חגיגת חורף: סלט עדשים ותפוזים

פירות הדר הולכים יופי עם סלט, בעיקר בגלל המיץ המתקתק שלהם. קבלו מתכון לסלט עדשים ותפוזים, לא שיגרתי, אבל טעים טעים וגם מלא בויטמינים, באדיבות השוק האורגני במתחם התחנה

nrg מעריב | 25/1/2011 8:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:

1 תפוז
1 קלמנטינה
1 בצל
2 שיני שום קצוצות
250 גרם עדשים חומות או שחורות
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 עלי מרווה קצוצים
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל

יחצ
סלט עדשים ותפוזים. להבריח את תחלואי החורף. יחצ
ההכנה:

1. מחממים בסיר שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום והמרווה.
2. מוסיפים את העדשים ומערבבים כדקה.
3. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי.
4. מביאים לרתיחה, ומבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות העדשים (כחצי שעה).
5. מסננים ומניחים לצינון.
6. מקלפים את התפוז, מפרידים לפלחים וחותכים כל פלח ל-4 חלקים.
7. סוחטים

את הקלמנטינה ומסננים את המיץ.
8. מערבבים את העדשים יחד עם הפטרוזיליה ואגוזי המלך הקצוצים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
9. מוסיפים לתערובת את התפוזים.
10. בקערה מערבבים את מיץ הקלמנטינה יחד עם שמן זית, מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת חלקה.
11. יוצקים את התערובת על העדשים והתפוזים, מערבבים בעדינות ומגישים.

באדיבות השוק האורגני במתחם "התחנה", ימי שישי 8:00-14:00, יחזקאל קויפמן 2, נוה צדק, יפו. טל: 03-7764005.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->