מי אמר קונספט ולא קיבל: מסעדות חדשות בתל אביב

אוכל שמגיע רק בקוביות, אוכל שמוגש רק בקערות שנוצרו בעבודת יד. המסעדנות כמהה לרעיונות חדשים, השאלה אם גם הצרכנים. פלורה צפובסקי יצאה לבדוק שתי מסעדות קונספט חדשות בתל אביב, והגיעה למסקנה שלא תמיד חייבים שטיק

פלורה צפובסקי | 24/11/2010 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
במילא אנחנו חותכים הכל לקוביות. מסעדת
במילא אנחנו חותכים הכל לקוביות. מסעדת "קוביות" דרור כץ

קוביות: ככה עושים פאסט פוד

הקונספט: תשע אופציות של מנה עיקרית - עוף, בשר ודג, כולן חתוכות לקוביות. אל הקוביות שבחרתם תתבקשו לבחור גם שני רטבים מתוך היצע מרשים. באגף התוספות – צ'יפס או קוביות בטטה, ובאגף הקינוחים יש אופציה אחת בלבד: קובייה מתוקה.

הלוקיישן: על פאה רועשת של כיכר רבין מוצבת קוביית זכוכית עם כמה שולחנות, שצמודה לחלל קטן עם בר ושולחנות עץ. בצהריים זוהי אופציה לעובדי המשרדים שבסביבה, בערב – נקודת זלילה.

האווירה: יעילה ותמציתית. תאורה חזקה ועיצוב מינימליסטי מרמזים על כך שפה אוכלים ומתגלגלים הלאה.

בתפריט: ב-30 שקלים למנה (שכוללת תוספת ושני רטבים) תקבלו את הקלאסיקות – שניצל עוף, טופו, ושניצל דג, תמורת 40 שקלים – קוביות טונה אדומה או פרגית, וב-50 – קוביות אנטריקוט וסינטה.
מבחן הטעם: קוביות טונה אדומה צרובות הן אופציה מעט מוזרה שיש להתרגל אליה, גם אם הן היחידות ששומרות על קובייתיות מופתית. קוביות קבב, סינטה ואנטריקוט נראו קצת כמו נתחונים רנדומאליים, אך שמרו על עסיסיות מפתה.

לא לוותר על: הרטבים היצירתיים – רוטב גבינה כחולה ממכר, רוטב ציר בקר ויין אדום שלא היה מבייש מסעדת גורמה.

נאמנות לקונספט: גבוהה מאוד. מלבד מבנה התפריט וצורתם המרובעת של השולחנות והכיסאות, מוטיב הקוביות חזר גם בעיצוב תפריט הטייק-אוויי, המלחיות והמאפרות (בצורת קובייה הונגרית). גם משחק הרכבת הארוחה משעשע למדי. 

מאחורי הקלעים: שלושה שותפים נלהבים שמקור היכרותם בצפון הארץ – אורן כורה, 30, האחראי על התפריט, ליאור טמיר, 26, איש האלכוהול, ואופיר צבי, 36, שמחזיק גם בשתי מעדניות בעיר.
דבר הבעלים: אורן כורה: "הגענו למסקנה שממילא חותכים

הכול לקוביות לפני שנתחיל לאכול, וכך נולד הקונספט. זאת השנה של המסעדות הקונספטואליות בתל אביב, עיר בה דברים קמים ונופלים מהר. צריך לדעת מה ומתי לחדש, ואני מאמין ש'קוביות' היא קונספט מוביל במחיר משתלם".

מסקנות: נישת המזון המהיר המשודרג צמאה לחידושים מקוריים. ככה עושים את זה נכון.

הפרטים: מלכי ישראל 8, תל אביב, טלפון: 03-60928687

יחצ קערות
נשנושים קערייתיים ליד הבירה. מסעדת ''קערות'' יחצ קערות
קערות: בין הבית לשף

הקונספט: אוכל מנחם בכלים עבודת יד. כל המנות במסעדה – מהסלטים ועד הקינוחים, מוגשים בכלי חרס שעוצבו על ידי כדר יפואי במיוחד, חלקן אפילו מבושלות בתוך הכלים. בתוך הקערות מוגש תפריט חצי-ביתי חצי- מסעדת שף, בסגנון ים תיכוני חמים.

הלוקיישן: סמטה פסטוראלית בשכונת כרם התימנים – חלק מהשולחנות פזורים על המדרכה, מוארים על ידי מנורות קטנות, וחלק נמצאות בחלל פנימי בסיסי למדי.

האווירה: המיקום, השקט והאופי הייחודי של השכונה מייעדים את המקום לדייט רומנטי, ארוחה משפחתית או מפגש חברים שיכול להימשך שעות.

בתפריט: בראשונות – מנות כמו קרפצ'ו בקר וחציל קלוי בטחינה על שערות קדאיף קראנ'ציות, בעיקריות – מנות מוכרות עם טוויסט, כמו פסטה ברוטב ערמונים, תבשיל בקר בגרגירי חומוס ושוק אווז עם פירה. מנות מתוקות כמו קרם ברולה מחכות למי שהצליח להתגבר על העיקרית המשביעה. המחירים נוחים. 
מבחן הטעם: הטעמים סטנדרטיים למדי, אך המנות עשויות מחומרי גלם איכותיים, כך שגם אם לא תפלו מהכיסא מרוב מקוריות, עדיין תוכלו ארוחה טעימה ומחממת.

לא לוותר על: הטירמיסו הגאוני, שלא נכנע לתו התקן המתוק-מתוק המקובל במסעדות איטלקיות רבות בתל אביב, ומציב אלטרנטיבה מתוחכמת, חמצמצה-מרירה ומדהימה.

נאמנות לקונספט: בינונית. אמנם כלי החרס מלווים נאמנה את כל הארוחה, ובעתיד הם גם יימכרו כאן, אבל הסלטים והקינוחים מסתפקים בצלחות שטוחות, ולתפריט אין גורם מאחר שיחבר אותו לצביון הביתי והמנחם של הקערות.

מאחורי הקלעים: שני חברים שמכירים מהצבא – השף אבי אשכנזי (פסטיס, לחם ארז) ועידו לביא, שאחראי על הצד הניהולי.

דבר הבעלים: עידו לביא: "חשבנו על מקום שיתאים לאותנטיות של השכונה, אבל אנחנו לא מסעדה עממית. חיפשנו משהו שיבדיל אותנו מהיתר, והתבססנו על קערות החרס. כל מטבח עולמי פגש בקערה בשלב מסוים בהתפתחותו".

בשורה התחתונה: לפעמים הקונספט הוא רק תירוץ לפתיחת מסעדה נעימה בלוקיישן מנצח.

הפרטים: מל"ן 18, תל אביב, טלפון: 077-4501743


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->