מתוק זה טעם החיים

ארוחה תהפוך בן רגע למושחתת כשתניחו על השולחן קינוח שוקולדי. מצד שני, למה לאכול כשיש שוקולד? השף-קונדיטור דודו אוטמזגין מציע ארבע אפשרויות קלאסיות, עשירות, מושחתות, ולא יותר מדי מסובכות

דודו אוטמזגין | 5/3/2011 6:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דרור כץ
בראוניז. דרור כץ
בראוניז

החומרים לתבנית של 40X30 ס"מ:

480 גרם שוקולד מריר (72 אחוז מוצקי קקאו)
240 גרם חמאה
30 מ"ל (2 כפות) אספרסו מוכן (או נס קפה מוכן)
100 מ"ל (1/2 כוס) ליקר אמרטו
5 ביצים
280 גרם (1 ו-1/2 כוסות פחות כף) סוכר
160 גרם (1 כוס ועוד כף)קמח
3 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה
50 גרם אגוזי מלך שלמים

ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי). מוסיפים את האספרסו והליקר ומערבבים.
2. מקציפים את הביצים והסוכר ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בתנועות קיפול.
3. יוצקים

את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות . מצננים.
4. משהים שעתיים-שלוש במקפיא וחותכים לריבועים. ניתן לשמור בקירור עד חודש, או לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקפיא עד חודשיים.

דרור כץ
פרלין שוקולד. דרור כץ
פרלין שוקולד

החומרים לתבנית של 40X30 ס"מ:

300 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
350 גרם נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
100 גרם שקדים פרוסים
80 גרם פיסטוקים, מקולפים וקלויים

ההכנה:

1. ממיסים את שני סוגי השוקולד והנוגט בקערה המונחת מעל סיר ובו מים רותחים (בן מארי). מוסיפים את השקדים והפיסטוקים ומערבבים.
2. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומשהים במקרר שלוש שעות לפחות, עד התייצבות.
3. חותכים למלבנים בגודל 3X1 ס"מ. אפשר לשמור בקירור עד חודש.

דרור כץ
מרקיז שוקולד לבן ושמפניה. דרור כץ
מרקיז שוקולד לבן ושמפניה

החומרים לתבנית 40X30 ס"מ:

300 גרם חמאה
250 גרם (3/4 כוס פחות כף) דבש
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות המתמחות)
375 גרם שוקולד מריר
225 גרם פצפוצי אורז (לא מסוכרים)
125 גרם אגוזי פקאן, קלויים
125 גרם פקאן סיני

לציפוי:
200 גרם חמאת קקאו
250 גרם שוקולד לבן
125 מ"ל (1/2 כוס) שמפניה

ההכנה:

1. מביאים לרתיחה יחד בסיר את החמאה, הדבש, הסוכר וחמאת הקקאו. כשרותח מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד המסה.
2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את פצפוצי האורז עם שני סוגי הפקאן. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
4. לציפוי: ממיסים את חמאת הקקאו בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד המסה. מקררים מעט. מוסיפים את השמפניה, מערבבים ויוצקים על תערובת הפקאן שבתבנית. משהים במקרר שלוש שעות לפחות.
5. חותכים למלבנים בגודל 1X4 ס"מ. ניתן לשמור במקרר עד שלושה שבועות.

דרור כץ
קראנץ' שוקולד ואגוזים. דרור כץ
קראנץ' שוקולד אגוזים

החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק, 35 ס"מ:

2 ביצים
100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 ו-1/3 כפות) חלב
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
75 גרם (4 ו-1/4 כוס ועוד 1 ו-1/4 כפות) סוכר
375 גרם (2 ו-1/2 כוסות ועוד 2 ו-1/2 כפות) קמח
15 גרם שמרים טריים

למילוי:

250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה

להרכבה:

100 גרם אגוזי מלך, טחונים
1 ביצה, טרופה

ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הביצים, החלב, החמאה, קליפת הלימון והמלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
2. מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים 14 דקות במהירות נמוכה, עד שהבצק ניתק מהדפנות. תוך כדי הלישה מנקים בלקקן את דפנות המיקסר.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים שעה בטמפרטורת החדר.
4. מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שווים ועוטפים כל חלק בניילון נצמד. משהים במקרר במשך יממה.
5. להכנת המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי)  ומערבבים לתערובת חלקה. משהים במשך יממה בטמפרטורת החדר, עד שהתערובת מתייצבת.
6. ההרכבה: מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח למלבן 40X30 ס"מ ובעובי שלושה מ"מ. מורחים על כל מלבן חצי מכמות המילוי, ומפזרים מעל חצי מכמות האגוזים.
7. מגלגלים כל מלבן לגלילה, חוצים כל גלילה לאורך וקולעים אותה לצמה של שני חלקים. מניחים כל צמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים ביצה ומשהים שעה ורבע בטמפרטורת החדר להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
8. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-155 מעלות. מצננים ושומרים בכלי אטום.

המתכונים מתוך ספרו של דודו אוטמזגין "אמנות הפטיסרי". צילומים: דרור כץ. מחיר 179 שקל, הוצאת "כל טקסט".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->