופכים על החצילים. החצילים מוכנים לאחר שהייה של יומיים בתוך המרינדה.
ההרכבה:
1. פורסים לחם איכותי מקמח מלא, מורחים שכבה דקה של פסטו בזיליקום משני הצדדים. מניחים את פרוסות החציל הקלוי, מעליהם פורסים גבינת פטה בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בשכבה אחת ומעליה מניחים את פרוסות הפלפל קלוי.
המתכון באדיבות רשת בתי הקפה "מנדרין".
הצעות מקוריות לסנדוויצ'ים נוספים, נשמח לקבל למייל signon.maariv@gmail.com והן יפורסמו כאן במהלך השבועות הקרובים.