כמו דג ברוטב: חריימה בורי עם פול ירוק
מתכון לשבת: דג הבורי מתאים מאוד למנת החריימה המסורתית. יש לו מרקם בשרני שסופג טוב את רוטב העגבניות. לכבוד הסופ"ש קבלו מתכון לחריימה טריפוליטאית חריפה שתוכלו לטבול בה את החלה שקניתם לשבת
2 דגי בורי
3 פלפל אדום
10 שום פרוס גס
4 פלפלים חריף
כף פלפל שאטה
חצי קופסא רסק עגבניות
כוס פול ירוק
1 כף כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
קופסא גדולה עגבניות מרוסקות
2 כפות שטוחות מלח
צרור כוסברה חתוך דק

חריימה בורי.
דניאל לילה
ההכנה:
1. מטגנים את הפלפל האדום והפלפל החריף עד הזעה ומוסיפים את שום והשאטה.
2. לאחר טיגון קל נוסף מוסיפים את הרסק ומערבבים.
3. מוסיפים כוס פול ירוק מבושל, כמון ופפריקה ועגבניות מרוסקות.
4. ממלאים חצי מקופסת העגבניות מים ומוסיפים לסיר.
5. מוסיפים
מלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
6. מסירים לדגים את הראש והזנב וחותכים לפרוסות של 200 גר.
מנחים את פרוסות הדג אחד לצידי השני (לא מעל) מפזרים את הכוסברה ומביאים לרתיחה.
7. לאחר הרתיחה מנמיכים את להבת האש לעוד 30 דקות בבישול איטי.
באדיבות השף מיכאל נרקיס, "דודה" - ביסטרו עברי, רחוב הבנים 27, הוד השרון, 09-7452748.