קר לו, לרוטב: ביקור ברוטשילד'ס קיטשן
פילה הבקר היה עסיסי למחצה, הרוטב קר אבל לשון העגל יצירתית וטעימה. רוטשילד'ס קיטשן עברה מהפך במטבח, אבל לא בטוח שאייל שני היה כותב לה שיר הלל. מבקר הבית שלנו חצי נהנה

לאחרונה הוחלף שם השף: במקום סבינה ולדמן הגיע אורן לוקסנבורג, שממטעמיו בננה, מקום עבודתו הקודם, לא התעלפנו. לכן לא ציפינו שרוטשילד'ס תעבור, בגין המהפך במטבח, גם מהפך בתדמית. לא ציפינו, לכן גם לא ממש התאכזבנו. התפריט הוחלף במנות חביבות למדי וטעימות במידה, אבל בשורה התחתונה עדיין מדובר במנות משעממות. אי אפשר לומר שאין במנות יצירתיות - בהחלט יש, אבל עם יד על הלב חייבים לומר שלא כל יצירתיות מצליחה בסופו של דבר להיהפך ליצירה (ויעיד על כך משורר האוכל אייל שני). אי אפשר גם לומר שהמנות לא טעימות - הן דווקא כן, אבל טעמנו טובות מהן.
דווקא לשון העגל (42 שקל) היא מנה ראשונה יצירתית וטעימה, שממנה נהנינו במיוחד. הלשון הצלויה נפרסת כאן לפרוסות, מתובלת במלח גס, מעליה צלפים ולצדה עגבניות מיובשות ויוגורט. טעמיהן הדומיננטיים של התוספות גוברים על טעם הלשון המעודן, ואילו היוגורט נבלע כליל בתוך בליל החמיצות והמליחות - ובכל זאת הטעמים חזקים ומגרים, ומצליחים לעבור את מבחן המנות הראשונות בהצלחה רבה. סלט הסיזר (38 שקל) שאכלנו לצדו תובל בנדיבות בפרמז'ן והיה קיצי וקליל.

העיקריות, לעומתן, אכזבו: פילה הבקר (120 שקל) הוא מנה קלאסית. טעמנו מנה זו עשרות פעמים, ולצערנו אי אפשר לדרג את זו של רוטשילד'ס כאחת הטובות שבהן. הבשר היה עסיסי למחצה, הרוטב שהוגש לצדו הוגש קר ושני גבעולי האספרגוס היו קשים למדי. למזלנו, פירה החמאה שצורף למנה היה מענג. פילה הבורי (78 שקל), ספיישל היום, הגיע מחולק לשלושה נתחים רזים, ובמקום פירה הוא מוגש כאן על מצע פולנטה. לא כולם אוהבים את מעדן התירס הזה, וגם אנחנו, אם לומר את האמת, היינו מעדיפים את פירה החמאה - אבל זה כבר נתון לוויכוחים על טעם ועל ריח. רוטב העירית הירוק
עוגת הגבינה האפויה (35 שקל) הייתה קרמית ומענגת במיוחד, חבל רק שלרוטב פירות היער הנלווה היה טעם תעשייתי, ואילו הכנאפה (38 שקל) מוכן כאן מברינזה כבשים ומצופה בפיסטוקים, אבל הכפית שהגיעה אתו התקשתה במשימתה, והיציאה הצמיגית נמרחה עד שהגיעה לפה. חייבים לציין לשבח את השירות היעיל והחביב, אם כי היינו שמחים יותר לו היו מחליפים לנו סכו"ם בין המנה הראשונה לעיקרית, ואם במקום מפית נייר היינו זוכים במפית בד. אם לא יצירתיות, לפחות לשמור על קלאסה.
רוטשילד'ס קיטשן, שדרות רוטשילד 73, תל אביב, 03-5257171

תקציר עלילות הפרקים הקודמים: חיפשנו מקום לחגוג בו בהפתעה יום הולדת לחבר קרוב. רצינו שולחן ארוך במסעדה טובה - משהו צנוע ולא מנקר עיניים, בטח לא לסגור לכבודנו חדר ולא ליצור דרמות מיותרות. אלא שבקוצ'ינה תמר, בחדר האוכל, באמורה מיו ובפרידה קאלו המציאו שלל תירוצים לא רלוונטיים וסירבו לשתף פעולה.
הטלפון האחרון, בטרם הרמנו ידיים, היה לקופי בר (יד חרוצים 13, תל אביב). התוצאה: ערב קסום, עם אוכל טוב (לכו על ההמבורגר ביין), יין משובח ואירוח קליל, אכפתי ונדיב. כולם היו מרוצים, אפילו חתן השמחה הבררן. בסופו של ערב נעים וטעים הלכנו הביתה שבעים ומאושרים, והשבענו את אלה שלצדנו שלנו, בשום מקרה, לא יערכו מסיבת הפתעה.