מבשלות ביחד: ארוחת בנות לכבוד יום האישה

קוקטייל מתוק, סלט קליל וקינוח שוקולדי מפתה. מה בסך הכל אנחנו רוצות? שלוש בשלניות ידועות התקבצו והכינו ארוחה בסימן נשי שכיף להכין, ובעיקר לנשנש עם החברות

nrg מעריב | 8/3/2011 6:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לכבוד יום האישה, התאספו להן במטבח אחד השפית-קונדיטורית נעמה שטייר מהפטיסרי היפואי "עמליה", השפית סבינה ולדמן, שמלמדת בימים אלו במספר בתי ספר לבישול ואורלי סגל, אשת יחסי ציבור חובבת בישול. השלוש פיטפטו, נהנו והכינו ארוחת בנות למהדרין: סבינה על הראשונות, נעמה על הקינוח ואורלי על הקוקטיילים.  
מור סגל
קוקטייל עוצמה נשית. מור סגל
שני קוקטיילים להתחלה מתוקה // אורלי סגל

קוקטייל "עוצמה נשית":
 

קוקטייל
קוקטייל "ליבלוב". מור סגל

המרכיבים:

שוט וויסקי. (עדיף קילבגן אירי)
כפית דבש
תות גדול חתוך לקוביות

ההכנה:

1. משקשקים את הוויסקי עם הדבש ומוזגים לכוס
2. מוסיפים תותים לתות ועוד חתיכה לקישוט
3. הערה: התותים נעשים יותר טעימים ככל שהם נמצאים בתוך הוויסקי.

קוקטייל "לבלוב":

המרכיבים:

שוט ליקר דבש או ליקר פירות מתקתק אחר
תותים ואפרסמון טריים חתוכים (או כל פרי טרי אחר)
רצועות קליפת לימון ארומטית
יין מבעבע

ההכנה:

1. מסדרים את הפירות בכוס.
2. מוזגים את ליקר הדבש, מניחים את קליפת הלימון וסוגרים ביין מבעבע.
3.
מומלץ גם על ליקר ג'ינג'ר (במקרה כזה כדאי להוסיף עלי למון גראס במקום קליפת לימון).


מור סגל
ברבוניות אסקביצ'ה הדרים עם קרם שומר. מור סגל
ראשונות קלילות // השפית סבינה וולדמן

ברבוניות אסקביצ'ה הדרים עם קרם שומר

המרכיבים ל-4 מנות:

לברבוניות:

24 יחידות ברבוניות
1 שן שום פרוסה דק
1 עלה דפנה
2 ענפי טימין
50 מ"ל שמן זית
מיץ מ-2 תפוזים
100 מ"ל יין לבן
50 מ"ל חומץ בן יין
גרדת לימון

לקרם השומר:

2 יח' שומר חתוך לשמיניות
1 תפו"א מבושל
20 גרם חמאה
מלח

לרואי (איולי פלפלים):

1פלפל צהוב קלוי וקלוף
2 חלמונים
מיץ מלימון אחד
500 מ"ל שמן זית
1 כפית דבש
1 שן שום
קורט פלפל שאטה
מלח
פלפל

ההכנה:

1. ברבוניות: מסדרים את הברבוניות בשכבה אחת במגש קטן. במחבת מחממים את השמן עם העלה דפנה, שום וטימין. מוסיפים את המיץ תפוזים ויין לבן. מצמצמים לחצי. מוסיפים את החומץ וגרדת לימון וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. שופכים את הנוזל החם על הברבוניות ומכסים בניילון נצמד. מצננים בטמפ' החדר.
2. קרם שומר: מניחים את השומר בתבנית עם מעט שמן זית ומלח מכוסה בנייר אלומיניום וצולים בתנור בחום של 180 מעלות במשך שעה. טוחנים במעבד מזון עם התפו"א והחמאה.
3. רואי: במעבד מזון מניחים את הפלפל עם החלמונים, לימון, דבש, שום, מלח ופלפל שאטה. טוחנים כחצי דקה. ממשיכים לטחון ומוסיפים בהדרגה את השמן.
4. להגשה: בצלחת מניחים 3 כפות קרם שומר ומעליו כפית רואי. מסדרים מעל 6 יחידות ברבוניה כבושה בטמפ' החדר, מעל הכל מזלפים מעט מתחמיץ ההדרים. מגישים עם פלח לימון.

מור סגל
גבינה בשלה עם סלט גינה. מור סגל

גבינה בשלה עם סלט גינה

המרכיבים ל-4 מנות:

100 גרם גבינה בשלה, מחולקת ל-4
2 בצל ירוק חלוט חתוך לחצי
4 צנוניות פרוסות דק
4 כפות אפונת גינה
12 עלי תרד
1 גזר פרוס בעזרת קולפן
2 תאנים חתוך לרבעים
עלי נענע מ-2 גבעולים
8 עלי בזיליקום
1/4 כוס עלי פרחים אכילים (ללא ריסוס)
מלח גס
פלפל שחור

להגשה:

4 כפיות דבש
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
חב' טוסטונים

ההכנה:

1. על ארבע צלחות הגשה מפזרים את כל המרכיבים. מזליפים מעל כל צלחת 1 כפית דבש, 1 כף שמן זית, 1 כף מיץ לימון.
2. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם טוסטונים.

מור סגל
פרזייה מוס פיסטוק ושוקולד לבן. מור סגל
אחרונה מפתה // הקונדיטורית נעמה שטייר

פרזייה מוס פיסטוק ושוקולד לבן

המרכיבים לבצק ג'נואז:

תבנית 30X40
רינג (אביזר מתכת ליצירת עיגול, ניתן להשיג בחנויות לקונדיטוריה)
125 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
125 גרם  סוכר

המרכיבים למוס פיסטוק ושוקולד לבן:

100 גרם שמנת
80 גרם חלמון (4 חלמונים)
200 גרם שוקולד לבן
375 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
דף ג'לטין אחד
כף גדושה מחית פיסטוק
קופסת תותים
סירופ סוכר עם וניל (100 מ"ל מים, 100 גרם סוכר, מקל וניל)

המרכיבים לגנאש שוקולד לבן:

200 גרם שמנת
200 גרם שוקולד לבן

הכנת הבצק:

1. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה, במיקסר עם מטרפה מקציפים לקציפה בהירה, מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקציפה.
2. מניחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה ואופים 10-12 דקות בחום של 170 מעלות.
הכנת המוס:
1. מקציפים שמנת, ממיסים את השוקולד, מניחים 100 מ"ל שמנת בסיר ואת הג'לטין מרככים במים קרים, כשהשמנת רותחת מכניסים את הג'לטין, מערבבים היטב.
3. יוצקים את השמנת לחלמונים, מקפלים פנימה את השוקולד ואת מחית הפיסטוק ולבסוף מקפלים פנימה שמנת מתוקה מוקצפת. מניחים בצד.

הכנת הגנאש:

מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד.

בניית המנה:

1. קורצים את בצק הג'נואז בעזרת הרינג ל-12 דיסקיות. כל עיגול מרטיבים בסירופ סוכר וניל, מניחים בתחתית התבנית 6 דיסקיות, מעל מניחים את הרינג. פורסים את התותים ומניחים את חצאי התותים צמודים לדפנות הרינג. יוצקים את המוס ומכסים כל דיסקית עם דיסקית הג'נואז הנותרת. מעבירים למקרר ללילה.
2.  מוציאים מהקירור, מכינים את גנאש השוקולד הלבן, יוצקים אותו מעל המוס, מצננים עשר דקות נוספות, מרימים בעדינות את הרינג מהתבנית ומגישים.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->