מתוק ומשכר: מתכון למוס שוקולד עם אלכוהול
מוס שוקולד עשיר, חלק ודקדנטי ממש עם תיבול ממזרי ומפתיע. לסיים את הארוחה עם קינוח שמשלב שני תענוגות ממכרים: אלכוהול ושוקולד

מוס שוקולד. תקראו לנו בסוף הארוחה. תום מקרטני
2-3 כפות חלב
30 גרם חמאה
1/8 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
6 ביצים גודל L, מופרדות
100 גרם אבקת סוכר
ברנדי (אפשר גם ליקרים אחרים: קהלואה, ליקר אגוזים ואפילו סאות'רן קומפורט)
רבע גרידת תפוז
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים, או במיקרו (בזהירות!) ומערבבים למסה חלקה.
2. ממיסים פנימה את החמאה והצ'ילי ומערבבים הלאה, לקבלת מסה חלקה.
3. בקערה מתאימה, מקציפים את החלמונים והסוכר ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט. מערבבים היטב.
4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים (לבן הביצה)
5. לתוך קעריות ההגשה יוצקים מעט ברנדי, ולתוכו מכניסים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום).
6. בזהירות, מניחים מהמוס בקעריות ומעבירים למקרר לשעה.
7. מגישים עם מעט קצפת, או מקשטים בשבבי שקדים מושחמים.
המתכון באדיבות חברת "טיב טעם".