פנקייק לכל בית: מתכונים וטיפים לכבוד יום הפנקייק

כמחווה לעם הבריטי שחוגג היום את "יום הפנקייק", קבלו שני מתכונים וגם כמה טיפים לחוויית אכילה אולטימטיבית

מעריב | 8/3/2011 13:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בבריטניה חוגגים היום את "יום הפנקייק", מסורת מקסימה, שמצויינת כל שנה, ביום שלישי לפני צום הלנט עם שלל אירועים על טהרת המאכל האוורירי, ובעיקר באכילת פנקייק - עם שוקולד, מייפל ושידרוגים מעניינים נוספים.

כמחווה לבירה הבריטית ובעיקר מתוך אהבה לפנקייק קבלו שני מתכונים לפנקייק - אחד בסיסי והשני עם טוויסט בריא. בסוף תמצאו גם שלל טיפים משדרגים.
גטי אימג'ס
לחגוג איתו. פנקייק. גטי אימג'ס
פנקייק / הגירסה הבסיסית

החומרים:

כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה רכה
1 ביצה

ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים בהדרגה את הרטובים  מערבבים היטב, עדיף באמצעות מטרפה ידנית. משמנים מחבת טפלון, מנגבים את עודפי השמן עם מגבת נייר, ומחכים שהשמן ירתח.
2. יוצקים

במרכז המחבת את הפנקייק הראשון.
3. כשמופיעים חורים ובורות בחלקו העליון של הפנקייק, הגיע הזמן להפוך.
4. מטגנים דקה נוספת, ומוציאים לצלחת שממתינה, מצופה במגבת נייר לספוג את עודפי השמן.

Getty Images
סירופ מייפל. Getty Images
פנקייק כוסמין / הגירסה הבריאה

החומרים:

3 ביצים
125 גרם קמח כוסמין
כפית גדולה של דבש אורגני
קמצוץ אבקת אפייה
140 מ"ל חלב שקדים
קצת מלח אטלנטי

ההכנה:

1. מפרידים את הביצים צהוב מלבן, בקערת הצהובים מוסיפים את קמח הכוסמין, דבש, אבקת אפיה ומלח ומערבבים.
2. לאט מוסיפים חלב לקבלת בלילה אחידה (אפשר גם לילה קודם).
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות לתוך הבלילה השנייה.
4. מטגנים במחבת קרמי בלי שמן, שתיים עד שלוש דקות לכל צד.


הגרסה הבריאה מבוססת על הספר Fast Food Naturally.

גטי אימג'ס
לערבב בתוך הבלילה. נטיפי שוקולד. גטי אימג'ס
טיפים למעריצים אמיתיים

1. לא להכין פנקייק בנוכחות הבעל והילדים, אחרת לא יישארו פנקייקים לארוחה.
2. את הפנקייק הראשון אף פעם לא אוכלים, אל תתבאסו אם הוא יוצא מכוער.
3. כשזה נוגע לפנקייק - כמה שיותר קטן יותר טעים.
4. רצוי לשדרג באמצעות נטיפי שוקולד לאפייה או אוכמניות בתוך הבלילה.
5. אפשר להחליף את הסוכר בחצי כוס דבש.
6. כדי להוסיף אווריריות, אפשר להמיר חלק מהחלב במי סודה.
7. גרידת לימון משדרגת הבלילה לגמרי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->