עשיר וטוב לו: מתכון למרק שעועית
החורף מביא איתו גשם, שלוליות אבל גם מרקים. השף ליאור בחשיאן ממסעדת "רוטנברג" תורם מתכון למרק שעועית עשיר בטעמים
250 ג' שעועית לבנה יבשה שהושרתה לילה במים
4 גזרים חתוכים לקוביות
4 בצלים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי גדולים חתוכים לטבעות
1 צרור כוסברה קצוץ
5 שיני שום מקולפות ופרוסות
1 גמבה אדומה מנוקה מחרצנים וחתוכה לקוביות
1 פלפל חריף מנוקה מחרצנים וקצוץ דק (לא חובה)
1 כוס עגבניות מרוסקות
תבלינים: כורכום, כמון, פלפל, מלח, סוכר

מרק שעועית.
בעז לביא
ההכנה:
1. מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה.
2. בסיר נפרד מטגנים בשמן זית בצל, גזר, שום, סלרי, גמבה ופלפל חריף עד להזהבה.
3. מוסיפים את העגבניות והכוסברה וממשיכים בטיגון עד שנוזלי העגבניות מצטמצמים.
4. מוסיפים כפית כמון, כפית כורכום, כפית סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם.
5. מטגנים את הירקות והתבלינים
דקה נוספת.
6. מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה לסיר המרק ומביאים לרתיחה.
7. מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה (כחצי ליטר- ליטר).
8. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה (עד שהגזר רך).
9. מתקנים תיבול
אפשר וכדאי לשדרג את המרק על ידי הוספת 250 ג' בשר טחון בשלב טיגון הירקות.
המתכון באדיבות השף ליאור בחשיאן, מסעדת רוטברג, ליד קיבוץ גשר, טלפון: 04-6752237.