נקניקיות, פאי בשלל צבעים ואוכל בשדה תעופה: הטרנדים הקולינריים ל-2011

רוצים לדעת מה יאכלו בתל אביב בעוד שנה? תבדקו מה אוכלים בניו יורק עכשיו. המגזין "רייצ'ל ריי" בחר את הטרנדים המובילים באוכל של התפוח הגדול. אז הצצנו

סגנון מעריב | 4/1/2011 15:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המגזין "רייצ'ל ריי" בחר את הטרנדים הבולטים שצפויים בעולם המזון ב-2011. הם אמנם מהמרים על הטרנדים שישלטו בניו יורק, אבל יש להניח שחלקם יגיע לארץ בשנים הקרובות.
צילום: איי-פי
אוכל טוב בזמן שתמתינו? שדה התעופה בן גוריון צילום: איי-פי
גורמה בשדה התעופה

הטיסות בעולמנו הפכו לחווייה מייגעת – כולל הבידוק הבטחוני, ההמתנה האינסופית והאוכל היקר והמחריד – וזאת הזדמנות מצוינת להציע פינוק והתרגעות לנוסעים, בעיקר לקראת השעות שאותן יבלו עם אוכל של מטוסים.

שפים מקומיים ינסו לתת לנוסעים העוברים קצת טעם

מקומי. בשדה התעופה לה גוורדיה בניו יורק', למשל, פתחו כבר למעלה מעשר מסעדות, כולל פיצריה, המבורגרייה יוקרתית ומסעדת סטייקים. "השפים הכי טובים בעיר מבינים שאנשים שנוטים לטוס לעיתים קרובות, אוהבים לאכול טוב", אומרת העורכת של "רייצ'ל ריי".

AP
הדבר החם הבא. פאי שוקולד AP
פאי

המאפים האסתטיים, עם הניחוח של בית סבתא (בהנחה שסבתא שלכם מגיעה מפרבר אמריקאי), חוזרים ובגדול. למה? ב"רייצ'ל ריי" חושבים שהסיבה נעוצה במעריץ הכי מפורסם של עוגות הפאי: הנשיא ברק אובמה.

"פאי הוא אוכל הנחמה המושלם", טוענים ברייצ'ל ריי. "ויותר מזה, הוא מציע ארוחה שלמה במנה אחת".

ניו יורק מלאה כרגע במסעדות שמבוססות על פאי, כמו "בלק-בירדס", שמגישה מיני מעדני פאי מבוססים על בשר, אבל גם קינוחים קלאסיים כמו פאי תפוחים ופאי שוקולד פקאן. ויש כמובן גם גרסאות אקטרה יצירתיות, כמו ב"היל קאנטרי צ'יקן" בברודווי, שמגישים מילקשייק פאי: גלידת וניל, חלב ופאי – במיקסר.

סביר להניח שגם במדינת תל אביב עמל מישהו כרגע על פיצוח מתכוני הפאי שיטעמו לחיך הישראלי. מי יודע, אם תזדרזו – תזכו להמציא את הקיורטוש הבא.

נקניקיות מדוגמות

תמו ימי הנקניקיות עם שתייה בעשרה שקלים מחוץ למועדון, שמקורן מפוקפק עד מבחיל. אבל בניו יורק, העיר שהמציאה את דוכני הנקניקיות הניידים מחוץ לכל בניין, מתרגלים במהירות לנקניקיות מדוגמות ומושקעות על כל חלקיהן – הבשר, הרטבים והלחמניה.
 

קלאסיקה ניו יורקית. נקניקיות
קלאסיקה ניו יורקית. נקניקיות EPA
אנחנו כבר מכירים את זה מהשיאים הנפלאים של וינס מוסטר בשרקוטרי, ומפרנק, הפאסט פוד המוצלח שמשתלט על תל אביב, אבל בניו יורק מתעקשים להמציא את הגלגל. ב"קריף דוגס" תמצאו עשרות סוגי נקניקיות, כולל מנה שנקראת "בוקר טוב" ומוגשת עם גבינה, בייקון וביצה מטוגנת.

גם הדוכנים הניידים משתדרגים במהירות, ותמורת מחירים גבוהים יחסית (8-10 דולר לנקניקיה), מציעים נקניקיות מושקעות עם רטבים מוצלחים במיוחד. "זה משקף את האופי של העיר", אומרת ב"רייצ'ל מיי". "זאת עיר יצירתית. אנחנו נהנים מהכל, אפילו מהדברים הפשוטים והאיקוניים, כמו הנקניקיות".





כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_2/ -->