למי קראת מופלטה? מתכוני מימונה
חגיגות המימונה שיחלו מחר עמוסות כל טוב ובעיקר בהרבה מאוד מתוק. לאלה שלא התמזל מזלם להיות מוזמנים לאירוע עצמו, הנה שלושה מתכונים מסורתיים שתוכלו להכין גם בבית
החומרים:
1 ק"ג קמח
700 גרם מים פושרים
1כף מלח
1 שקית שמרים
שמן
ההכנה:
1. שופכים את הקמח לקערה ומוסיפים את שקית השמרים.
2. מוסיפים את המים ואת המלח ולשים ביד למשך 5 דק' עד קבלת בצק דביק.
3. עם יד טבולה במעט שמן צרים כדורים במשקל של בערך 70 גרם ומניחים אותם על משטח משומן. נותנים להם לנוח כ-30 דק'.
4. משטחים את הכדורים כשהידיים טבולות בשמן עד לקבלת בצקיות בעובי של כ-2 מ"מ ומניחים על מחבת שחוממה מראש. אין להפוך את המופלטה הראשונה אלא להניח מעליה עוד אחת ואז להפוך את שניהם ביחד וכך הלאה.
5. מומלץ להוסיף חמאה ודבש.
החומרים (20 יחידות):
800 גרם קמח רגיל
1 שקית שמרית
2 כפות סוכר
3 כוסות מים בטמפרטורת החדר
1כף מלח
1 ליטר שמן לטיגון
אבקת סוכר לפי הטעם/ סוכר רגיל לציפוי
ההכנה:
1. שופכים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים.
2. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את שקית השמרים.
3. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת בצק רך יחסית.
4. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעתיים בהתאם לטמפרטורה.
5. לאחר שעה, מחממים היטב את השמן. כשהשמן חם, מנמיכים את הלהבה.
6. את הספינג' יוצרים בעזרת ידיים רטובות מאחר ובצק הספינג' דביק למדי, יוצרים עיגולים עם חור באמצע ומטגנים עד הזהבה.
7. אפשר לפזר מעל סוכר, אבקת סוכר או דבש.
החומרים:
300 גרם אגוזי מלך, קצוצים
300 גרם צימוקים
מעט ציפורן טחון
½ כוס סילאן/דבש, מדוללים במים
לסירופ:
1 כוס סוכר
½ כוס מים
1 כף מיץ לימון
מעט תמצית מי ורדים
ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים למילוי של הסיגארים.
2. לוקחים דפי פילו - עלים של סיגר - וחותכים כל עלה לשתי יחידות.
3. מניחים את התערובת באורך של חצי העלה ולקפל בצדדים.
4. מגלגלים ומדביקים בעזרת מעט קמח ומים.
5. מטגנים בשמן עמוק וטובלים בתוך מי סוכר עם מעט מי ורדים.
להגשה: לאלו שהמתיקות מעט קשה להם מאחר וגם המילוי מתוק וגם בגלל תוספת מי הוורדים, מומלץ לשלב עגבניה פרוסה דק-דק ורצועות מלפפון. השילוב יוצר מעט איזון ונותן טוויסט מיוחד בטעם. לאלו שאוהבים רק מתוק אפשר לדבוק בגירסה הקלאסית.
באדיבות מסעדת אתניקה, הרצליה פיתוח