טעם יקר: עוגיות מקרונס ממולאות בשוקולד לבן ושמפניה
הן יפות, מתוקות ונימוחות ותמיד תהיתם איך מכינים אותן בבית? לכבוד ערב השנה החדשה, קבלו הסבר אישי על הכנת עוגיות מקרונס עם שמפניה, מהשף-קונדיטור דודו אוטמזגין. ניצוץ יוקרתי לארוחת ערב החג
המרכיבים ל-80 מקרונס:
150 גרם סוכר
35 מ"ל מים
4 חלבונים
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם אבקת שקדים
1 מקל וניל, חצוי לאורך
לגנאש:
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל שמפנייה בולינג'ר ספיישל קאווה
1 מקל וניל, חצוי לאורך
500 גרם שוקולד לבן

1. מניחים בסיר קטן את הסוכר והמים, ובמקביל מניחים במיקסר עם מקצפה חצי מכמות החלבונים.
2. מחממים את הסוכר והמים לטמפרטורה של 110 מעלות (יש לבדוק בעזרת מדחום מקצועי בלבד). כשהמים מגיעים לטמפרטורה המתאימה מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה. ממשיכים לחמם ל 118 מעלות, מסירים מהאש ומוזגים באיטיות את הסירופ שהתקבל למיקסר, תוך הורדה של המהירות לאיטית.
3. מערבבים בקערה נפרדת את אבקת השקדים, שארית החלבונים ותוכן מקל הווניל. מוסיפים לקערה את תערובת הסירופ בתנועות קיפול.
4. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק קטן ומזלפים עיגולים בקוטר 3.5 ס"מ במרווחים של 2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. משהים בטמפרטורת החדר 15 דקות, ובודקים באצבע אם המקרון התייבשה מעט. אופים 5-7 דקות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, עד ייבוש מלא. משחררים מנייר האפייה.
הגנאש:
1. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה, מקל הווניל ותוכנו. כשרותח מוסיפים את השוקולד ומסירים מהאש. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
2. מוציאים את מקל הווניל, מוסיפים את השמפניה, מערבבים לתערובת חלקה.
3. מעבירים את התערובת לכלי ומכסים בניילון נצמד. משהים במקרר עד קירור מלא.
4. הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים במרכזן את הגנאש. סוגרים כל זוג עוגיות בתנועה סיבובית.
שומרים בכלי אטום בקירור עד שבועיים.
באדיבות הקונטידור דודו אוטמזגין וחברת הכרם.






נא להמתין לטעינת התגובות