המתכון לשלום עולמי

לצימוקים אין מקום בשוקולד, והכי חשוב לשמור על פשטות. 11 שאלות לעודד ברנר, האיש עם החלום הכי מתוק בעולם, לכבוד תפריט הקינוחים החדש של מקס ברנר

פלורה צפובסקי | 26/11/2010 14:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למה לחדש את התפריט?
"יש משהו ב'מקס ברנר' שלא השתנה, שממשיך להיות יצירה אישית. אבל חידוש תפריט הקינוחים זה משהו שיש אצלי הרבה זמן - מצד אחד יש אייקונים שלא כדאי לגעת בהם, מצד שני הצטברו לי המון רעיונות חדשים".
 
סיגר השוקולד של מקס ברנר
סיגר השוקולד של מקס ברנר יורם אשהיים

מה חדש?
"הקינוחים נרקחו בסיועו של השף האמריקאי פישה אונג. יש קרפ 'ברולה', שהוא למעשה קרפ עוגת גבינה, צריך לאכול אותו מהאמצע, לשבור את הסוכר עם הכפית; יש גם סיגר של פרלין שוקולד, שהוא רולדת שוקולד קפואה עם ציפוי פצפוצים; מילקי קצפת שבנוי משכבות של שוקולד לבן, גרנולה ופירות; ועוגת גבינה ניו יורקית, שהיא עוגת גבינה על בסיס שוקולדי עם רוטב שוקולד בשייקר".

המנה המוצלחת בעיניי היא האגרול שוקולד ובננה, שמגיע באריזה של טייק אוויי סיני. למה אין יותר שילובים של פירות ושוקולד?
"אני אוהב פשטות, ומי שבא ל'מקס ברנר' מגיע לטעום משהו ממכר וטעים, ולא'מוס לוונדר עם פלפל שחור'. גם לשף אמרתי -'פישה, אני לא רוצה מנות עם בזיליקום. זה לא אנחנו'".

לא נראה ב"מקס ברנר" שוקולד על סטייק, כפי שעשה אחד המתמודדים ב"מאסטר שף"?
"אף פעם - אלה דברים מתוחכמים מדי, אנחנו רשת יותר חווייתית". בתל אביב "מקס ברנר" נחשב למקום בילוי של הפריפריה. זה לא מפריע לך? "ככה זה ערים. אם לא היו ל'מקס ברנר' עוד סניפים בארץ, תל אביבים היו יושבים פה. אין לי בעיה עם זה - גם אני כשהייתי תל אביבי חיפשתי את בית הקפה השכונתי שלי. גם רשתות גדולות אחרות מצליחות מאוד בפריפריה".
יורם אשהיים
רק כפית. מילקי עוגיות של מקס ברנר יורם אשהיים

"הם מאוד דומים - כולם אוהבים שוקולד נשפך. זה המתכון לשלום עולמי. מבחינה עסקית, החשיבה האמריקאית היא יותר רשתית - ארצות הברית כל כך גדולה, שלאף אחד לא מפריע אם מסעדה מצליחה פותחת עוד סניף במדינה אחרת".
 
גם בארצות הברית וגם בארץ חזק מאוד הטרנד הבריאותי. מה לזה ול"מקס ברנר"?
"אני מעריך את המגמה הבריאותית, ואוכל בריא. גם בריאות צריכה להיות במתינות, ומי שבריא בקיצוניות לא מתנהג בטבעיות. כיף והנאה הם גם חלק מהבריאות - אם לא אוכלים 300 גרם שוקולד ביום, כמובן".
 
אתה אוהב שוקולד?
"אני בקושי טועם מהקינוחים בעצמי. החטיף האהוב עליי הוא 'פסק זמן'".
 
מה עם שוקולד וצימוקים?
"צימוקים זה טעים, אבל אף פעם לא הבנתי מה הם עושים בתוך השוקולד".
 
איפה מוצאים השראה לשוקולד?
"סרטים כמו'סינמה פרדיסו', שהם סופר-רומנטיים על גבול הקיטש, בדיוק כמו 'מקס ברנר'. מוזיקה-הבריף שלי למי שבוחר את המוזיקה לסניפים הוא'אהבה, אהבה, אהבה' - שירים

הכי מוכרים ופשוטים. מי שמוכר בפשטות שלו, לא צריך להתחכם. רוג'ר ווטרס, סולן'פינק פלויד', הוא המשורר הגדול ביותר בעיניי, הוא שם את כולם בכיס הקטן".
 
לא קורט קוביין?
"גם הוא. את מכירה את הבת שלו, פרנסיס בין? היא מציירת עכשיו, וראיתי בתערוכה אחת שהיא ציירה את הדמות של'מקס ברנר', אותי . התחלתי להתכתב איתה וביקשתי את הציור, והיא אמרה - אני רוצה שנה של משקאות שוקולד חופשיים ברשת בתמורה. קבענו להיפגש כשהיא תגיע לניו יורק, אבל בסוף היא לא באה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->