על טעם וריח: מרק גזר עם ג'ינג'ר ודבש

הדבש מחזק את המערכת החיסונית, משמש מקור לאנרגיה מהירה וגם עושה נפלאות לעור. קבלו מתכון למרק גזר בניחוח מתקתק

nrg מעריב | 9/10/2010 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: גזר,דבש,מרקים
חומרים:

30 ג' חמאה
250 ג' בצלים לבנים פרוסים דק
שורש סלרי קטן, קלוף ופרוס
1 ק"ג גזרים קלופים ופרוסים
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
2-4 כפות דבש
מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפת לימון מחצי לימון
מלח ופלפל לבן גרוס טרי
מים
כאופציה – שמנת מתוקה אחת

להגשה:

שמנת חמוצה מעורבבת היטב למרקם קרמי
גרידת תפוז



מוטי פישביין
מרק גזר עם דבש, ריח ניחוח. מוטי פישביין
ההכנה:

1. לאדות בסיר על אש בינונית, בצל פרוס בחמאה עד שהופך לשקוף, לא לתת לו להשחים.
2. להוסיף גזרים  וג'ינג'ר ולערבב עם הבצל, לאדות כ5 דקות.
3. להוסיף שתי כפות דבש, מיץ וקליפת תפוז ולימון ולערבב.
4. לכסות במים, להמליח ולפלפל ולהרתיח על אש גבוהה.
5. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-50 דקות עד שהגזר רך לגמרי.
6. להוריד את האש, להוציא עם

מצקת שתי כפות מהנוזל ולשמור בצד.
7. לטחון את המרק בבלנדר יד או בלנדר רגיל ולהחזיר לסיר.
8. במידה ורוצים, זה הזמן להוסיף שמנת מתוקה, להביא לסף רתיחה ולהנמיך את האש.
9. להוסיף נוזלים לסמיכות הרצויה, לתקן תיבול ולהוסיף עוד דבש לטעמכם.
10. להגשה - לצקת מרק לקערה או לכוס קפה הפוך, לקשט בכפית שמנת במרכז ועליה מעט גרידת תפוז טרי.

באדיבות השפית מאיה פלמון מעוז עבור "מועצת הדבש".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים