הסלט הנדיב: סלט אנדיב עם זעפרן
סלט אנדיב מושקע, על טהרת האגסים ודבש התמרים, למי שרוצה להתפנק, גם ביום חול, בסלט שהוא יצירה שלמה

מלצר, יש שערות זעפרן בסלט שלי. סלט אנדיב. מיטל סלומון
לאגסים:
4 אגסים קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרבעים
כוס יין לבן
כף וחצי דבש תמרים (סילאן)
3 שערות זעפרן
כף מיץ לימון
לרוטב הוינגרט:
50 גר' סילאן
20 מ"ל חומץ בלסמי
20 מ"ל חומץ בן יין לבן
1 כפית חרדל
90 מ"ל שמן זית
לסלט:
אנדיב אחד מפורק לעלים
בצל שאלוט חתוך לרצועות
חופן עלי בייבי נקיים מגבעולים
30 גר' אגוזי פקאן קלויים
ההכנה:
1. מבשלים את האגסים בסיר עם מים עם כל המצרכים כרבע שעה עד לריכוך האגסים. מקררים היטב.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מלבד השמן, במעבד
מזון. את השמן מוסיפים באיטיות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
3. מערבבים את מרכיבי הסלט עם האגסים ו-4 כפות הוינגרט, ומגישים.
המתכון באדיבות השף יענקל'ה תורג'מן ממסעדת 1868, המלך דוד 10, ירושלים.