נקניקיות, פאי בשלל צבעים ואוכל בשדה תעופה: הטרנדים הקולינריים ל-2011
רוצים לדעת מה יאכלו בתל אביב בעוד שנה? תבדקו מה אוכלים בניו יורק עכשיו. המגזין "רייצ'ל ריי" בחר את הטרנדים המובילים באוכל של התפוח הגדול. אז הצצנו

הטיסות בעולמנו הפכו לחווייה מייגעת – כולל הבידוק הבטחוני, ההמתנה האינסופית והאוכל היקר והמחריד – וזאת הזדמנות מצוינת להציע פינוק והתרגעות לנוסעים, בעיקר לקראת השעות שאותן יבלו עם אוכל של מטוסים.
שפים מקומיים ינסו לתת לנוסעים העוברים קצת טעם

המאפים האסתטיים, עם הניחוח של בית סבתא (בהנחה שסבתא שלכם מגיעה מפרבר אמריקאי), חוזרים ובגדול. למה? ב"רייצ'ל ריי" חושבים שהסיבה נעוצה במעריץ הכי מפורסם של עוגות הפאי: הנשיא ברק אובמה.
"פאי הוא אוכל הנחמה המושלם", טוענים ברייצ'ל ריי. "ויותר מזה, הוא מציע ארוחה שלמה במנה אחת".
ניו יורק מלאה כרגע במסעדות שמבוססות על פאי, כמו "בלק-בירדס", שמגישה מיני מעדני פאי מבוססים על בשר, אבל גם קינוחים קלאסיים כמו פאי תפוחים ופאי שוקולד פקאן. ויש כמובן גם גרסאות אקטרה יצירתיות, כמו ב"היל קאנטרי צ'יקן" בברודווי, שמגישים מילקשייק פאי: גלידת וניל, חלב ופאי – במיקסר.
סביר להניח שגם במדינת תל אביב עמל מישהו כרגע על פיצוח מתכוני הפאי שיטעמו לחיך הישראלי. מי יודע, אם תזדרזו – תזכו להמציא את הקיורטוש הבא.
תמו ימי הנקניקיות עם שתייה בעשרה שקלים מחוץ למועדון, שמקורן מפוקפק עד מבחיל. אבל בניו יורק, העיר שהמציאה את דוכני הנקניקיות הניידים מחוץ לכל בניין, מתרגלים במהירות לנקניקיות מדוגמות ומושקעות על כל חלקיהן – הבשר, הרטבים והלחמניה.

גם הדוכנים הניידים משתדרגים במהירות, ותמורת מחירים גבוהים יחסית (8-10 דולר לנקניקיה), מציעים נקניקיות מושקעות עם רטבים מוצלחים במיוחד. "זה משקף את האופי של העיר", אומרת ב"רייצ'ל מיי". "זאת עיר יצירתית. אנחנו נהנים מהכל, אפילו מהדברים הפשוטים והאיקוניים, כמו הנקניקיות".







נא להמתין לטעינת התגובות