הסלט הנדיב: סלט אנדיב עם זעפרן

סלט אנדיב מושקע, על טהרת האגסים ודבש התמרים, למי שרוצה להתפנק, גם ביום חול, בסלט שהוא יצירה שלמה

nrg מעריב | 5/12/2010 14:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אנדיב,אגסים
חומרים ל-4 סועדים:
 
מלצר, יש שערות זעפרן בסלט שלי. סלט אנדיב.
מלצר, יש שערות זעפרן בסלט שלי. סלט אנדיב. מיטל סלומון

לאגסים:
4 אגסים קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרבעים
כוס יין לבן
כף וחצי דבש תמרים (סילאן)
3 שערות זעפרן
כף מיץ לימון

לרוטב הוינגרט:
50 גר' סילאן
20 מ"ל חומץ בלסמי
20 מ"ל חומץ בן יין לבן
1 כפית חרדל
90 מ"ל שמן זית

לסלט:
אנדיב אחד מפורק לעלים
בצל שאלוט חתוך לרצועות
חופן עלי בייבי נקיים מגבעולים
30 גר' אגוזי פקאן קלויים

ההכנה:
1. מבשלים את האגסים בסיר עם מים עם כל המצרכים כרבע שעה עד לריכוך האגסים. מקררים היטב.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מלבד השמן, במעבד
מזון.  את השמן מוסיפים באיטיות עד  לקבלת מרקם חלק ואחיד.
3. מערבבים את מרכיבי הסלט עם האגסים ו-4 כפות הוינגרט, ומגישים.

המתכון באדיבות השף יענקל'ה תורג'מן ממסעדת 1868, המלך דוד 10, ירושלים. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->