פנקייק לכל בית: מתכונים וטיפים לכבוד יום הפנקייק
כמחווה לעם הבריטי שחוגג היום את "יום הפנקייק", קבלו שני מתכונים וגם כמה טיפים לחוויית אכילה אולטימטיבית
כמחווה לבירה הבריטית ובעיקר מתוך אהבה לפנקייק קבלו שני מתכונים לפנקייק - אחד בסיסי והשני עם טוויסט בריא. בסוף תמצאו גם שלל טיפים משדרגים.

החומרים:
כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה רכה
1 ביצה
ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים בהדרגה את הרטובים מערבבים היטב, עדיף באמצעות מטרפה ידנית. משמנים מחבת טפלון, מנגבים את עודפי השמן עם מגבת נייר, ומחכים שהשמן ירתח.
2. יוצקים
3. כשמופיעים חורים ובורות בחלקו העליון של הפנקייק, הגיע הזמן להפוך.
4. מטגנים דקה נוספת, ומוציאים לצלחת שממתינה, מצופה במגבת נייר לספוג את עודפי השמן.

החומרים:
3 ביצים
125 גרם קמח כוסמין
כפית גדולה של דבש אורגני
קמצוץ אבקת אפייה
140 מ"ל חלב שקדים
קצת מלח אטלנטי
ההכנה:
1. מפרידים את הביצים צהוב מלבן, בקערת הצהובים מוסיפים את קמח הכוסמין, דבש, אבקת אפיה ומלח ומערבבים.
2. לאט מוסיפים חלב לקבלת בלילה אחידה (אפשר גם לילה קודם).
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות לתוך הבלילה השנייה.
4. מטגנים במחבת קרמי בלי שמן, שתיים עד שלוש דקות לכל צד.
הגרסה הבריאה מבוססת על הספר Fast Food Naturally.

1. לא להכין פנקייק בנוכחות הבעל והילדים, אחרת לא יישארו פנקייקים לארוחה.
2. את הפנקייק הראשון אף פעם לא אוכלים, אל תתבאסו אם הוא יוצא מכוער.
3. כשזה נוגע לפנקייק - כמה שיותר קטן יותר טעים.
4. רצוי לשדרג באמצעות נטיפי שוקולד לאפייה או אוכמניות בתוך הבלילה.
5. אפשר להחליף את הסוכר בחצי כוס דבש.
6. כדי להוסיף אווריריות, אפשר להמיר חלק מהחלב במי סודה.
7. גרידת לימון משדרגת הבלילה לגמרי.