כמו דג ברוטב: חריימה בורי עם פול ירוק

מתכון לשבת: דג הבורי מתאים מאוד למנת החריימה המסורתית. יש לו מרקם בשרני שסופג טוב את רוטב העגבניות. לכבוד הסופ"ש קבלו מתכון לחריימה טריפוליטאית חריפה שתוכלו לטבול בה את החלה שקניתם לשבת

nrg מעריב | 29/1/2011 8:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: דג,חריימה,בורי
המצרכים ל-2-3 סועדים:

2 דגי בורי
3 פלפל אדום
10 שום פרוס גס
4 פלפלים חריף
כף פלפל שאטה
חצי קופסא רסק עגבניות
כוס פול ירוק
1 כף כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
קופסא גדולה עגבניות מרוסקות
2 כפות שטוחות מלח
צרור כוסברה חתוך דק

דניאל לילה
חריימה בורי. דניאל לילה

ההכנה:

1. מטגנים את הפלפל האדום והפלפל החריף עד הזעה ומוסיפים את  שום והשאטה.
2. לאחר טיגון קל נוסף מוסיפים את הרסק ומערבבים.
3. מוסיפים כוס פול ירוק מבושל,  כמון ופפריקה ועגבניות מרוסקות.
4. ממלאים חצי מקופסת העגבניות מים ומוסיפים לסיר.
5. מוסיפים

מלח  לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
6. מסירים לדגים את הראש והזנב וחותכים לפרוסות של 200 גר.
מנחים את פרוסות הדג אחד לצידי השני (לא מעל) מפזרים את הכוסברה ומביאים לרתיחה. 
7.  לאחר הרתיחה מנמיכים את להבת האש לעוד 30 דקות בבישול איטי.

באדיבות השף מיכאל נרקיס, "דודה" - ביסטרו עברי, רחוב הבנים 27, הוד השרון, 09-7452748.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->